ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.11.2014
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 06.11.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
NOV-2014
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 49 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 8 MIN

Pensiunea Mai - Mai venim pe aici!

TIPĂREȘTE

Aflasem de cateva zile ca voi pleca in delegatie in zona Paltinis pentru o noapte, dar inca nu ni se comunicase locatia unde avea sa fim cazati.

Daca in luna iulie am fost rasfatati in Paltinis la hotel Hohe Rinne (vezi impresii), de data aceasta am primit informatia ca vom sta la Pensiunea Mai, la aproximativ 3 km de iesirea spre Paltinis din Comuna Rasinari. Pachetul negociat prin firma a inclus 10 camere, 1 zi cu 3 mese, sala de conferinte.

Am plecat din Bucuresti, iar drumul spre Sibiu a fost clasicul facut pe Valea Oltului. Am avut neinspiratia sa intram in Sibiu si de acolo sa urmam indicatoarele spre Paltinis. Din pacate, mare greseala : aglomeratie de masini, sensuri unice fara vreo pancarda prealabila in care sa se indice directia spre Paltinis. In fine, dupa cateva intoarceri, am reusit sa trecem pe langa gradina Zoo, apoi Muzeul Satului si apoi am avut pancarda cu Rasinari. Am trecut prin Comuna cu stradute relativ ingust cu casele la drum cu poarta de lemn inalta si opaca, asa cum sunt mai toate satele din zona. Am ramas putin surprinsa sa vad ca apara pancarda de iesire din localitate, dar noi nu ajunsesem inca... Am continuat pe drumul principal spre Paltinis si dupa inca vreo 3 km de mers am vazut pe partea stanga Pensiunea in toata splendoarea ei, cu pancarda mare “Pensiunea Mai”.

Cladirea dispune de app 30 camere duble, 2 duble de lux si 1 apartament, 2 restaurante interioare, 2 Sali de conferinte, terasa in aer liber, piscina exterioara, jacuzzi, loc de joaca pentru copii, pastravarie cu foisor, loc pentru gratar.

Istoria pensiunii incepe din 1991, cand actualii proprietari au cumparat terenul, au construit o pensiune din lemn micuta, cu piscina exterioara. Asta a fost inceputul, caci prin 2010 (sper sa nu gresesc cu mult anul), cladirea de lemn a fost daramata in totalitate si reconstruita una noua, din caramida, la care s-au adaugat pentru estetica, finisaje de lemn. Am fost placut surprinsa sa observa ca este imbinarea elementelor s-a facut cu succes, fara nicio urma de kitch.

Parcarea: Dupa cum va spuneam, este pozitionata la drum, dar intr-o zona fara vreo alta constructie in imediata apropiere, asa ca oricum locuri de parcare s-ar fi gasit. M-am bucurat totusi sa observ ca parcarea amenajata din fata pensiunii era suficient de mare cat sa incapa cel putin 20 de masini, ceeea ce inseamna un procent foarte mare raportat la capacitatea pensiunii.

Gazda doamna Mari: Am lasat masina in parcare, si pentru ca eram un grup mai maricel organizat, am fost intampinati chiar de doamna Mari care s-a ocupat personal sa ne ofere un paharel de tuica de bun-venit si ne-a invitat sa degustam din carnatii, slanina si pastrama aflati la uscat in curte. Tot dumneaei ne-a aratat colectia impresionanta de fotografii aflata afara pe perete cu personalitati din tara noastra (artisti, scriitori, oameni politici) care i-au calcat pragul pensiunii. Recunosc ca m-am simtit usor intimidata de prezenta dansei: o femeie la vreo 60 de ani, imbracata elegant, zdravana si dichisita, este prezenta peste tot. Foarte sigura pe sine, fara sa fi fost nerespectuasa cu noi, iti impune prin atitudine sa nu iti vina vreo ideea sa faci vreo gluma nelalocul ei, caci e vai de tine!

Restaurantul: dupa ce am servit aperitivul de carnati cu pita, am fost invitati inauntru, pentru masa principala. Desi pensiunea are un aer rustic, restaurantul in care se serveste pranzul si cina este decorat in stilul saloanelor conacelor cu canapele tapitate, semineu, tablouri frantuzesti Mesele erau frumos aranjate cu fete de mese (curate), tacamurile standard dar curate, la fel ca si paharele. Nu exista niciun fel de muzica, sau cel putin nu era cat am fost noi. Servirea s-a facut foarte rapid. Personalul format din vreo baieti tineri a fost serviabil si placut. Ma asteptam citind impresiile mai vechi sa primesc o mancare de o calitate mai slaba. Nu a fost absolut deloc cazul: ciorba de perisoare insotita de ardei iute a fost delicioasa, cotlelul de porc la cuptor cu orez cu legume a fost mai mult decat fraged, iar papanasii cu inghetata si dulceata de afine i-am ispravit cat ai clipi si nu pentru ca erau prea mici!

