BUN
O pensiune care ne-a oferit liniște și relaxare

Pentru 5 zile petrecute la pensiunea asta am căutat de zici că plecam în Madagascar, pe urmele lui Robert! Am făcut și o solicitare pe AFA, mulțumesc celor car au răspuns.
Cum am mai scris, trebuie să ne mulțumim cu vacanțe scurte, la mică distanță de casă. Dar e bine că se poate și așa!
Voiam o pensiune cu piscină si restaurant și de preferat cameră la parter.
Ușor de zis, greu de găsit în perioada dorită de noi.
O săptămână am sunat la muuulte pensiuni, nimic nu îmi ieșea! Până la urmă s-au potrivit toate la pensiunea Muntele Verde, din Slănic Prahova.
Și nu am regretat deloc, noi ne-am simțit foarte, foarte bine.
Unele recenzii nu erau tocmai bune, cum că patronul este urâcios, neprietenos. Dar cum nu aveam de gând să stăm cu el la șuetă, am zis că ăsta e ultimul lucru de care să îmi pese.
Și că sună clienții care au rezervat prin Booking, cerându-le să anuleze și să facă rezervarea direct pe sit-ul lor. Nici asta nu a fost o problemă, oricum am rezervat direct pe site-ul lor, pentru că prețul era mai mic cu 30 lei/noapte decât pe booking.
Și pe AFA erau câteva recenzii negative, dar am considerat că porțiile descrise ca mici, lipsa unor atracții în Slănic nu ne deranjează.
Am sunat, mie mi s-a părut în regulă omul. Chiar amabil, m-a sfătuit să scriu la cerințe speciale că vreau o cameră în corpul nou. Ceea ce am și făcut.
A cântărit în favoarea acestei pensiuni și faptul că am citit ca piscina se acoperea seara, menținând apa caldă peste noapte.
Așa că am rezervat 4 nopți, la prețul de 435 lei/noapte, cu mic dejun inclus.
Am primit imediat un mesaj în care mi se cerea să plătesc 50% din prețul total. După plată am primit imediat mesaj cu confirmarea rezervării.
Am găsit ușor pensiunea, Waze ne-a dus fix în poartă. Se află aproape de ieșirea din Slănic, pe un deal, într-o zonă liniștită.
Am ajuns pe la ora 13, check-in-ul se face oficial la ora 14.
Dar cum am coborât din mașină, ne-a întâmpinat o doamnă, întrebându-mă dacă sunt doamna Adriana, cu rezervarea de 4 nopți.
Apoi am avut un prim duș rece: îmi zice să iau un buletin și să fac plata pentru celelalte două zile.
Păi stai un pic, tanti, ai deja două nopți plătite. Arată-mi și mie camera mai întâi!
Am fost foarte nemulțumită de această atitudine, nemulțumire pe care nu m-am ferit să i-o spun la modul cel mai direct.
S-a scuzat vreo două zile, și-a motivat cererea deplasată fiind influențată de solicitarea mea pentru o cameră la parter, din cauza deficienței de locomoție a soțului meu. Și voia să mă scutească de urcatul scărilor la etajul 1, unde era recepția.
Am înghițit scuza, deși mă văzuse că mergeam bine!
Drept compensare ne-a oferit și halate de baie, care nu erau incluse.
M-a condus la cameră, s-a oferit să mă ajute la bagaje, dar nu era nevoie.
A fost singura neplăcere, dar care sincer mi-a stricat dispoziția de moment!
Să vă spun despre pensiune.
Se află la 2-3 km de salină, așezată pe un deal, într-o zonă liniștită.
La intrarea în curte se află parcarea, cam pentru 6 mașini. Insuficientă pentru numărul de camere. Încă vreo 2 locuri se mai puteau găsi tot în curte, pe un spațiu cu iarbă. Nu a fost nevoie, pensiunea nu a fost plină în cele patru zile.
O parte a zilei este și umbră în parcare, asigurată de niște pruni (care nu aveau nicio prună, săracii, din cauza frigului din perioada înfloririi).
Pensiunea are doua corpuri.
In cel din față sunt camere și apartamente (parcă 9 în total); nu știu cum arată. Pozele văzute pe sit de la camera noastră sunt conform cu realitatea, deci or fi și celelalte la fel.
La parter se află restaurantul, destul de mare. Are două săli, una mai mare și una mai mică. Este dotat cu aer condiționat. Am mâncat acolo într-o seară, când era furtună.
