GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
AmFostAcolo, la Festivalul International 'Steaua Carpatilor'
Saptamana trecuta am fost la Brasov. Fiica-mea a avut prima ei iesire importanta in lumea muzicii si mai ales in lumina reflectoarelor. A cantat pt. prima data in fata unui public mai numeros la Festivalul international pt. copii “Steaua Carpatilor”, care s-a tinut la Zarnesti, in colaborare cu sprijinul multor sponsori, printre care si CasaMuresan din Brasov.
Deci, pe scurt: am fost cazati, copii si parinti, in Brasov, la Pensiunea Mony 3*, am luat cele 3 mese la restaurantul hotelului Casa Muresan (cu exceptia micului dejun din a doua zi cand l-am servit la pensiune) si festivalul s-a tinut in Zarnesti.
A trebuit sa ajungem la deschidere, care se preconiza in jur de 9 jumate. Deci, am plecat din Bucuresti, exact la ora 6 dimineata si am ajuns in Brasov in jur de 9, pentru a servi pe fuga mare micul dejun din partea casei, la restaurantul din incinta hotelului Casa Muresan, co-organizatorul si sponsorul principal al acestui festival. Microbuzul condus de soferul inchiriat de cercul de muzica ne-a zburat practic pe sosea, chiar daca o mare parte a drumului a fost facuta pe intunericul unei dimineti cetoase, dar am ajuns cu bine la destinatie.
Cu micul dejun in gat sau pentru unii chiar misunand inca printre dinti, am luat calea spre Zarnesti, caci se apropia deschiderea festivalului. Dupa un drum presarat ba cu soare, ba cu nori dar si o ceata groasa de o taiai en-gross cu fierastraul, la Zarnesti ne-a intampinat o zi superba, senina dar rece. Aici, primul lucru deosebit a fost scurta defilare cu steagurile falfaind in adierea rece a diminetii; fiecare tara a avut cate un reprezentant ales dintre copii, care si-a purtat cu mandrie nationala steagul tarii sale. Ne-a placut aceasta scurta plimbare pe drumul principal al orasului Zarnesti, cand trecatori, copii mai mici sau mai mari, cu totii gura casca, au asistat la mica noastra parada. Asa am reusit sa disting steagurile si placutele cu numele tarilor participante, printre care Ungaria, Bulgaria, Turcia, Grecia, Italia, Polonia, Ucraina, Estonia, Lituania, Rusia, Malta si or mai fi fost si altele…
Festivalul s-a desfasurat la Casa de Cultura din Zarnesti, acolo unde de fapt este si Casa de Casatorii. Si tot aici copiii au facut in dupa-amiaza celei de a doua zi si o foarte scurta repetitie pe scena. Datorita lipsei crunte de timp, doar cateva acorduri pt. acomodarea cu sonorizarea si locul pe scena inainte de spectacolul propriu-zis. In concluzie, cred ca va dati seama ca in cele 2 zile, am fost cu totii intr-un perpetuum du-te-vino, intre Brasov si Zarnesti: somnul cu mesele la Brasov si spectacolele de dimineata si dupa-amiaza pana a 2-a zi seara, cand le-a venit randul copiilor nostri, la Zarnesti.
Important este faptul ca, asa, cu oboseala repede acumulata si cu toate emotiile cu care am plecat inca din Bucuresti, ne-am simtit cu totii excelent; si mai ales copiii, cu bucuria si fericirea lor, amestecate asiduu cu marile tremurari de voce si mai ales de picioare din timpul concursului pe scena din fata reflectoarelor si a flash-urilor aparatelor foto, toate acestea s-au dovedit de bun augur si, dupa parerea mea, pot scrie ca, intr-adevar, suntem un popor de mari talentosi. Copiii nostri, cu toate ca au fost pregatiti doar in nici 2 luni, au fost la inaltime si ne-au bucurat pe deplin si cei 2 profi ai lor au fost extrem de multumiti, chiar daca n-au luat niciun premiu. Precum i-am spus si eu fiicei mele, intr-o competitie nu conteaza neaparat sa castigi, ci cel mai important este sa participi, sa acumulezi experienta. Aceasta experienta este cea mai grozava, este cea care te invata sa mergi mai departe. Acest festival a fost primul “botez” in fata publicului si deci, o prima experienta despre cum este sa fi partas direct la un spectacol live. De fapt, copiii nostri au cantat mult mai relaxati cu o seara inaintea festivalului, la petrecerea din sala restaurantului, cand spiritele s-au incins apoi cu dans si voie buna pe deplin.
