ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.01.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2016
DURATA: 1 nopți
prieteni
9 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Pensiunea “Q” din Fieni

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Introducere

Acesta e-un review “condensat”. Adica e inversul unui review polifragmentat. E-un fel de cocteil 3x1, adica trei intr-unul, un rezumat ce prezinta obiective turistice mai multe dar mai marunte, e o-nsiruire de doua restaurante si o cazare, despre care n-ai prea mult ce sa scrii si despre care iti ajunge sa postezi doar 6-7 fotografii, pentru fiecare. Stiu ca cei mai multi uzeri nu prea citesc textul ci se uita numai la fotografii. E-un review (sau macar o incercare) de-a prezenta 3 obiective banale, de la care am atins, cred, doar cateva puncte esentiale. Adeseori, cand imi aleg un traseu turistic presarat cu mai multe obiective, ma intereseaza prea putin unde mananc si unde dorm, caci pe traseu pot sa apara mai multe oportunitati si alternative, uneori iau masa pe drum, prin benzinarii sau din rucsac, important e sa admir cat mai multe lucruri noi, restul, cazarea si masa, le uit repede, ele raman undeva in urma, raman pe planul doi sau se pierd in ceata, dispar repede si se transforma-n fum. Paturi si farfurii am vazut destule, toate seamana-ntre ele, dar cascadele, canioanele, cetatile, pesterile sau peisajele de la mare sau de la munte sunt unice, ele nu se pot compara cu nimic altceva, mai ales cu un pat banal sau matrimonial sau chiar regal asezat sub un baldachin aurit de 5 de stele (si-n care gazda-ti va spune c-a mai dormit acu' un secol si-un vestit general, un VIP, un dictator, un amiral, un star de muzica rock, un print, un vampir sau chiar un personaj cu sange-albastru, imperial) sau, tot asa, nu poti compara nici un "all-inclusiv" sau cea mai nemaipomenita ciorba, cu o vale plina cu castele. Nici vorba!

Niciodata n-am confundat masa, cazarea, shopingul sau infrumusetarea, c-un obiectiv turistic, adica cu salbaticia virgina a padurii sau cu muntele si marea.

Infrumusetarea? Da, exista astazi si-un “turism cosmetic”, mai putin folosit de noi, (pentru ca romancele n-au nevoie de asa ceva, ele sunt frumoase din nastere, asta o stie toata lumea), dar pentru care turistii straini se dau in vant chiar daca noua ni se pare un lucru neinsemnat, marunt. Multi straini vin la noi in tara, pentru ca e mai ieftin aici, sa-ti pui maselele, zambetul si silueta la punct.

“Mai Mimisor, auzi tu, am fost azi vara, la Venetia (parca asa-i zicea) si sa vezi ce camera de lux mi-am rezervat, o avere m-a costat si sa vezi tu ce matasuri fine de Damasc erau pe pat si pe ce covoare persane am calcat, si ce paste si ce pizze nemaipomenite am mancat si ce suveniruri scumpe mi-am cumparat! ' “Da', orasul l-ai vizitat? ” “Vai, draga mea, dar tu crezi c-am mai avut eu timp de asa ceva, aveam atatea cadouri in brate, ca printre ele, nimic din oras nu se mai vedea, dar hai la mine intr-o zi, la o cafea ca sa-ti arat cate lucruri mi-am luat! ”

O cafea in “Valea Regilor”

Intr-un septembrie insorit, ajung la Reghin mai repede decat s-a stabilit, trec de magazinul “de vicii”, plin de tigari, poate chiar etnobotanice si-alte “dracii” si-ajung in restaurantul “Valea Regilor”, unde beau cu 4 lei o cafea si-astept sa se sune “adunarea”. Chelnerita mi-aduce si bonul langa ea. Arunc o privire in sala de mese. Wow! Ce banchet as putea organiza aici cu gasca mea, ma interesez si de pretul unei camere, doar asa, hotelul e pe valea Muresului, nu se stie cand ma mai viziteaza cineva (190 de lei un pat matrimonial, cu mic dejun inclus, adica 35 de euro, pentru un strain, e-un pret normal). Si amicii nu ma vor ierta, stiu ca vor veni odata cu primavara, pentru ca sunt un “dromoman”, calatoria, a fost mereu viata mea, as da oricat, numai ca sa ies cat mai des din casa, chiar daca mananc doar paine cu zacusca pe drum si chiar daca ma cazez la cort, la cetatean, la pensiuni, la “auberges” sau la vila, zau, credeti-ma, nu-mi pasa.