Mie personal mi se pare supradimensionat pentru numărul de camere.
În fața restaurantului se afla o singură masă cu 4 scaune, dar fără o umbrelă, astfel încât era cam inutilă!
Clădirea are 2 etaje plus mansardă.
Corpul nou are doar parter și un număr de 4 camere.
Este situat un pic în pantă, dar accesul e foarte ușor, pe o alee cu trepte foarte mici, la distanță mare.
Toate cele 4 camere au o terasă, a noastră era cea mai mare.
Între corpul mare și cel mic este o căsuță în care se află o masă de biliard. Trebuie să ceri cheia la recepție.
Despre cameră: Din curte se urcă vreo 4- 5 trepte sau se folosește rampa pentru persoane cu dizabilități. Era singura camera care avea rampă.
Accesul se face cu card, dar am primit și o cheie, pentru a lăsa permanent cardul în fanta pentru electricitate (așa ne-a recomandat prietena mea, că de-acum devenisem prietene!) Camera noastră a fost perfectă: mare, cu mobilier de calitate, practic.
Este un pic altfel decât suntem obișnuiți să arate o cameră de hotel, adică un mic hol, baia si apoi spațiul de dormit.
De pe terasă se intră în zona cea mai largă a camerei, care se îngustează, făcând loc băii și zonei cu dulap, cuier și măsuța pentru valiză.
Patul este mare, are o saltea bună, pernele chiar bune. Prosoapele și lenjeria au fost curate, cu miros plăcut.
Pentru învelit aveam o pilotă mare. Am cerut un cearceaf în plus, l-am primit imediat.
Exista doua măsuțe rotunde foarte simpatice, pe post de noptiere, doua veioze deasupra patului.
Prize sunt mai mult decât suficiente: lângă pat, sub birou, la oglindă. Inițial nu văzusem decât priza dintr-o parte a patului, zic nu e bine, trebuie să mă chinui să pun sub birou încărcătoarele. Dar era o priză pe peretele lateral- rezolvat.
Dulapul de haine este uriaș, cu trei uși. Am găsit suficiente umerașe.
Mai exista un birou cu ceva spații de depozitare. Deasupra lui este televizorul, poate un pic prea mic pentru dimensiunea camerei. Sub birou se afla minifrigiderul, care nu prea răcea bine. Așa, cât să nu te doară în gât!
Și-au găsit locul în cameră și o masă rotunda și doua minifotolii, foarte confortabile, o oglindă și o măsuță pentru bagaje.
Repet, totul arăta bine.
Baia este suficient de mare, cabina de duș se închidea bine.
Ca și consumabile am avut săpun lichid la chiuvetă și un recipient cu gel de dus.
Cred că în dulap erau și papuci de unică folosință.
Terasa camerei face toți banii. Este mare, dotată cu doua scaune foarte comode, cu pernuțe pentru posterioarele mai puțin generoase, și o măsuță.
Am petrecut acolo multe ore seara, cu un pahar de vin, ascultând greierii și păsărelele.
Curățenie s-a făcut în fiecare zi, în prima au fost schimbate și prosoapele. A doua zi voiau să schimbe lenjeria, am insistat eu că nu e nevoie.
Piscina mi-a plăcut. Nu e mare, domnul acela care nu a fost deloc ursuz mi-a zis că are
9,5 / 3,5 m. Dacă pensiunea ar fi fost plină și toți ar fi vrut să se bălăcească, ar fi fost cam înghesuială. Am remarcat că cei cazați aici mergeau la salină, pentru terapie.
Seara se trăgea deasupra piscinei un fel de acoperiș, astfel încât apa era foarte caldă si curată.
Șezlongurile erau cam tari, ar fi prins bine o salteluță, ceva. Si umbrelele erau cam mici, dar nefiind aglomerat uneam două si aveam suficientă umbră.
Curtea pensiunii este mare, îngrijită. Este plină de pomi fructiferi, mai ales pruni. Iarba era tunsă peste tot.
Pe o alee cu trepte comode se coboară spre capătul proprietății, unde se află un loc care cândva a fost un teren de fotbal, acum abandonat. Ar fi în plan să-l reabiliteze! Că nu e funcțional nu a contat pentru noi, dar e incorect din partea lor să menționeze pe site existența lui! Poate unii ar veni aici și pentru un joc de fotbal.
Un mare minus este mica terasă acoperită. E chiar foarte mică, are două mese de șase persoane și niște canapele cu măsuțe mici. Alături mai este o masă aflată sub o umbrelă. Insuficient pentru a mânca afară toți turiștii.
