Singura pensiune din zona Cheile Râmeţului, cu excepţia cabanei administrate de mănăstire
Pentru a ajunge la Cheile Râmeţului sau la Mănăstirea Râmeţ se merge din Teiuş prin localitatea Stremţ, pe DJ750C.
Ne-am oprit mai întâi la Cabana Râmeţ, care este administrată de mănăstire. Aici camerele erau curate, cu baie proprie, iar patul costa 30 de lei, dar fară TV şi internet.
Am înţeles că cuplurile necăsătorite nu pot sta aici, eventual în camere diferite (poate cu alte persoane în cameră). Pentru că noi doream să beneficiem de facilităţile lumii moderne, ne-am întors la Pensiunea Râmeţ, care este cocoţată pe un deal.
Laşi maşina în parcare şi urci mai multe trepte, dar priveliştea merită. Dacă eram mai corpolent probabil le ceream angajaţilor să mă urce cu un plan înclinat, cu care aceştia cărau materiale şi alimente (glumesc).
Nu-mi amintesc cât a costat camera, parcă 120 de lei.
Camera era curată, apă caldă permanent, iar priveliştea de la balcon spectaculoasă.
Mâncarea a fost foarte bună, iar preţurile normale.
Recomand plăcinta tradiţională.
Am preferat să mâncăm la terasă, pentru a ne bucura de privelişte.
Trimis de turist.real in 01.07.13 11:18:52
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în RÂMEȚ & CHEILE RÂMEȚULUI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (turist.real); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.28673600 N, 23.55535800 E - neconfirmate încă
Nu stiu daca e chiar bine ca reviewul a fost relocat la Turda, eu il pusesem la Alba Iulia. Ar merge si la Aiud, care e mai aproape. In orice caz, la pesiune si la chei drumul cel mai bun e din Teius
Am relocat review-ul în secţiunea TURDA pe baza poziţionării pe harta interactivă - pare mult mai aproape de TURDA decât de ALBA.
Apropo de asta: am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- link ulterior dispărut prin eliminarea coordonatelor respective - vezi mai jos
S-ar putea ca aceste coordonate să fie, totuşi, incorecte sau aproximative -- ne poţi spune dacă-s ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
Cel mai probabil coordonatele găsite de noi sunt incorecte ("duc", "arată" undeva în județul Cluj), astfel că le-am șters și am mutat rubrica "Pensiunea Râmeţ [Geoagiu de Sus, AB]" în secțiunea RIMETEA [AB] (adăugată recent pe sait)
Pe harta turistica pe care am postat-o se vede cel mai bine unde este situata pensiunea. E la cativa kilometri de chei si manastire, spre Teius, in apropiere de Geoagiu de Sus