ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.02.2009
DE raul
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Timisoara
ÎNSCRIS: 08.01.08
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
FEB-2009
DURATA: 3 nopți
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Mi-a placut, dar se poate si mai bine

TIPĂREȘTE

Am fost in perioada 20-22 februarie 2009 un weekend la ski la Muntele Mic, statiune din judetul Caras Severin, binecunoscuta banatenilor, situata la aproximativ 25 de km de orasul Caransebes.

Am fost un grup de 11 persoane, care ne-am cazat in 3 locatii diferite, dar foarte apropiate. Eu si cu nevasta mea am fost cazati la pensiunea Nordica, cotata la 2 margarete.

Am plecat vineri dimineata pe la 8 dimineata din Timisoara, dar datorita drumului care arata ca dupa bombardament pe tot traseul de 125 km de la Timisoara pana la baza muntelui am facut cam 3 ore, ceea ce mi se pare foarte mult pentru distanta asta.

Asa zisul drum european Timisoara-Caransebes este sub orice critica, craterele sunt atat de mari incat ai impresia ca vei ramane la un moment dat captiv sub asfalt, cu tot cu masina. Ultima portiune, intre Caransebes si baza muntelui are cam 25 de km si e si ea plina de gropi, cu mai mult de 30-40 la ora nu poti merge. Noi am prins si zapada serioasa pe aceasta portiune, asa ca nu plecati fara lanturi iarna, s-ar putea sa aveti nevoie, iar daca va aflati printre norocosii care poseda masini de teren sau 4X4, folositi-le cu incredere, sunt cele mai potrivite pentru ultima portiune din drum. De notat, totusi, ca un inconvenient care nu tine neaparat de statiune, ci mai degraba de autoritatile publice ale zonei, drumul de acces destul de dificil.

Am ajuns la baza muntelui, de unde ai, din cate am inteles, 3 posibilitati de a urca pe munte. Prima ar fi telescaunul, care te costa 30 de lei de persoana dus-intors si care are traseul cel mai lung din Romania. In conditii normale (adica daca nu e viscol sau alte probleme de natura tehnica), se ajunge sus in 40-45 de minute. Va dati seama ca nu e o placere sa stai in frig 45 de minute pe telescaun, dar asta este. Oricum, primesti si patura. Pe de alta parte, poti prinde si vreme frumoasa, iar panorama este superba, munti si paduri de brazi vazute de sus. Noi am urcat si coborat cu telescaunul si a fost ok, desi atunci cand iesi din padure, pe platou, inainte de a ajunge la statia terminus, cam bate vantul.

Exista un drum care a fost dat in folosinta recent, cred ca acum 2 ani, care urca pana sus pe munte si care e alternativa la telescaun. Deci daca prinzi vreme buna poti urca cu masina pana sus, insa cand am fost noi drumul nu putea fi urcat cu masini mici. Mai exista o masina de armata, un fel de TAB, care e al grupului de firme Dunca si care face curse regulate intre punctul de pornire al telescaunului si varful muntelui. Masina urca pe orice fel de vreme, e incalzita si un drum costa 10 lei. E o alternativa mult mai buna zic eu ca telescaunul, in primul rand ca pret, apoi ca si conditii, dar noi n-am nimerit-o jos cand am ajuns si nu am mai stat sa o asteptam, am urcat cu telescaunul.

Atunci cand am ajuns sus pe munte si ne-am dat jos de pe telescaun, ne-am indreptat spre cazare.

Cabana Nordica, la care am fost cazati, se afla la distanta de cam 10 minute de mers pe jos de la telescaun, drum pe care l-am strabatut cu greu cu bagajele in spate pe pantele montane, dar un pic de sport nu strica niciodata, nu?

Cabana este situata chiar la baza uneia din cele doua instalatii de cablu ale statiunii, lucru foarte bun pentru schiori, practic iesi din cabana si esti pe partie, si este cotata la 2 margarete.

E inconjurata de cabanele Felix, Dor de Munte si La Caldare din care primele 2 sunt facute cu ajutorul fondurilor europene.

Camera ne-a costat 160 lei pe noapte, aici fiind inclus si micul dejun care se servea in restaurantul unei cabane alaturate, “La Caldare”, care apartine aceluiasi patron de la Nordica. Pretul e in ton cu cele de la cabanele din jur, la cele cat de cat puse la punct se plateste cam intre 140 si 180 lei pe noapte la cazare.