Seara am primit la cina pui cu cartofi taranesti- puiul foarte moale, cartofi buni dar la limita de a fi fi cam putin, desert clatite cu doua sortimente de dulceata. Clatitele bune dar nu spectaculoase. Papanasii au fost parca mai buni.

Camera : Dupa ce ne-am ghiftuit cat am putut la masa de pranz, mi-am luat in primire camera standard dubla de la etajul 2: Am gasit o « odaie » luminoasa si foarte curata cu terasa proprie, pat dublu –din pacate cu 2 saltele in loc de saltea dubla, dar lenjeria imaculata-, fotolii si masuta de scris, dulap si oglinda mica de perete, TV color (nu cel mai nou model, ci CRT, dar functional), minifrigider, noptiere. Am gasit pe masa 3 pahare curate si telefon. Prosoapele (2 la numar si inca unul pentru picioare separat) erau impaturite foarte frumos pe pat sub forma de lebada. La baie (cam mica) exista obiecte de toaleta (hartie, sapunele, gel, casca de dus), chiar si uscator, precum si cabina de dus. Nu am simtit vreun miros neplacut nici in baie, nici in camera, iar scurgerea a functionat cum trebuie.

In camera, ca si in sala de conferinta, internetul wifi a “zburat”. Si asta o spun eu, care am lucrat conectandu-ma la serverele companiei prin VPN si lucrand in aplicatiile specifice, deci chiar aveam nevoie de viteza buna.

Desi aveam terasa spre strada, nu am auzit absolut nimic pana dimineata venind din afara: masinile daca au trecut vreo 15 toata noaptea, in vila eram numai noi care eram in delegatie fara chef de mari petreceri. Super!

Insa, tin sa precizez ca, dintr-un motiv care mie nu mi-e pe deplin cunoscut, podeaua vibreaza foarte tare atunci cand cineva paseste pe coloarul din fata/ de dedesubtul camerei in care stai. Sa fie pentru ca nu are sapa destul de groasa de beton? Ma gandesc ca acum cand am fost numai noi o mana de oameni nu a fost asa o problema, dar cand este pensiunea plina oare cum o fi?

Un alt lucru care mi s-a parut ciudat a fost faptul ca peste tot la baie (cea din holuri, cea din camera, etc) se mentioneaza faptul ca apa nu este potabila. Ciudat, nu prin faptul ca ar fi obligati sa o aiba potabila, ci prin faptul ca este intr-o zona de munte in care se presupune ca apa ar fi buna. Ma insel? Oricum, bine de stiut. Deci, luati-va cu voi apa daca nu vreti sa o cumparati de la restaurant pe a lor.

Piscina exterioara: citisem pe site-ul pensiunii, ca este functionala pana in luna septembrie si poate fi accesata (contra cost) si de persoanele care nu locuiesc aici. Nici nu ma asteptam sa fac baie acum, asa ca ma gandeam ca o s-o gasesc golita ca o gaura imensa in mijlocul curtii. Spre surprinderea mea, apa inca se mai afla in ea, ce e drept de o culoarea verde, dar parca mai frumos decat o mare groapa. Are dimensiuni medii, (ceva gen 10mx5m). Sezlongurile fusesera bineinteles de mult stranse, avand in vedere frigul si vremea de afara.

Pentru copii: locul de joaca din curte este ultima “modernizare” a locatiei, fiind facuta in primavara anului 2014. Pentru o pensiune, varietatea obiectelor mi s-a parut foarte mare: o trambulina de dimensiuni considerabile, 3 leagane, 3 tobogane, vartelnita, loc cu nisip, saltelute.

In restaurant am observat ca exista scaun de lemn special pentru copii pentru masa, iar in camera se poate monta patut.

Ce mi-ar fi placut sa vad in plus este si in interiorul hotelului un coltisor creat pentru copii cu 2 masute, cateva scaunele si cateva carticele. Oricum, bine ca macar afara avem amenajat ceva.

Sala de conferinte: exista vreo 2, la etajul 3, de dimensiuni reduse spre medii (max 50 persoane). Are flipchart, retroproiector, wi-fi perfect, Pauzele de cafea sunt cu fructe si dulciuri bune. Sa tot stai in sedinte.

Personalul: foarte dragut si de ajutor, de la receptie la ospatari si la doamna Mari. Sincer, fata de comentariile pe care le citisem, ori i-a schimbat pe toti ori ceva s-a intamplat, pentru ca nu am ce sa reprosez si eu pot fi o zgripturoaica.

Ca si concluzie: Da! Dupa mine care am stat o noapte, hotelul isi merita cele 5 margarete si voi reveni cu siguranta.

Este printre putinele locuri unde am stat unde curtea este si ea foarte generoasa ca si dimensiuni in comparatie cu marimea locatiei si cu foarte multa verdeata.