In fine, nu doresc sa detaliez desfasurarea acestui festival ce practic, pe mine m-a umplut de o mare bucurie si satisfactie sa-mi vad fata cantand pe o scena adevarata; in acelasi timp m-au invadat rau de tot frumoasele mele amintiri pe cand eram si eu de varsta ei si am tot cantat la acea “Cantarea Romaniei” pana cand “a tacut definitiv” acea cantare… :)
In acest review mi-am propus sa scriu si cate ceva despre cazarea de la Pensiunea Mony din Brasov. Aceasta pensiune se afla pe str. Avram Iancu nr. 103. La prima vedere, mi s-a parut departe de lumea dezlantuita…si chiar este, dar in sensul cel bun.
Pensiunea Mony este situata nu prea departe de centrul orasului. Pentru cine are timp de plimbari mai lungi si recreative, o poate lua chiar pe jos pt. a ajunge in inima Brasovului.
Pozitia ei este benefica, fiind departe de orice zgomot specific oraselor mari; in putinul timp petrecut acolo, am auzit, in afara glasurilor vesele de copii, doar linistea si am trait senzatia ca ma aflu chiar undeva la munte…
Am intrat intr-o curte nu prea mare, dar, zic eu, suficient de spatioasa, pentru o parcare care poate suporta destule masini. Pensiunea are 14 camere, single, duble si triple. Din ce am constatat, pensiunea are 2 cladiri: cea din spate este deja finisata zugravita intr-o nuanta de oranj puternic dar placut la vedere; iar cea din fata, mai de la strada, am vazut ca era inca nefinisata complet, fara zugraveala pe exterior.
Receptia este in corpul de cladire terminat. Intrarea se face printr-o usa larga din sticla, cu decoratiuni de sezon: un cap de mos si un bradut ne-au introdus deja in atmosfera sarbatorilor ce se apropie vertiginos. Afara, imediat in dreapta, am vazut niste fotolii din piele maro si o masuta de décor, acestea fiind binevenite pe timp calduros, eventual la o cafea si o tigara in curtea pensiunii sau doar la o tacla...
In holul de la intrarea in pensiune, ne-a intampinat imediat, pe langa personalul cumsecade si ospitalier, in marime naturala un simpatic si impozant Mos Craciun, ce se tot bataia pe un ritm vesel…Vis-à-vis de mosu’ cel zglobiu, am vazut o receptie simpla, dintr-un mobilier din lemn de cires, cu model rotunjit, unde, pe cealalta parte a tejghelei, era un calculator si un scaun. Undeva, pe peretele din spate, am vazut si chiar pozat, preturile la camere.
Holul pensiunii nu este prea mare; bine, pt. noi care am invadat deodata pensiunea, poate mi s-a parut mie cam inghesuit. Dar asa, am reusit sa dau o mica ochiada si am observat ca pensiunea este moderna si curata. Acest corp are 2 etaje si urcarea se face, normal, pe niste scari cu paviment dintr-o gresie frumoasa, de culoarea maroniu deschis si cu balustrade din inox. Ulterior, am observat ca cealalta cladire are doar parter si un etaj cu o mica mansarda doar pe o parte.
Noi am avut camera nr. 6, la etajul 1 si a fost, sa zic, o camera tripla sau cvadrupla?!... Initial, am crezut ca vom fi cazate intr-o dubla, dar pesemne ca socoteala de acasa nu se potriveste intotdeauna cu cea din targ. Deci, in final am fost “cuplate” cu inca o mamica cu o fetita mai mica decat fiica-mea si dupa niste mici discutii cu organizatorul am hotarat sa ramanem impreuna. Pt. o noapte nu murea nimeni.
