ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.12.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
NOV-2013
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII -- v: 7 şi 3

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 29 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Pensiune clasică în Mărginime - ideală pt. familii cu copii mici

TIPĂREȘTE

Profitând de vacanţa de toamnă a nepoţilor dar şi de vremea frumoasă de la începutul lui noiembrie, am hotărât să mergem câteva zile să ne încărcăm bateriile într-o zonă pe care o vizităm foarte des în ultimii ani şi unde ne simţim foarte bine – Mărginimea Sibiului, una dintre cele mai frumoase zone etnografice din România, o zonă foarte dezvoltată dpdv al agroturismului şi unde găsim o mare densitate de pensiuni. În opinia mea, pensiunile din Mărginime se împart în două categorii principale:

1) Pensiunile clasice, de 8, 10 sau chiar mai multe camere (unele adevărate minihoteluri!), dotate cu recepţie, bar, restaurant cu bucătărie, terasă, meniu a-la-carte servit de personal angajat iar unele oferă chiar piscină şi servici SPA, pe lângă masă de ping-pong, biliard, atv-uri şi biciclete de închiriat, terenuri de sport etc.

2) Agropensiunile mici, cu mai puţine camere şi facilităţi, de care se ocupă direct proprietarii, care pregătesc ei înşişi mesele cu bucate după reţete tradiţionale specifice locului şi care te fac să te simţi de-al casei.

Pe lângă aceaste categorii aş mai adăuga una a pensiunilor puse la dispoziţie ,,la cheie’’ de către proprietari, utilată cu tot ce ai nevoie, numai că aici trebuie să te autogospodăreşti, lucru cu care nu prea suntem de acord, în general, dar pe care l-am practicat din când în când, în special când am fost grupuri mai mari.

Altfel, noi am optat, de-a lungul timpului pentru prima variantă, deoarece aproape în permanenţă am fost însoţiţi de copii şi nepoţi (cum a fost cazul acum!), care sunt mai pretenţioşi la mâncare şi au nevoie de un meniu mai diversificat.

Şi de data aceasta am căutat o pensiune să se încadreze în acest tipar, dar pentru faptul că era vacanţa celor mici, cele pe care le ştiam în zona Gura Râului-Sibiel erau ocupate.

PENSIUNEA LUNCA SIBIELULUI

Aşa am descoperit Lunca Sibielului (www.sibiel.ro), o pensiune aflată la intrarea în Sibiel, venind dinpre Sibiu şi Orlat, pe partea dreaptă la circa 50 de metri de şosea, o pensiune care dispune de o curte foarte generoasă (peste 3000 mp), cu parcare, alei pietruite flancate pe alocuri de flori şi arbuşti, gazon şi câţiva pomi fructiferi, locuri de joacă pentru copii (cu groapă de nisip, tobogane, leagăne, căsuţe suspendate etc), filigorie, grătar, fântână şi căruţă de decor, terasă cu măsuţe, masă de ping-pong (era strânsă dar nu am solicitat-o!) etc. Această curte a fost ,,mană cerească’’ pentru cei doi nepoţi care, împreună cu băieţelul proprietarei şi cei trei maidanezi aciuiaţi prin curtea a cărei poartă era deschisă în permanenţă, s-au hârjonit tot timpul cât am stat acolo.

Ca şi animale, înafară de cei trei maidanezi jucăuşi, am mai observat un ciobănesc mioritic blând şi vreo doi cai care au intrat în curte într-una dintre dimineţi, făcând puţină mizerie.

Camere

Pensiunea propriu-zisă este compusă din 9 spaţii de cazare, 2 la parter şi 7 la etaj, ultimele beneficiind de balcoane generoase, cu o privelişte superbă asupra munţilor Cindrel şi a dealurilor de la poalele acestora. Camerele sunt personalizate, amenajate şi decorate diferit, astfel încât dau senzaţia unui muzeu al meşteşugurilor şi tradiţiilor româneşti din această zonă etnografică.

Astfel la parter avem Camera Olarului şi Camera Tâmplarului, prima dintre ele fiind un apartament cu 2 camere, una cu pat matrimonial iar cealaltă cu fotolii-pat (cam micuţe şi incomode!) pentru copii, ambele beneficiind de aceeaşi baie.