===

(text adăugat ulterior, prin ecou):

===

Doar o vorba sa-ti mai spun ca si aspecte generale... :

Gradina este ENORMA:

pe langa terasa exterioara, locul de joaca pentru copii, pastravaria cu un raulet, piscina exterioara, mai ai loc suficient sa te plimbi in lung si in latul ei sau sa fii extrem sa traversezi "raul" si sa te aventurezi in partea salbatica, strajuita de padurea deasa de brazi. Tare mult m-am bucurat ca proprietarii nu au incarcat locul cu ciment sau pietris acolo unde nu era neaparat necesar si au lasat pe jos doar iarba verde, care se coseste regulat.

Caldura pe perioada rece: In sala de sedinte aflata la etajul 3 a fost o caldura de am stat in tricou, desi afara temperatura era pe la vreo 5 grade. In camera in care am dormit (eu) caloriferul a fost cald (puteam tine mana pe el), dar nu pot spune ca am lesinat de caldura noaptea. Au fost vreo 20 grade- pentru mine a fost o temperatura de somn foarte placuta, nu pot spune pentru altii.

Micul Dejun : A fost servit in sala de mese "restaurant pentru mic dejun", in partea opusa fata de restaurantul principal. Este cu program de la 08:00 la 10:30 in regim de buffet suedez. Am avut inclus: doua feluri de oua, branza proaspata, gem de doua feluri, carnaciori, salatele asemanatoare cu cea de boef, rosii si castraveti proaspeti, mezeluri, unt, tarta proaspata de prune, lapte cald, lapte rece, cateva feluri de cereale, ceai, cafea, apa la carafa, suc natural.

Toate mi s-au parut foarte bune si gustoase.

Cui recomand sau nu recomand pensiunea:

Perechilor tinere/ grup de prieteni ce doresc sa se relaxeze pentru cateva zile sau sa foloseasca locul ca si punct de plecare spre trasee- il recomand cu caldura

Familiilor cu copii- il recomand cu caldura pentru gradina superba, in cazul in care copii sunt relativ cuminti sau usor de controlat. Spun asta pentru ca pensiunea pe interior este decorata cu multe vaze, tablouri, etc, ce pot fi usor sparte/ stricate.

Teambuilding sau activitati gen workshop: ideal fara comentarii suplimentare.

Adolescentilor petrecareti sau petrecaretilor in general: as spune NU. Programul de functionare a barului este pana la ora 24, dupa care esti trimis respectuos la culcare. Daca vreti cluburi, distractie cu animatoare, etc nu este asta locul, cu atat mai mult cu cat este relativ izolat. Incercati direct in Sibiu.

Si asa... v-am spus... PAREREA MEA


[fb]
---
Trimis de lady_anca81 in 04.11.14 23:48:57
Validat / Publicat: 05.11.14 01:48:43

VIZUALIZĂRI: 1832 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lady_anca81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 baia curate din camera
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18200 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 49.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    Rodel
    [05.11.14 17:00:02]
    »

    Aș adăuga la aprecierile tale și peisajul deosebit, aerul curat, care fac din Pensiunea Mai un loc foarte căutat, mai ales în sezonul de vară. E o plăcere să stai în orele serii pe terasă, să ai deasupra cerul înstelat și în fundal brazii întunecați. Laud și eu papanașii, la fel și păstrăvul la grătar, specialitatea casei.

    Păstrăvul ți-l poți pescui singur și amatori sunt destui. Dintre toate felurile de mâncare, păstrăvul la grătar este însă cel mai scump. Nu știu de ce, din moment ce este pescuit din păstrăvăria proprie!? Dar, trecând peste preț, este într-adevăr bun.

    webmasterX
    [05.11.14 17:23:40]
    »

    @Rodel - ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

    danamandache
    [05.11.14 18:05:36]
    »

    Superbonus pentru o locatie deosebita! Felicitari pentru articol!

    lady_anca81AUTOR REVIEW
    [06.11.14 11:24:44]
    »

    @webmasterX -

    Recitind acum impresiile mele, imi dau seama ca am omis cateva aspecte pe care le consider importante pentru a avea o imagine cat mai completa asupra acestei pensiuni. Se poate va rog ca randurile de mai jos sa fie mutate din "ecou" in corpul principal ale impresiilor, la sfarsit?

    Multumesc

    Anca

    .... (se face!)....

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    lady_anca81AUTOR REVIEW
    [06.11.14 12:23:48]
    »

    @webmasterx -

    multumesc mult

    lady_anca81AUTOR REVIEW
    [07.11.14 08:41:52]
    »

    @danamandache -

    multumesc mult. Aprecierea voastra este nepretuita. Pentru toate celelalte exista...

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    danamandache, lady_anca81, Rodel
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Mai [Rășinari]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051892042160034 sec
    ecranul dvs: 1 x 1