Camera aceasta a avut 2 paturi normale, apropiate, cu doua noptiere de o parte si de alta. Pe peretele celalalt era si o sofa, socotita, stiu eu? pt 2 copii mititei sau, de fapt, camera este tripla, acel pat suplimentar fiind de fapt pt. o persoana. Acest fapt a ramas chiar un mister…cu toate ca atat eu cat si cealalta mamica am dedus usor ca aceasta camera este clar o tripla…
In final, noi mamicile ne-am hotarat sa ramanem asa, noi sa dormim in cele 2 paturi normale si fetele sa doarma in celalalt. S-a dovedit o decizie inteleapta, pt. ca am dormit toate, foarte bine.
Dar sa descriu camera mai detaliat: deci, pe langa paturi, camera a mai fost dotata cu un dulap incapator; avea si un mic cuier asezat taman deasupra sofalei, de unde clar am dedus ca aceasta camera a fost de fapt “metamorfozata” in tripla sau chiar ad-hoc, cvadrupla…special guest star! (adica noi :)) La picioarele sofalei, mai inghesuita statea o masuta ovala si apoi se facea usa de la baie. O oglinda mica, patrata, atarna undeva pe peretele cu sofaua, unde era spanzurat sus, pe un suport special, un tv. Spre fereastra din termopan, am vazut un taburet din piele si perechea lui statea cuminte langa usa de la intrarea in camera.
Ca décor am mai vazut pe peretele cu cele doua paturi, si 2 tablouri micute care, sincera sa fiu, nu le-am prea bagat in seama…din marea lipsa de timp, venind in camera doar seara tarziu pentru somnul de noapte si atat. Doua aplice flancau aceste micute opere de arta, undeva deasupra paturilor. O alta aplica mai mare am vazut-o luminand pe peretele opus, exact deasupra micutei oglinzi.
Fereastra era decorata cu o perdea frumoasa si cu o draperie maronie. Pe jos am observat un parchet curat, cu un mic covoras la intrare.
Baia a fost suficient de spatioasa, curata, cu o cabina de dus care a functionat bine, cu apa calda si rece. Obiectele sanitare sunt noi si curate. Gresie si faianta pe un fond gri, placuta la privit. Am avut doar sapun, sampon si doar un rand de prosoape. Un aspect pozitiv a fost faptul ca baia are aerisire directa, printr-un micut geam.
Cu caldura am avut oarece mici probleme in sensul ca la momentul cand am ajuns la cazare, caldura era inchisa si in cosecinta a fost frig. Dar am sesizat acest lucru si s-a dat drumul la centrala si am avut suficient de cald si de placut pe parcursul noptii, chiar daca dimineata, caloriferele erau caldute spre reci. Deci pe timpul noptii, am dedus cu totii ca s-au cam inchis focurile de la centrala…
A doua zi dimineata, am servit aici, la pensiune micul dejun. Sala de mese este undeva la subsol. N-am reusit sa fac poze dar va scriu ca a fost suficient pt. toti: am avut puse pe mese platouri cu 2 feluri de salam si niste muschi file, cascaval, unt, gem si miere. Iar de baut, au fost doar ceai pt. copii si cafea pt. noi, adultii.
Din ce am inteles, in pretul afisat la receptia pensiunii, este inclus si micul dejun. Exista si o mica bucatarie in care se pot pregati diferite alte preparate de catre turistii cazati aici.
Una peste alta, pentru o noapte petrecuta aici, la pensiunea Mony a fost bine. Recomand aceasta pensiune din Brasov si sunt convinsa ca pe vreme calduroasa este o placere sa te odihnesti in curte sau chiar pe terasele de la etaje, care sunt dotate cu fotolii si masute din lemn.
