GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cu ocazia sarbatorilor de Paste-1Mai din 2016, am fost un grup de 10 persoane la pensiunea Melania.
Am ocupat-o toata, caci asa ne place noua, sa fim stapani pe mosie si pe situatie. Cu mancarea in traista, cu poze frumoase si luminoase in memorie, am descins la aceasta pensiune, in satul Vadurele din comuna Alexandru cel Bun, jud. Neamt.
Prima impresie a fost cea visata, vazuta pe siteul lor propriu melania-neamt.info, o casa alba, balcoane impodobite cu coloane, iarba verde si curata, piscina (goala la acea data, caci era o primavara intarziata).
Cand am intrat mai adanc in curte, am constatat ca era cam micuta, ca sa parcam 3 masini a trebuit sa facem niste manevre. Am inceput sa descarcam bagajele cu mancare si am intrat pe prima usa care ne-a fost la indemana. Dar nuuuuu...
- Nu intrati pe-aici, pe usa cealalta o sa intrati!
- De ce? Aici ce e?
- Aici e bucataria.
- Si bucataria noastra unde e?
- Pai asta e bucataria... si a noastra si pentru dumneavoastra.
Aha! Deci foloseam o bucatarie prin care nu prea aveam voie sa trecem. In fine, om vedea noi!
Am intrat pe usa cealalta, care dadea direct in living. Intre usa de intrare si livingul propriuzis, era un bar, care delimita un holisor (o debara ceva) cu o chiuveta de bucatarie pusa pe o masca ce servea drept masa de pregatit toate alea. Mai era un frigider-vitrina si un mic dulapior cu sertare. Restul ustensilelor si vesela era depozitata sub acel bar. Raftul din spatele barului era plin de trofee adunate in decursul anilor de familia gazda, si cu obiecte colectionate de ei, pe care nu aveam voie decat sa le admiram.
Intrati in living (sau sala de mese) am mai imblanzit prima impresie, caci era un spatiu generos, cu gresie, semineu, plante, o usa cu ferestre mari, care dadea in fata casei, direct la foisor... dar care ulterior am constatat ca era ferecata (verboten!)...
- Unde punem toata mancarea?
- Mai aveti un frigider la etaj.
Aha, bun si ala!
-Haideti sa vedeti si camerele!
-Haidem!
Urcam la primul etaj. Ajungem intr-un salon mare, cu un bar si aici (nefolosit), masa de biliard, darts, balcon mare, care dadea in fata pensiunii, canapele si fotoliu, televizor.
Din acest salon, dupa un glasvand, se intra intr-un fel de apartament, adica hol, 2 camere cu baie, (camera mea avea 3 paturi, cu baia foarte mare, cu cada, amplasata pe un holisor propriu, langa camera). Ambele camere aveau iesire pe un balcon comun, mare, ce dadea spre curtea din spatele casei. Intr-una din aceste camere (de lux) am stat eu si mi-a priit.
Daca mai urcai un etaj, dadeai in mansarda, unde mai erau trei camere, doua cu baie proprie, a treia cu baia pe hol - camera de supliciu
In aceasta camera intrai direct de pe scara, si ieseai direct pe scara... sau mai jos eventual, de-a berbeleacul, mai ales noaptea, cand nu stiai unde te afli... Tot aceasta camera avea baia pe hol, si nu langa camera, ci vis-a-vis, si daca aveai norocul sa scapi de scara, dadeai frumusel cu nasul, capul sau genunchiul de un stalp de sustinere, de nu-ti mai trebuia la baie, ca te-ai rezolvat. Si tot aceasta camera, cu 3 locuri, avea o configuratie ciudata. Pe un postament ceva de genul scena sub tavanul inclinat si cu un par pe mijloc, era asa zisul "pat dublu", adica o saltea, unde incapeau la risc doi copii, nu doua persoane mature, caci noaptea, cand voiai sa te intorci de pe o parte pe alta trebuia ca calculezi unghiurile si forta de rotatie, ca sa nu dai cu capul in tavan sau cu coastele in barna. Pe langa aceasta inventie de pat mai era un pat simplu, nu prea incapator, dar de zeci de ori mai sigur ca primul.
In curte, langa piscina, era o casuta, de unde adesea iesea un batranel tacut, isi facea plimbarea prin gradina, statea cu orele pe leaganul de la poarta (exact cat am stat noi in foisorul de la poarta). Noroc ca apucasem sa ma dau si eu 2 minute in leagan, asa, de proba.
Tot langa piscina, era gratarul, cateva mese cu umbrele unde am stat la taclale si-o samanta, si alte mesute pe ici-colo, unde doi cate doi, mai stateau la o cafea, o tigara, o berica... Mai era si-o masa de tenis, stransa si prafuita.
