Am plecat vara trecută prin intermediul unei companii de teatru în tabără - da, la vârsta asta... - ca însoţitor pentru sora mea. Nu pentru că ar fi avut nevoie, pur şi simplu am vrut să văd cum mai este să mergi în tabără şi desigur, să mă întorc pentru câteva zile la copilărie.
Despre cazare n-o să scriu prea multe, s-a făcut la pensiunea „Roxana”, nu are ea multe camere dar este modernă şi foarte, foarte curată. Am ajuns acolo cu un microbuz (transportul este asigurat tot de ei). În mijlocul naturii copiii au ocazia să vadă că se poate tăi şi altfel, departe de zgomotul oraşului, de aglomeraţie, de calculator. De fapt asta m-a încântat cel mai mult şi pe mine!
Toate mesele sunt incluse + 2 gustări pe zi (iaurt, biscuiţi, prăjiturele). Am observat că în general se încearcă să se folosească ingrediente naturale la mese. Copiii sunt foarte bine supravegheaţi, nu au voie să mănânce alimente din afara taberei. De asemenea, un medic a fost tot timpul prezent.
Ora de „stingere” era 23. 00 (cel târziu 23. 30).
Excursii (incluse în preţul taberei) : Lacul Sfânta Ana, Urlătoarele, Barajul Siriu, Covasna.
Copiii au primit zilnic lecţii de echitaţie şi de actorie. Timp de o săptămână s-au pregătit pentru piesa de teatru de la final (au primit roluri, au repetat, a ieşit totul foarte frumos). Copiii se joacă și învață informal în cadrul acestor “ateliere” de dezvoltare personală. Se obișnuiesc cu o relație de egalitate și de respect reciproc cu moderatorii și ceilalți participanți, interacționează ca parteneri, au ocazia să planifice, să organizeze, să realizeze proiecte, să îndeplinească obiective.
Dacă aceste activităţi nu sunt îndeajuns încât să-i obosească pe copii, mai există şi alte distracţii oferite de pensiune: foosball, biliard, desen, muzică, înot (pensiunea are şi un bazin), pescuit (în lacul care cred că tot de pensiune aparţine) şi mult loc de joacă în curte (fotbal, volei…)
Deşi era luna iunie seara era destul de răcoare, dar am avut plăcuta surpriză ca în pensiune să se dea drumul la căldură.
În ultima zi a avut loc un foc de tabără uriaş şi premierea cu diplome. Sunt sigură că orice copil va rămâne cu amintiri minunate dintr-o astfel de experienţă specială, deopotrivă educativă şi recreativă. Va avea ocazia să se transpună în pielea personajelor preferate din lumea poveştilor, se va relaxa, va învăţa ceva nou în fiecare zi şi îşi va face o mulţime de prieteni. Copiii au plecat acasă (sau cel puţin aşa mi s-a părut mie) cu figuri mai luminoase, cu bucurie şi încredere în ochi. Mândri. Iar eu…mi-am adus aminte de copilăria mea fericită…
Dacă aveţi întrebări, vă stau la dispoziţie.
Călătorii frumoase tuturor!
Trimis de alela in 31.12.09 01:23:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ÎNTORSURA BUZĂULUI [CV].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alela); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.67503100 N, 26.01807600 E - neconfirmate încă
Webmaster, luna corectă este "iunie", din greşeală am pus iulie. te rog dacă se poate să corectezi. Mulţumesc!
Mulţumesc, l-am scris cu mare drag. Mi-ar plăcea ca fiecare dintre noi să aibă ocazia - aşa cum am avut eu - de a-şi aduce copilăria pentru câteva zile înapoi . Eu m-am simţit un alt om după experienţa asta.
Este totuşi multă diferenţă între o tabără organizată la pensiune, în prezent şi taberele organizate în trecut, cu cazare la internate cu dormitoare comune. Dar şi în acele tabere ne-am simţit bine. Copilăria nu ţine seama de protocoale. Îmi amintesc ce bine ne-am simţit într-o tabără organizată împrovizat cu priciuri în loc de paturi, spălătorul în curte la fântână, sala de mese la o cantină situată la mai bine de un kilometru distanţă şi deplasare "per pedes apostolorum", baie făceam când poftean, dar în Strei, cu apă rece de munte. Cu toate acestea, nimeni nu s-a plâns de nimic şi ca dovadă că astăzi îmi amintesc cu plăcere de acea tabără.
- Jan.2017 Dezamagit — scris în 04.01.17 de george st din BRAşOV - nu recomandă
- Oct.2016 Dezamagit — scris în 09.10.16 de geoanda din BUCURESTI - nu recomandă
- Feb.2014 Cosmar — scris în 16.02.14 de Stelina din BRASOV - nu recomandă
- Jul.2012 Team Building — scris în 14.08.12 de mmicumicu din BRASOV - RECOMANDĂ
- Oct.2011 Dezamagit — scris în 03.10.11 de Andrei Popescu din BUCURESTI - nu recomandă