Despre cabana, numai de bine. Camere bine incalzite, spatioase, cu parchet melaminat pe jos, cu televizor si satelit(Boom), un posibil inconvenient fiind doar faptul ca ai doar o baie la doua camere. Cel putin asa era la parter, unde am fost noi cazati. La etaj s-ar putea sa fie altfel,si am auzit ca nu toate camerele aveau Boom Satelit.

La intrare, pe hol, exista un spatiu dedicat unde sa te echipezi pentru schi si unde sa iti lasi schiurile si claparii pe rasteluri. Acolo echipamentul e in siguranta, patronul ne-a asigurat ca nu dispare nimic si asa a si fost. Asta e, trebuie sa te gandesti si la asta, lucruri de acest gen se intampla pe la noi prin statiunile montane, am auzit destule povesti in cei 14 ani de cand umblu la ski prin Romania.

Restaurantul unde se ia micul dejun se afla chiar langa Nordica, un pic mai jos, in cabana “La Caldare”, care se afla tot in proprietatea celui care are Nordica. Localul ne-a placut mult, este aranjat rustic, cabana toata din lemn, iar atmosfera ni s-a parut foarte calda, intima. Noi ne-am petrecut aici si serile la povesti si vin fiert, pana tarziu in noapte si am mancat si cina, contra cost, nu ieftin, dar totusi nici exagerat de scump.

Mancarea foarte buna, recomand ciolanul cu garnitura de varza, cartofi sau fasole , foarte bine preparat si consistent. La micul dejun, ai de ales intre trei variante si a fost si acesta foarte bun si indestulator. O mentiune de bine si pentru personal, amabil, zambitor si destul de prompt in servicii, desi era cam nebunie in restaurant, muntele fiind plin de turisti.

Acum sa vorbesc un pic si despre facilitatile de ski ale statiunii. Din acest punct de vedere, in comparatie cu alte statiuni de la noi(cu statiunile din Austria n-are sens sa compar nimic din Romania, diferentele sunt enorme), gen Straja, Poiana, etc. lucrurile nu stau foarte bine. Sunt doar doua instalatii de cablu, cu cele doua partii aferente, din care una este un platou montan si e pentru incepatori, iar cealalta, cea de langa pensiunea Nordica, e mai grea, dar destul de scurta(sub 1 km zic eu). O urcare pe partia pentru incepatori costa 2.5 lei, iar una la cea pentru avansati costa 4 lei. Oricum, pentru profesionisti nu e cine stie ce, dar merge pentru o miscare de weekend. Pentru incepatori si schiorii medii, e un loc bun pentru a-si perfectiona aptitudinile.

La plecare, patronul de la Nordica, care mi s-a parut un tip foarte ok, a dat dispozitie sa ne duca bagajele cu snow-mobilul pana la telescaun. Chestia asta ne-a prins tare bine, fiindca a fost destul de dificil la venire sa ne caram pret de un sfert de ora cu schiuri, clapari si genti cu haine pregatite de neveste, deci grele  in spate de la telescaun la cabana. Tipul ne-ar fi ajutat si la venire, dar nu am stiut de asta si n-am sunat cand am ajuns sus la telescaun. Poate altii vor fi mai destepti si vor da un telefon la pensiune sa trimita snow-mobilul dupa bagaje, nu ca noi care le-am carat ca niste catari :) in spate. O bila alba din partea noastra si pentru asta.

In concluzie, weekendul petrecut la Muntele Mic a fost o experienta placuta, ne-am simtit bine. Ca minusuri, as evidentia drumul de acces spre munte, aflat intr-o stare foarte proasta, lipsa locurilor de parcare jos la telescaun, lucru care produce blocaje de obicei duminica. Alt minus ar fi, pentru cei priceputi la ski, partiile scurte si de o dificultate putin sub medie.

La plusuri, as trece conditiile de masa si cazare de la Nordica, amabilitatea gazdelor si atmosfera placuta din statiune, precum si zapada care am inteles ca in conditii meteorologice normale se mentine cam pana la Pasti.

M-as intoarce oricand pentru cateva zile, chiar e un loc unde iti poti incarca bateriile.

Voi reveni si cu poze in curand.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de raul in 27.02.09 10:45:10
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4305 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (raul); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 1400 PMA (din 5 voturi)

ECOURI la acest review

1 ecouri scrise, până acum

satinutz
[22.11.10 13:48:14]
»

As avea si eu o intrebare: ai unde lasa masina la baza muntelui? este parcare? contra cost? ai sanse sa gasesti locuri libere?

Mie mi-au fost de folos aceste impresii, de aceea va multumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
satinutz
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Nordica:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.034960985183716 sec
    ecranul dvs: 1 x 1