Există și două foișoare, am văzut că vecinii noștri (două familii) au fost serviți acolo. Deci
s-a compensat lipsa unei terase mai mari.
Mai sunt doua leagăne, așezate la umbră, printre pomi.
Pentru cei mici este un loc de joacă, cu tobogan, leagăne, o căsuță și o trambulină, toate aflate la umbră.
Despre mâncare pot zice așa: două albe, două negre (hai, nu chiar negre, un alb murdar!)
Am avut inclus în preț micul dejun, care a fost același în cele 4 zile, dar a fost în regula: roșii, castraveți, cașcaval, cârnăciori, salam bun, mușchi file, omletă sau ochiuri, salată de vinete sau zacuscă, unt și gem de prune delicios, făcut anul trecut din prunele din curte.
La prânz am mâncat doar câte o ciorbă si o înghețată. Nu toți cei cazați mâncau la prânz acolo, astfel că nu găteau decât un fel de ciorbă. Dar de fiecare dată a fost bună.
Cina a fost cea care m-a făcut să scriu remarca de mai sus. În primele două seri a fost buna, bine gătită. Următoarele două nu prea, adică nu prea avea gust, cartofii cam cruzi sau cam uscați, carnea cam uscată. Am lămurit misterul, personalul lucra 2 zile cu 2 pauză. O bucătăreasă era mai pricepută, alta mai avea de învățat. Dar n-a fost mare nenorocire, să nu înțelegeți că am murit de foame!
Meniul într-adevăr nu este variat, există doar două tipuri de bere (Ursus și Peroni)
Apropos de personal. Erau numai femei, cu excepția celui ce părea a fi patronul. Amabile, respectuoase, binevoitoare. Plăteam seara, cu cardul, ce consumam în timpul zilei. Tipsul îl ofeream cash. Într-o seară am lăsat mai mult de 10%, 50 lei la o notă de 330. Nu voia să-i ia, că e prea mult! Vi s-a întâmplat așa ceva? Mie nu!
Ce mi-a plăcut la fetele astea era că, după ce terminau clienții cu micul dejun, se adunau și ele la o masă, la o gustare și cafea. La fel și după-amiaza. Păreau ca o familie.
Noi am mâncat zilnic înghețată, nu știu ce marcă era, dar era bună rău. Am băut și câte un cokteil, în două seri grozave, în două cam nu prea!
Prețurile la restaurant erau cam ca peste tot în perioada asta. Am niște poze cu meniul, pentru cine vrea să își facă o părere.
Un mare inconvenient pentru noi a fost ora până la care puteai face comanda pentru cină: 19.30. Cam prea devreme pentru noi, dar ne-am adaptat.
Despre vizite în jur nu am avut nevoie, scopul nostru a fost relaxare și bălăceală. Scop care a fost realizat!
Remarcați că am descris și niște minusuri, asta ca să fiu corectă. Pe noi nu ne-au deranjat, ne-am simțit foarte bine, am apreciat amabilitatea personalului.
Poate suntem noi mai indulgenți în aprecieri și trecem mai ușor peste minusuri! E posibil să fie așa, pentru că am învățat să ne bucurăm de orice moment de evadare pe care ni-l permite starea de sănătate a soțului meu.
Cam asta a fost experiența noastră la Muntele Verde!

- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
- Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub
- ABONAMENT afaFC pe 6 LUNI = 59 lei Cumpără afaFC 6 luni
- ABONAMENT afaFC pe 12 LUNI = 100 lei Cumpără afaFC 12 luni
Trimis de adrianaglogo in 05.08.25 20:38:38
- A fost prima sa vizită/vacanță în SLĂNIC [PH]
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianaglogo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Feb.2024 Nu mai revenim la aceasta locatie — iar in Slanic, saracie multa — scris în 18.02.24 de claudiu_1 din PITEşTI - nu recomandă
- Aug.2019 Un hotel de 4 stele dar... — scris în 02.09.19 de brtzsolt din TâRGU MUREș - RECOMANDĂ
- May.2019 Pensiunea Muntele Verde (Slanic Prahova) - foarte placut — scris în 06.05.19 de steffi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2015 Pensiunea Muntele Verde, foarte agreabil si peste asteptari — scris în 16.11.15 de LianaA din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 O pensiune la superlativ — scris în 19.07.15 de crisk din BUCURESTI - RECOMANDĂ