O pizza la “Vintage” in Tg. Mures

Apare si microbuzul, suntem multi, pierdem ceva vreme cu pupaturile si cu stabilirea traseului optim, ni se face foame, salivam de-a binelea, ne bate gandul sa servim pe drum ceva, poate cate o pizza. Ne imaginam deja comanda... fiecare vrea altceva... ba o pizza vegetala, ba o Capriciosa, ba o Margherita. (preturi intre 16-18 lei bucata). Si mai vrem sa bem si cate o bere. Negociem, indelung, ca din grup, sa treaca la volan, benevol, o "muiere". Ura, fetele nu vor decat sucuri de fructe si Coca-Cola. Unde sa ne-oprim? Le dau eu o idee. Pizzeria Vintage Club (str. Revolutiei 29), e-un local rustic din urbea mea, langa Casa memoriala Bernadi, e pe dreapta, chiar la sosea, ne propunem sa stam un pic, dar avem atatea sa ne povestim, ca mai comandam inca o bere si-o cafea si-apoi... valea! C-am intarziat deja. Intram pe “google”. Hai, sa-i dam bataie, ca sa mai prindem soare la Sinaia.

Traseul

Folosim ruta Reghin-Tg. Mures-Sighisoara-Rupea-Brasov-Rasnov-Sinaia. Popasul final e la Castelul Peles. Vom inopta la Moroieni, apoi vom asalta Bucegii, cei mai iubiti munti din Carpatii nostri. A propos de cazare. Au fost rezervate 5 camere la o pensiune centrala din Moroieni, unde, odata ajunsi, ni se spune “Sorry, avem o nunta, e ceva neprevazut, va rog sa ne scuzati, nu ni s-a mai intamplat niciodata sa anulam o comada deja data, e o solicitare de ultima ora, una mare, un “last minute” si toate rezervarile au fost anulate, chiar si "early-bookingul" dumneavostra, din pacate! ” Noi, eram rupti de-atata drum. Wow! Ce surpriza, mai frate! Noroc ca noi nu ne suparam usor, ba chiar eram in mare verva, dupa inca o tura de bere. Patronul ne ia la telefon: “Mai mergeti cativa Km si intalniti pensiunea “Q”. Acolo au destule camere libere”. Dom'soara de la receptie, ne explica gales: “Stim ca e o deceptie, dar noi avem mereu si-o varianta de rezerva”. Langa noi mai era si o familie tot cu rezervare, care venise tocmai din Ungaria si era suparata tare. Cum? Adica in timp ce noi eram pe drum, ni s-a anulat rezervarea, fara un telefon, ce lovitura de tun! Probabil, vreun amic, i-a zis patronului: “Mai neamule, da azi o amnistie generala la toata gasca aia a ta de turisti unguri si ardeleni, ce, ai uitat? Azi mi se-nsoara finul, cu Geta a lu' Fane, deja se pregateste de nunta intregul sat! ". “Nu pot, mi-e greu, chiar imposibil, totu-i ocupat, mai vere, da ia zi, mie ce-mi iese la aiasta afacere? ”. “Iti iese bre, de zece ori mai mult banet si dupa nunta dau si pentru toti ai tai, un banchet! ”.

Dom'soara de la receptie, frumoasaaa foc, rupta parca din rai, continua sa-si scuze patronul, cu-al ei dulce grai: “Exista multe pensiuni in zona, stati sa dau un telefon. Asaaa... o luati la dreapta, apoi la stanga si inca o data la dreapta dar daca n'aveti GPS e cam naspa, mai intrebati si matale, tot in stanga si-n dreapta, lumea e amabila pe-acilea, mergeti asa, cale de vreo 15 Km si dati de “Pensiunea Q”, e langa Fieni. Patronul de-acolo, v-asteapta suntem prieteni”.

Ehei, asa plasa am mai luat eu doar la Tg. Jiu si la Slatina, si tot in perioada toamnei, perioada de serbari, onomastici si nunti, asa ca nu va sfatuiesc sa vizitati toamna, dupa ce dau in parg strugurii, ai Munteniei noastre munti.

Ajungem si la “Q”, in frumoasa curte sunt doua cladiri, une seamana cu-o vila, acolo s-ancins deja un chef de zile mari, parcam cu greu microbuzul din 3-4 manevre, dupa calcule matematice milimetrice, ne cazam apoi cu succes, camerele sunt mici, cu pat matrimonial, dar ce pretentii sa mai ai la 100 de lei camera, adica la 50 de lei un semi-pat, chiar daca-n jur nu ai prea mult spatiu vital. Nimic de comentat! Si-apoi, ce mai conteaza, stam o noapte si-atat, doar nu pentru somn am venit ci pentru umblat. Camera e totusi curata si simpatica, cu apa fierbinte non-stop la dus, c-un televizor, cu o fereastra mare, cu aer curat pe terasa. O masa lunga de lemn ne asteapta-n curte. Acolo, rupti de foame, ne-am pus iar pe cinstit si pe mancat, apoi, ne-am aruncat in pat, pentru ca a doua zi, aveam mai mult de un kilometru (de altitudine) de urcat si-apoi inca vreo 20 de Km de umblat, prin munti, pe creasta, pe drum neasfaltat dar macar plat.

