La sfarsit de aprilie ne-am hotarat sa facem o mini-excursie de 3 zile in frumoasa zona a defileului Dunarii si am ales cazare la Pensiunea Oliver. Am gasit destul de putine recenzii (si pe alte site-uri), insa toate erau in mare parte favorabile.
Ghinionul nostru a fost ca am ales o perioada in care in Herculane (la aprox 20 km) era intrunirea yoghinilor, deci era destul de greu sa gesesti ceva bun liber.
Am rezervat o camera dubla in Orsova, la Oliver pt ca vazusem pe site ce pozitie buna avea: chiar pe malul Dunarii. Ajunsi acolo, ni s-a spus ca nu mai au camere pe partea cu Dunarea, doar una cu vedere la parcare! Dupa 5 ore de condus am acceptat si ne-am cazat.
Ca puncte forte pot aminti:
-In camera si baie era curat, prosoapele curate, mobilierul nou.
-Personalul primitor, patronul intra in vorba cu turistii, dadea sfaturi despre ce se poate face in zona (nu prea multe)
-Restaurantul - frumos, destul de mare, aproximativ 60-80 persoane
-Terasa de pe ponton: exceptionala! Privelistea este foarte frumoasa, e intimitate si foarte important: nu sunt tantari!
-Preturi bune la mancare si bautura.
-Localizat in centrul orasului, foarte aproape de Billa (2,3 minute de mers pe jos) pentru ceva cumparaturi.
Un mare minus a fost mancarea: nu am servit decat o data micul dejun, dar nu a fost pe gustul nostru: omleta era cam fara gust, uleioasa, portia de salata foarte mica! Am preferat sa mancam in Baile Herculane si seara sa savuram o bautura/racoritoare pe ponton. Oricum, am vazut destule persoane care luau cina in restaurant, deci poate alte feluri de mancare erau bunicele, dar micul dejun nu prea.
Un alt minus: nu aveau inghetata, in perioada aceea erau 28-30 grade! Nici in oras nu am gasit inghetata cunoscuta, nu ma asteptam la Magnum sau alte “scumpeturi”, dar nici macar Joe sau Napoca nu era. Am gasit doar la Billa ceva cu ingrediente in romana, la chioscuri aveau sarbeasca sau bulgareasca, nu auzisem de marcile respective.
Au fost si cateva neconcordante fata de ceea ce era descris pe site-ul pensiunii:
-camera nu avea balcon (sunt 4 camere fara balcon si fara vedere la Dunare) desi pe site nu apare aceasta mentiune
-nu avea aer conditionat in acea camera (nu prea era nevoie in perioada respectiva, dar la prezentarea pensiunii se specifica faptul ca au aer conditionat in camera!)
-pensiunea are acum doar 3*, nu 4*
De asemenea, pe site scria ca pun la dispozitia turistilor o barca cu motor, dar ni s-a spus ca s-a defectat motorul si e la reparat. La ponton era o salupa a altcuiva, pe care am inchiriat-o pt o plimbare la obiectivele din zona: 200 lei. Mai era o varianta: barca cu motor de 8-10 persoane, mai inceata, pret cerut 50 lei/persoana. Cativa turisti de la pensiune au ales aceasta optiune, dar noi am vrut sa fim singuri, nu sa stam inghesuiti cu altii.
In Orsova, dupa ora 20,21 se cam inchide tot, nu mai sunt alte restaurante in oras (sau nu le-am gasit noi), in afara de plimbatul cu barca sau cu masina nu prea sunt alte modalitati de petrecere a timpului. Am zarit din salupa niste petice de nisip pt a face plaja, dar nu pareau accesibile din strada. Pentru cei aventurosi, se pot face oarece drumetii, nu am incercat, am urcat pe un traseu catre un obiectiv in Baile Herculane. De asemenea, am mai facut o scurta excursie pana in Serbia, in Milanovici (sper ca am scris corect), la aprox 50 km de granita.
Per total cazarea a fost ok, in zona pare a fi cea mai buna alegere, drumul foarte bun, insa nu recomand pentru mai mult de o noapte, modalitatile de petrecere a timpului sunt limitate.
Trimis de ange234 in 02.07.12 13:23:07
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORȘOVA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ange234); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Aug.2016 Cazare neplacuta la aceasta unitate Oliver — scris în 30.08.16 de andrei1979 din BRAşOV - nu recomandă
- May.2014 Pensiunea Oliver din Orşova - cazare pe faleză — scris în 19.09.14 de Tudor-Cristian din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2013 Va recomand! — scris în 19.05.13 de Gabryel1972 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Pensiunea Oliver din Orsova — scris în 19.07.11 de adria din HUNEDOARA - RECOMANDĂ