Salut Dragilor,
Saptamana trecuta am decis ca este momentul unui respiro si am decis sa fac o iesire la munte.
Cautam ceva practic, ieftin si la accesibil ca locatie.
Asa am intrat pe un site cu pensiuni si vile si am dat peste vila Maria din Busteni.
L am sunat pe proprietar, l am intrebat detalii despre cazare, conditii, pret. Am batut palma virtulal la modul ca i am transferat prin online banking o suma de bani avans. Pretul cerut a fost 70 ron / noapte din care 40 i am trimis in avans.
Bun, deci:
- Amplasare: Busteni, aproape de primarie, la 10 m de drumul principal, pe dreapta in sensul de mers Brasov- Bucuresti, pe strada Pinului. O strada cu cateva vile de altfel. Imediat la intersectie este un magazin cu de toate, in caz ca va mai trebuie cate ceva. In partea din spate vedere superba catre crucea de pe Caraiman, in partea din fata dezastru... vecinii au lasat o locatie in paragina. Pacat.
- Camere: curate, luminoase, spatioase, baie in camera, sapun, prosoape. Am avut caldura, tot ce trebuie.
- Curtea: o fantana arteziana in curte, leagan, gratar, bancute. Tot in curte este si parcarea. Intra cam 5 masini maxim una langa alta, unul blocheaza pe celalalt, insa nu este o problema.
- Bucataria si terasa: din curte se urca pe niste scari, se ajunge pe terasa. In stanga este o sala de mese dotata corespunzator cu: frigidere, microunde, vesela, aragaz, tot ce trebuie. Pe terasa: cateva masute si scaunele, vedere superba spre munte unde se poate savura o cafea, o tigare si o tarie in armonie cu natura. In dreapta se intra in vila si se urca spre camere. Vedeti poze.
- Pretul: mai mult decat convenabil, 70 lei/ camera/ noapte.
- Proprietarii: oameni de bun simt, amabili si reactivi la intrebarile turistilor.
- Activitati recreative: In aceasta perioada fara zapada nu prea sunt. Dar pot enumera ce am facut noi: gratar in primul rand. Apoi plimbare in Busteni. Mers pe jos pana la cascada Urlatoarea (cca 2h. 30 dus intors + poze acolo).
Baruri de noapte, cluburi nu sunt, am vrut sa iesim seara si ni s a recomandat sa mergem la Sinaia.
Ziua urmatoare: Sinaia si Pestera Ialomicioara.
Per total recomand aceasta locatie. A fost liniste, servicii versus preturi mai mult decat convenabile.
Noi am fost un grup de prieteni, scopul iesirii a fost sa sarbatorim aniversarea unuia dintre amici.
De la Busteni am coborat spre Sinaia unde am servit o cafea.
Offtopic: am fost socat sa vad in ce hal arata Sinaia anul acesta. Am fost anul trecut de 1 dec la Sinaia si era ok. Acum parca eram in Cecenia. Totul demolat, nu mai exista trotuare, cladirea din fata New Montana se renoveaza/ demoleaza. Sinaia este intr-o stare deplorabila, sper ca se pregateau de 1 dec si oraselul nu ramane asa.
De la Sinaia am mers cu masina pana la Hotel Pestera apoi pedestrian la pestera Ialomicioara. Foarte frumos si aici, recomand.
Vacante cat mai multe si placute va doresc!
Trimis de gigioc in 18.11.13 08:09:17
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (gigioc); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Te mai rog, deasemenea, să arunci o privire peste rubrica Pensiunii Maria (tot din Bușteni) și să ne confirmi că este o... altă Mărie
@webmaster: salut webmaster.
Locația este ok.
Este altă Marie aceasta.
Proprietarul se numește Râpeanu Pandelut.
Numai bine
@gigioc - Se pare ca sunt mai multe Pensiuni Casa Maria in Busteni.
La care dintre ele ai stat?
- Feb.2016 Impresii camere inchiriat Maria — scris în 10.02.16 de emil59 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2014 Exemplu de urmat! — scris în 16.02.14 de istratescu din BUCUREşTI - RECOMANDĂ