Pensiunea “Q”

Sa vedem cum lauda internetul pensiunea:

“Pensiunea “Q” e situata intr-un cadru natural deosebit, la poalele muntilor Bucegi, in apropierea orasului Fieni, pe drumul care duce catre Sinaia (Dn71), cota 1000, Pensiunea Q este locul ideal pentru petrecerea unor clipe de relaxare intr-un ambient placut. Locatia dispune de 24 de locuri de cazare, distribuite in 10 camere cu paturi matrimoniale si un apartament, bai proprii cu cabina de dus, televizor LCD si acces la terase. Restaurantul are o capacitate de 70 de locuri. Bucataria noastra va asteapta cu preparate traditionale romanesti. Pensiunea beneficiaza de parcare proprie in spatiu asigurat. Curtea rustica este bogat amenajata. Gratarul, cuptorul, rotisorul, soba taraneasca, foisorul cu 20 de locuri, leaganul si fantana va transpun in lumea unui basm romanesc. La noi puteti organiza: Nunti, Botezuri, Petreceri private, Team Building, Cununie civila, Petrecere Paste, Petrecere Craciun, Petrecere Revelion, Aniversari. ”

Ne-am bucurat ca in acel week-end, nu erau, nici una dintre aceste ultime oferte optionale, operationale.

Final fericit

Ce mai! Vremea a fost excelenta si-n prima si-n a doua zi. Scopul a fost atins, am vizitat Pelesul si Bucegii. Am scapat de aerul poluat din vale, ne-am umplut plamanii cu ozon, a fost o excursie minunata. Ne-a interesat mai mult exteriorul excursiei (muntii) si mai putin interiorul ei (camera) care, daca nu erau pozele, nici nu mai stiam cum arata. Plus ca, odata ce-am gasit, in sfarsit, pensiunea, eram atat de obositi, incat felul cazarii, nici nu mai conta. La un moment dat, dai tot regatul tau, pentru un pat. Din aceasta excursie, am mai invatat cate ceva. Si-ncerc chiar sa va dau un sfat. Cand va duceti toamna, in week-end prin Muntenia si doriti a va caza pe undeva, verificati mai intai, cati tineri au de gand sa-si uneasca soarta. Si mai ales, unde-si fac nunta. Dar nici asta nu va poate garanta reusita, asa ca mai bine porniti la drum cu rulota.

@Web, te rog clipul “Auberge”, mersi! (youtube)


[fb]
---
Trimis de dorgo in 30.01.17 10:26:51
Validat / Publicat: 30.01.17 13:17:24
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în FIENI [DB]. A mai fost în/la: prin multe locuri din tara si afara
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2760 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Azi trebuie sa ajungem la Castelul Peles
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 36200 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

dorgoAUTOR REVIEW
[30.01.17 11:26:42]
»

@Web, n-am gasit localitatea Fieni (jud. Dambovita), poate o pui pe langa Moroieni, iar ca videoclip https://www.youtube.com/watch?v=Z3sUfC_rTBA mersi!

webmaster26
[30.01.17 13:14:10]
»

rog aruncă o privire peste următorul link google MAPS.

  • - localizează unitatea de cazare în cauză pe acea hartă (mărește sau micșorează zoom-ul pentru o vizualizare cât mai confortabilă)
  • - fă click pe locul unde e amplasată
    • - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here? ")
  • »» coordonatele GPS vor apărea într-o mică fereastră în partea de jos a paginii;
  • copiază coordonatele și scrie-ni-le te rog aici.
  • ===

    Mutat în rubrica "Pensiunea Q [Costești, Fieni], MOROENI [DB]" (nou-creată pe sait)

    ===

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    webmaster
    [30.01.17 13:33:46]
    »

    @dorgo, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    dorgoAUTOR REVIEW
    [30.01.17 14:02:12]
    »

    @webmaster26: https: //www.facebook.com /Pensiunea-Q-423694257672455/? hc_ref=SEARCH

    Floryn81 CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [30.01.17 15:02:54]
    »

    @dorgo: Și iată cum ați reușit să treceți peste problema anulării rezervării cu zâmbetul pe buze, fără să vă fie afectat semnificativ sejurul! Mai ales că vremea a ținut cu voi! Pe de altă parte, mă gândesc că și membrii familiei venite acolo tocmai din Ungaria aveau tot dreptul să fie supărați, doar bătuseră o grămadă de drum și se treziseră la final că au rămas fără cazare (bănuiesc că aveau totuși doar rezervare telefonică).

    În ceea ce privește cazările, nici noi nu suntem prea pretențioși, însă e drept că un minim de condiții este necesar, mai ales atunci când pleci de acasă cu un copil mic după tine (o cameră curată cu baie proprie, un televizor și un frigider la care să ai acces). Peste ceva timp (ai dreptate) nu vor mai rămâne decât amintirile despre locurile frumoase vizitate.

    Am reținut această pensiune Q pentru că intenționăm și noi să-l scoatem pe cel mic la plimbare pe platoul Bucegilor. Până să vină vremea bună, mai avem totuși vreo câteva luni de hibernat!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    dorgo

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060915946960449 sec
    ecranul dvs: 1 x 1