In ciuda tuturor parerilor ca Baile Herculane e o statiune in ruina, am hotarat sa facem un popas de 3 nopti in aceasta zona.
Pensiunea 'Roua de munte' a fost o alegere norocoasa, fiind asezata intr-o zona linistita a statiunii, la cca 900 m de centrul nou (centru destul de zgomotos, de altfel, insa renovat spre deosebire de centrul vechi unde mai e mult de munca).
Proprietarii, Denisia & Tudor, niste oameni de nota 10, au fost foarte amabili si ne-au primit asa cum se cuvine, cu camere curate, cu mancare buna si cu sfaturi utile pentru drumetii prin zona. Locatia are o curte superb amenajata, cu piscina, loc de joaca pentru copii, chiosc de vara, spatii de relaxare.
Pe scurt, un loc in care merita sa revii cand ai ocazia.
Cat despre statiune... a inceput, timid, revitalizarea, (cateva hoteluri si-au schimbat proprietarii si imaginea, alte spatii de cazare sunt in plina actiune de renovare, e lume multa vara si terasele sunt pline) dar fara o infuzie semnificativa si rapida de capital va dura mult timp pana la revenirea la gloria de altadata. E pacat, dar nu e singurul caz unde lipsa de bani genereaza distrugerea unor locuri care ar putea rivaliza cu cele mai cunoscute statiuni din lume. (Am vizitat Karlovy Vary acum ceva timp si, in afara faptului ca statiunea e intretinuta superb, ca potential e sub Herculane!).
In concluzie, o zona superba, oameni primitori, locuri care merita de vazut!
Trimis de severm in 15.08.13 11:56:36
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în HERCULANE.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (severm); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.86619500 N, 22.40685500 E - neconfirmate încă
- Aug.2018 O experienta deloc placuta — scris în 19.09.18 de askme din BACăU - nu recomandă
- Sep.2013 Experienta nu foarte placuta... — scris în 30.09.13 de Gaby_B din TIMISOARA - nu recomandă
- Jul.2012 Exceptional!!! — scris în 24.07.12 de mariusghestan din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2011 O picatura de Roua de munte in Baile Herculane — scris în 30.03.12 de cristidu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