GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am revenit aici dupa 10 ani; dupa minunatul sejur din 2006 am ramas cu nostalgia acestui loc, promitandu-mi ca voi reveni cat de curand.
Curand nu s-a intamplat, ci abia dupa 10 ani; in acest rastimp, d-na Maxim a construit o pensiune, la cateva case de locuinta proprie, in care am fost cazati in 2006.
Ca si modalitate de transport Tulcea-Sulina, am optat sa rezervam la o barca rapida, care pleaca din portul Tulcea Aval; ne-a costat 60 lei/persoana (copiii pana in 5 ani au gratuitate). Barca face aprox 80-90 minute pana in Sulina. [...]
Atentie! Acesta este un alt debarcader, nu cel de unde pleaca nava Pasager si navele rapide.
Masina se parcheaza chiar la debarcader, unde este o incinta spatioasa, cu paza si monitorizare non-stop. Costul este de 10 lei/zi/masina.
Pensiunea Maxim 2* este situata pe strada a IV-a. Pentru cine nu cunoaste: Sulina are 6 strazi principale, paralele cu faleza; faleza este strada a I-a. Doar primele trei strazi sunt asfaltate, la restul probabil ca nu au mai ajuns banii :)
Vila este situata aproape de faleza, de restaurante, de magazine, de port si la cca 2 km de plaja.
Pensiunea este maricica, are aprox 10 camere, duble, triple si cvadruple, unele cu baie proprie, altele cu baie la comun
Noi am solicitat si am primit o camera tripla cu aer conditionat, la un pret de 120 lei/noapte. Daca nu am fi solicitat aerul conditionat, pretul triplei ar fi fost 100 lei/noapte.
Camera are dimensiuni generoase, baie proprie, cu un pat dublu si un pat simplu, masuta, tv, 2 scaune, un minibar mititel. Tamplaria este din lemn, iar ferestrele au rame cu plase contra insectelor.
Internet wi-fi foarte ok, prezent in camere si in curte.
Am avut camera la parter; in hol am beneficiat de un frigider mare, care deservea toate cele 4 camere situate la parter.
In curte exista o bucatarie de vara, dotata cu o plita cu 2 ochiuri si cam tot ce ai avea nevoie in materie de vesela. Tot in curte, la intrare, exista o chiuveta cu apa curenta.
Umbra si racoarea din curte sunt asigurate de o generoase bolta de vita de vie; tot aici se gasesc mese lungi cu bancute, unde poti servi masa sau poti sta pana seara tarziu, la un pahar de vorba. Pentru intimitatea grupurilor de oaspeti, sunt montate niste placi de policarbonat intre aceste spatii, asa cum se poate observa si in poze.
Curatenia si schimbarea prosoapelor/asternuturilor se asigura la cerere; la sosire, gasesti in baie cateva saci menajeri goi si mai multe suluri de hartie igienica.
Cateva reguli de bun simt impuse de gazde si comunicate prin diverse afise puse in pensiune:
-Curatenia si schimbarea asternuturilor/prosoapelor se fac la cerere, pentru a nu deranja oaspetii
-Gunoiul se scoate de catre turist in fata usii camerei, de unde va fi preluat si aruncat de catre gazde; turistul primeste la schimb sac de gunoi
-Pestele se curata doar in spatele curtii, iar resturile trebuie luate si aruncate la un tomberon stradal
-Sticlele PET trebuie puse intr-un sac din curte pus la dispozitie de catre gazda
-Curatenia in bucatarie trebuie intretinuta
-La check-out, turistul trebuie sa arunce din frigiderul comun, toate resturile alimentare proprii
Gazdele sunt discrete, vin de obicei dimineata, arunca gunoiul din curte si deretica; presupun ca exista totusi control, prin camerele de supraveghere montate in curte si holuri.
De programari si rezervari se ocupa unul din fiii doamnei Maxim. Comunicarea a decurs rapid si extrem de prompt, pe e-mail si telefon. Ni s-a solicitat si am platit un avans de 20% din totalul cazarii. De asemenea, am gasit intelegere atunci cand am anuntat ca dorim sa ne devansam sosirea, pentru a sta o noapte in plus. Chiar daca asta a insemnat ca proprietarii sa faca niste permutari cu turistii care stateau in camerele care ne erau destinate.
Spre deosebire de acum 10 ani, doamna Maxim nu mai gateste turistilor. Insa poate recomanda persoane din vecini care se ocupa cu asta. Pentru ca nu tot grupul nostru era pasionat de preparate din peste, am preferat sa mergem sa mancam la terasele din oras, din meniul carora fiecare isi putea alege ce dorea. Dar despre locuri de luat masa in Sulina, voi scrie intr-un alt review.
Chiar daca vila a fost plina (in special in prima parte a sejurului nostru), nu am simtit vreun disconfort; oaspeti civilizati, linistiti, spatiile comune erau intotdeauna curate, am gasit oricand masa disponibila in curte
Nu recomand aceasta cazare celor pretentiosi, ci doar celor care isi doresc un confort decent intr-o zona unica, in care sa te poti bucura in egala masura de mare, pescuit si plimbari in Delta Dunarii.
Voi acorda un punctaj mare acestei pensiuni in special pentru ca:
-Are un excelent raport calitate/pret
-Demonstreaza ca se poate face turism de calitate si in conditii de 2*
-proprietarii par sincer interesati de confortul si multumirea clientilor (camere spatioase, apa calda non-stop, curatenie, prosoape si asternuturi noi si curate, aer conditionat, free wi-fi, frigider+bucatarie la dispozitie turistilor, minibar in camere pentru a raci alimente personale, aparat+pastile contra insectelor in camera, comunicare prompta si coerenta cu turistii)
Nu pot sa inchei pana nu amintesc si site-ul pensiunii, cazaresulina.ro. Contine cam toate informatiile care te-ar putea interesa, cu detalii despre: oras, pensiune, posibilitatile de transport pana/de la Sulina, plimbarile pe care le poti face in zona, locurile de pescuit etc.
Trimis de Chloe in 13.07.16 10:06:06
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SULINA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chloe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.15448100 N, 29.65786700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Chloe - În ultimul timp citesc cu precădere impresii scrise despre Delta Dunării și mă bucur foarte mult când găsesc și câte un articol bogat în informații folositoare. Că Delta Dunării este minunată, știm, că toți cei care merg acolo ar recomanda și altora o minivacanță în deltă de asemenea, știm, dar cât de prețioase sunt informațiile concrete legate de transportul pe apă, costuri de cazare și masă, plimbări și celelalte!
Mulțumesc pentru informații! Cred că delta mă atrage din nou mai ales pentru că la Sulina nu am reușit să ajung.
@iulianic: multumesc. Revin curand cu inca un articol cu info utile
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2015 Pensiunea Maxim - o alegere inspirata — scris în 25.08.15 de cena din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Recomand — scris în 17.09.14 de Dalton din CLUJ - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Casa Maxim — scris în 22.09.13 de dragos21kc din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Conditii bune pentru Sulina — scris în 12.08.12 de gigioc din RM VALCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2006 Relaxare totala — scris în 29.11.10 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