Cat despre statul la masa, noi, oameni gospodari, venisem pregatiti cu oale de mancare gatita, cu ciorbe si altele... Ca sa incalzim, la aragaz sau la microunde, trebuia sa batem la usa bucatariei, ca sa ne permita sa folosim " spatiul comun". Daca aveam nevoie de o oala mai mare, sau alta ustensila din bucatarie, ni se spunea sa o aducem inapoi, ca sa nu se amestece cu cele de pe inventarul pensiunii. Intram mereu cu jena acolo, ca sa nu deranjam pe doamna sau pe domnul ce statea 24 din 24 in acea camaruta, si se uita cand la tv, cand la noi, prin usa deschisa. La un momentdat, am inchis usa dintre noi, ca deh, sa nu deranjam... si dupa scurt timp am vazut-o iar deschisa. Atunci am inteles ca scopul era altul...
In timpul sejurului ne-am plimbat pe la manastirile din jur (nu putine), am admirat lacurile de acumulare, privelistea, am mai vizitat o pensiune din apropiere (Lory), am fost la inviere la biserica din sat (foarte frumoasa), am mancat, am baut, am dansat, am ras.
Impresia finala a fost una de mijloc. Toti au spus ca "ochii din umbra" au fost incomozi. Ce mai... enervanti de-a binelea. Si bucataria, si spatiul mic unde spalam vasele si ne pregateam platourile, si camera supliciului... Mi-a placut camera mea, salonul si bineinteles zona, pe care dealtfel am vizitat-o de multe ori.
P. S. Doamna gazda ne-a spus ca a castigat nus' ce premii pentru gastronomie. Cine vrea cazare si masa, e posibil sa nu se confrunte cu problema bucatariei sau a spalatului de vase.
Trimis de danielaluchian in 02.02.17 22:45:39
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PIATRA NEAMȚ.
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danielaluchian); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.92471060 N, 26.24609750 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
18 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@danielaluchi:
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)===
Mutat în rubrica "Pensiunea Melania [Alexandru cel Bun, Vaduri], PIATRA NEAMȚ" (nou-creată pe sait)
@webmaster45: Localizarea e corecta.
@danielaluchi: Știi unde ai fost? Ai fost în leagănul copilăriei mele. Nu, nu la Pensiunea Melania m-am dat eu în leagăn când eram mică. Pe atunci nu exista nici Pensiunea Melania și nici alte pensiuni prin zonă. Existau doar case de oameni cinstiți și gospodari. E adevărat, nu atât de înstăriți ca cei din ziua de astăzi care își construiesc pensiuni, dar nu știu ce înseamnă să faci turism.
”Intram mereu cu jena acolo, ca sa nu deranjam pe doamna sau pe domnul ce statea 24 din 24 in acea camaruta, si se uita cand la tv, cand la noi, prin usa deschisa.
și - bineînțeles - abia aștepta să vă vadă plecați pentru a-și face în liniște bilanțul. AFA ne prezintă multe situații asemănătoare.
N-aș vrea să comentez mai mult. Mă bucur totuși că peisajul v-a plăcut.
@iulianic: O, da! Zona este superba. Eu fiind ieseanca am ajuns de foarte multe ori acolo si abia astept sa ma duc iar si iar.
E bine ca s-au facut pensiuni, e foarte bine ca oamenii au inteles ca trebuie fructificat potentialul istoric, geografic, religios.
Daca se mai intampla inconveniente, cu timpul sigur se vor corecta, caci se cerne si nimeni nu s-a nascut invatat. Eu sunt concilianta.
@danielaluchi: Fara suparare dar nu ati inchiriat toata pensiunea. Ati inchiriat doar camerele cu acces la facilitatile pensiunii cum ar fi acces bucatarie, biliard, vesela, internet, sistem audio etc. De ce v-a fost jena sa intrati in bucatarie? va manca cineva? eu nu cred. Ceea ce ce faceti dumneavoastra prin acest mesaj este sa ne denigrati fara nici un motiv, iar eu pot lua masuri in privinta asta. Chiar nu este treaba dumneavoastra unde sta domnul sau doamna. Rugamintea mea este sa va ganditi inca o data ce ati rezervat dumneavoastra: Camere pentru odihna sau bucatarie?
NB vladtopliceanu este (sau a fost) reprezentant al unității
@iulianic: dumneavoastra de ce nu va vedeti de leaganul copilariei in continuare? sau de site-ul dumneavoastra?
NB vladtopliceanu este (sau a fost) reprezentant al unității
@danielaluchi: inteleg ca e libera exprimare si ca v-au deranjat ochii din umbra, dar dumneavoastra sariti calul fara suparare
NB vladtopliceanu este (sau a fost) reprezentant al unității
@nrs: nu sunt proprietar, sunt baiatul proprietarilor
NB vladtopliceanu este (sau a fost) reprezentant al unității
@vladtopliceanu:
”"Ceea ce ce faceti dumneavoastra prin acest mesaj este sa ne denigrati fara nici un motiv, iar eu pot lua masuri in privinta asta. Chiar nu este treaba dumneavoastra unde sta domnul sau doamna. "...
