GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dupa ce anul trecut, in minivacanta de 1 mai am fost plecat in partile Olteniei, mai precis la Govora, judetul Valcea (vezi impresiile de cazare), anul acesta ne-am peterecut cele cateva zile libere intr-un judet invecinat, anume Arges. Cum fiica mea este pasionata de istorie, am ales sa-i prezentam ”pe viu” locul unde s-a nascut legenda mesterului Manole, asa ca destinatia a fost bineinteles Curtea de Arges.
Dupa un drum parcurs in mai bine de 3 ore (!!!), cu multi nervi, din cauza faptului ca am plecat chiar de 1 mai si, ca fapt divers, de la statuia Leu pana la Autogara Militari am facut aproape 1 ora iar la Bascov am mai stat inca vreo 45 de minute bara la bara, am ajuns ”storsi” de energie la pensiunea Montana, acolo unde ne facusem rezervarile.
Pensiunea este situata chiar pe str. Basarabilor, in centrul orasului, intre Biserica Domneasca si Manastirea Curtea de Arges.
Am primit imediat cheile, de la receptie, si prima surpriza placuta a fost camera extrem de spatioasa si mobilata atat cat trebuie si cu bun gust. Asa cum cerusem initial, era montat si un pat suplimentar pentru copil. Fereastra camerei dadea spre spatele pensiunii, astfel ca zgomotul masinilor care treceau pe sosea nu ne deranja. Televizorul functiona fara probleme, frigiderul de asemenea, paturile erau mari si confortabile iar baia era aproape cat camera de mare.
Desi am stat doar doua nopti, ni s-au schimbat prosoapele, s-a facut curatenie in camera, la baie au fost aduse noi sapunuri chiar daca noi nu le folosisem pe cele existente deja, intr-un cuvant serviciile au fost de nota 10.
Noi am optat doar pentru micul dejun si am avut de ales intre 3 variante, personalul restaurantului era extrem de amabil si gata mereu sa ne ofere recomandari de calatorie prin zona iar preparatele (pentru ca am luat si cina o data acolo) au fost foarte gustoase si bine pregatite.
Ca si pret, am platit, doi adulti si un copil, cu mic dejun inclus, 130 lei/noapte.
Cat despre obiectivele turistice vizitate, Biserica Domneasca Sfântul Nicolae, ctitoria lui Basarab I, se distinge, pe langa faptul ca este cea mai veche ctitorie voievodală din Țara Românească, si prin singura fresca din lume care o infatiseaza pe Maica Domnului insarcinata cu Pruncul Sfant.
Ruinele San Nicoara, ceea ce a mai ramas dintr-o biserica de secol 13, pot fi vazute pe platoul parcului din oras, dar din pacate sunt intr-o stare avansata de degradare si in pericol de prabusire, in lipsa consolidarilor.
Despre Manastirea Curtea de Arges nu am ce sa mai scriu (o vazusem ultima oara in copilarie, pe la 12-13 ani, dar ce nu mi-a placut este usa de termopan montata la intrarea in biserica) iar despre Fantana Mesterului Manole se spune ca ar fi pe locul 4 ca puritate si incarcatura energetica a apei, dupa izvorul de la Sarmisegetusa, Sapte Izvoare si Prislop.
Din cauza vremii, sus, la cetatea Poenari nu am ajuns, insa am ajuns la Sfanta Manastire Robaia, la 30 de km. de Curtea de Arges, acolo unde cei cu probleme sufletesti sau trupesti se pot ruga la crucea mormântului lui Taicu (protosinghelul Inochentie Hatis) si cu siguranta vor primi raspunsul si rezolvarea la problemele lor. Exista si o Fantana de Leac aici, si inca un loc care poate fi vizitat numit La Pustnici.
Asadar, chiar si intr-un week-end eventual, nu ezitati sa ajungeti la Curtea de Arges si nu-l ocoliti pe Taicu de la Robaia.
Trimis de ady bucuresti in 05.05.15 10:24:06
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ady bucuresti); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.14613200 N, 24.67585900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Pensiunea Montana, CURTEA DE ARGEŞ" (nou-creată pe sait)
@ady bucuresti - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@ady bucuresti - Nu ai făcut nici o poză să vedem şi noi cum arată pensiunea?
@iulianic - recunosc, de cate ori mi-am propus sa fac niste poze, m-am luat cu altceva... dar poate, cine stie, altcineva care va ajunge aici, va face si cateva fotografii...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)