Celelalte mese, 2 pranzuri si respectiv cina, le-am servit la restaurantul hotelului Casa Muresan, din apropierea Pensiunii Mony. Acest hotel este situat pe str. Nicopole nr. 54, tot intr-o zona linistita a Brasovului, destul de aproape de gara cat si de centrul istoric al orasului. In sala restaurantului, copiii dar si noi ne-am distrat in singura seara de dinaintea festivalului. Si tot aici, le-au vibrat atat de frumos, de cald si cu mai putine emotii, glasurile lor de copii minunati, intr-o ultima repetitie inaintea urcarii pe scena. Pot doar sa mai scriu ca fiica-mea a urcat pe scena a doua zi, exact la ora 19 fix, dupa exact 12 ore de la trezirea de dimineata, dupa frecusul intre cele doua orase, dupa atatea emotii acumulate peste zi. Dar cu toate acestea, am fost foarte multumita atat de prestatia ei cat si de a tuturor copiilor nostri. A fost un eveniment excelent si o experienta de neuitat pt. toti.
In concluzie, aceasta iesire a fost super reusita dtpdv. Chiar daca nu am reusit sa ne plimbam deloc nici prin Brasov sau Zarnesti, datorita programului foarte incarcat, plin de plecari dintr-un loc in celalalt, aceasta “escapada’ a fost incununata de un mare succes, a fost, zic eu, un cadou minunat, acum in preajma sarbatorilor de iarna, de care ne-am bucurat la maxim cu totii: parinti, copii si profesorii lor. Copiii au capatat cate o diploma de participare si cate un tricou de care s-au bucurat nespus.
Si v-am povestit si eu cate ceva despre festival dar si despre cazarea la pensiunea Mony, doar pt. ca, precum altii, si noi AmFostAcolo!!!
Si pentru ca sarbatorile de iarna atat de mult asteptate, bat nerabdatoare si pline de veselie si bunadispozitie la usile noastre, eu va doresc tuturor un Craciun fericit si linistit, alaturi de cei dragi si tot binele din lume!
Cu mult drag pentru voi, in speranta ca v-am fost de folos,
Ileana
PS. Daca se poate, doresc ca fond muzical, inserarea acestui clip de pe you tube: este fiica mea la repetitia din seara de dinaintea festivalului. Se vede si aude mai bine: youtube.com/watch?v= ... ature=plcp
Apoi, daca puteti da doar link-ul acesta, pt. cine doreste sa vada si prestatia din concurs, unde practic “se vad” toate emotiile cat si picioarele tremurand :): youtube.com/watch?v= ... ature=plcp
Multumesc mult si numai bine tuturor!
Trimis de ileanaxperta* in 21.12.11 13:19:10
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ileanaxperta*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Felicitări Gloriei, ai dreptate, contează mai mult spiritul competiţiei decât o diplomă, deşi la cât de frumos a cântat atunci când am fost La Munte cu siguranţă în viitor va câştiga şi premii.
Pensiunea Mony se pare că este situată aproape de autogara 2 din Braşov, aproape de ieşirea spre Bran de unde pleacă curse regulate spre Zărneşti, Moeciu, Piteşti. În presa locală circulă însă zvonul că autogara se va muta în viitorul apropiat, pe terenul actual urmând să se construiască un centru comercial, dar rămâne de văzut.
Numai bine, Ileana şi sărbători fericite!
@ileanaxperta
Aplauze si felicitari in primul rand pentru debutul fetitei tale in muzica, iar in al doilea rand pentru tine, mamica draga, ce ai o copila asa de talentata. Ma bucur mult ca si-a invins emotiile si a reusit sa ,,sparga gheata'' cu aceasta prima participare la un festival international, urcand pentru prima oara pe o scena. Ii doresc multa bafta in continuare, mult curaj si la cat mai multe participari la festivaluri si concursuri.
Iar pe tine, draga mea, la urmatoarea intalnire AFA, abia astept sa te aud cantand ori solo ori in duet cu fiica ta.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Apr.2013 OK pentru un "Pit Stop" — scris în 15.04.13 de marr din SIBIU - RECOMANDĂ