"inteleg ca e libera exprimare si ca v-au deranjat ochii din umbra, dar dumneavoastra sariti calul fara suparare"
Atata timp cat bucataria era si dormitorul gazdei, un domn cu probleme de sanatate (din ce ne-a spus chiar dumnealui), e normal sa nu vrei sa deranjezi. Din bun simt, incercam sa ne limitam intrarile in bucatarie, desi fiind grup erau multe de trebaluit acolo. N-am vrut sa denigrez, am vrut sa prezint realitatea, pentru ca altii sa se duca in cunostinta de cauza (gusturile nu se discuta). AFA exact pentru asta a fost creat.
Pana la urma, orice opinie poate fi de folos gazdelor si cred ca turistii, care platesc pentru niste servicii, ar aprecia mai mult remedierile decat amenintarile.
Sarbatori fericite si succes in afaceri!
Realitatea este ca ati rezervat camerele, nu toata pensiunea cum probabil asa ati fi vrut dumneavoastra. Din start mintiti si cu asta am incheiat.
NB vladtopliceanu este (sau a fost) reprezentant al unității
@danielaluchi: ro.wikipedia.org/wiki/Pensiune V-am trimis si un articol ca sa vedeti ca nu amenint pe nimeni, doar va informez
NB vladtopliceanu este (sau a fost) reprezentant al unității
@vladtopliceanu: dacă e pe dat definiții (nu „articole”), aveți mai jos definițiile pentru pensiuni, respectiv pensiuni agroturistice din Legea Turismului valabilă în România:
”c) pensiune turistică rurală – structură de primire turistică cu funcţiune de cazare, amplasată în zone rurale, care prezintă următoarele caracteristici: are capacitate de cazare de până la 15 camere; funcționează în clădiri care respectă stilul arhitectural regional, zonal sau local, după caz; este amplasată într-un mediu înconjurător caracterizat prin conservarea resurselor turistice naturale; asigură servicii de cazare şi condiţii de pregătire şi servire a mesei în spaţii special amenajate;
d) pensiune agroturistică – structură de primire turistică cu funcţiune de cazare, care prezintă următoarele caracteristici: are capacitate de cazare de până la 8 camere; funcţionează în clădiri care respectă stilul arhitectural regional, zonal sau local, după caz; este amplasată într-un mediu înconjurător caracterizat prin conservarea resurselor turistice naturale; asigură servicii de cazare şi condiţii de pregătire şi servire a mesei în spaţii special amenajate; masa este preparată din produse şi materii prime provenite preponderent din gospodăria proprie sau de la producători autorizaţi de pe plan local; oferă turiştilor posibilitatea de a lua parte la activităţile legate de agricultură, creşterea animalelor, cultivarea a diferite tipuri de plante, livezi de pomi fructiferi, la activităţile meşteşugăreşti şi în general la obiceiurile şi viaţa tradiţională specifică locului/ zonei; terenul pe care este amplasată are o suprafaţă de minim 1000 mp, exclusiv spaţii verzi şi spaţii de parcare.
Acum, că ne-am clarificat în această privință, puteți vă rog să ne lămuriți dacă fraza pe care ați spus-o zilele trecute:
”Ceea ce ce faceti dumneavoastra prin acest mesaj este sa ne denigrati fara nici un motiv, iar eu pot lua masuri in privinta asta.
este sau nu o amenințare? nu de alta, dar cam așa pare...
În tot cazul, un (alt) lucru e cert: intervențiile Dv. neelegante de aici fac (mult) mai mult rău pensiunii decât articolul de mai sus!
@Dragos: nu m-am adresat dumneavoastra, e o discutie personala.
NB vladtopliceanu este (sau a fost) reprezentant al unității
discutiile personale se poarta prin mesaje personale, ce este scris aici este public si poate interveni oricine. in plus sa argumentezi cu wikipedia este o gluma, siteul este o simpla enciclopedie publica unde poate scrie oricine si orice, nu are nici un temei legal. ce a scris Dragos este extras din lege si nu poate fi contestat juridic
cat despre amenintare eu zic ca este clara
@vladtopliceanu:
”e o discutie personala.
dacă doreați să fie personală nu o purtați în spațiul public; în plus, libertatea de exprimare este garantată încă în țara asta (cel puțin, atât timp cât se respectă legea, ca să nu amintesc de bunul simț).
@nrs: La fel si pe acest site poate scrie oricine si orice. dar nu inseamna ca este 100% adevarat.
NB vladtopliceanu este (sau a fost) reprezentant al unității
@Dragos: repet, nu m-am adresat dumneavoastra.
NB vladtopliceanu este (sau a fost) reprezentant al unității
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)