Corespondentul acestora la etaj sunt Camera Cărturarului şi Camera Iconarului, prima reprezentând apartamentul iar cealaltă o cameră dublă, acestea fiind camerele pe care le-am avut noi în cele 3 nopţi, cât am stat acolo; celelalte camere de la etaj sunt ale Boierului, Ciobanului, Gospodarului, Covaciului şi Viticultorului.

Într-una dintre seri am primit vizita unor rude din Sibiu pe care i-am cazat în Camera Boierului, camera cu cel mai mare spaţiu dintre cele duble şi care are în loc de balcon o superbă terasă (boierul tot boier!).

În fiecare cameră, pe lângă obiectele specifice meşteşugului reprezentat (oale de lut, obiecte de lemn, cărţi vechi scrise de autori renumiţi, icoane pe sticlă şi lemn, potcoave de cai, piei de oaie etc), avem la dispoziţie cuier, şifonier, masă din lemn şi sticlă, 2 scaune de lemn, o comodă de lemn (se deschid sertarele cam greu!) pe care se află un tv lcd cu diagonală mică, 2 noptiere, paturi mari cu saltele de calitate.

Baia spaţioasă este prevăzută cu cabină de duş (din care apa se scurge cam greu!), are consumabile la limită (2 geluri de duş şi un săpun lichid), prosoape de faţă şi de corp – lipsesc prosoapele de picioare, lucru care pe noi ne deranjează la o locaţie de 4 margarete.

Restaurantul

Este o combinaţie de lemn şi piatră, gresie pe jos, mobilier din lemn deasemenea, are cca 40 de locuri (vine şi lume din exterior să servească masa!), dispune de un grup sanitar şi un mic băruleţ, este mărginit, în partea de nord, de o bucătărie care străluceşte de curăţenie şi se continuă cu o terasă exterioară în partea de sud, este dotat cu tv lcd de diagonală mare, staţie de sonorizare etc

Am fost serviţi la masă de o ospătăriţă tânără, fără mare experienţă dar acest lucru a fost compensat de bucătăreasă, nimeni alta decât mama proprietarei, cum aveam să ne lămurim a doua zi de la venire ,,o femeie care a lucrat ani buni ,,afară'', din spusele dumneaei şi înclin să o cred!

Micul dejun

Aveau 3 variante de bază la mic dejun, în care diferenţa o făcea modul de preparare a ouălor şi anume fierte, ochiuri sau omletă; în rest cam aceleaşi produse în fiecare dimineaţă, suficiente ca diversitate şi cantitate: muşchi file, kaiser, roşii, castraveţi, brânză, caşcaval, zacuscă, gem de măceşe, miere, cereale, lapte ceai, cafea etc – produse de calitate şi din belşug!

Personalul

Fiind o afacere de familie, cred că este inutil să vă spun că am avut nişte gazde deosebite, discrete şi ospitaliere în acelaşi timp, tot timpul cu zâmbetul pe buze şi atente să nu ne lipsească ceva – aşa cum v-am spus la bucătărie lucra mama proprietarei, la recepţie fratele cel mic, iar de enterteinment-ul nepoţilor noştri s-a ocupat juniorul familiei, care venea costumat ba în Spiderman, ba într-un personaj din Star Wars iar prin curte era un adevărat Tarzan.

O pensiune unde ne-am simţit foarte bine şi pe care o recomand în special familiilor cu copii mici!


[fb]
---
Trimis de marocanu21 in 15.12.13 19:25:17
Validat / Publicat: 15.12.13 20:42:58
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4132 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marocanu21); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 drumul de la poartă la parcare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 28550 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 29.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [15.12.13 21:37:36]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [16.12.13 00:24:37]
    »

    @webmaster: Aceea este!

    iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [16.12.13 11:28:49]
    »

    @marocanu21: O locaţie de luat în considerare atunci când vremea (şi timpul) ne îndeamnă să evadăm din Bucureşti.

    Am fost la Sibiel, dar numai în treacăt. Am vizitat Muzeul de icoane pe sticlă aflat într-o clădire din curte bisericii. La poartă am văzut aviziere cu atât de multe oferte de cazare în sat încât, dacă am fi vrut să rămânem acolo peste noapte, n-am fi ştiut ce să alegem.

    Mulţumim pentru impresii şi sugestii!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    marocanu21AUTOR REVIEW
    [16.12.13 13:29:49]
    »

    @iulianic: Cu multa placere! Daca ajungeti in zona si optati pt acelasi gen de cazare ca si noi, va recomand, inafara de locatia de care v-am vorbit, pensiunea Sibiel, aflata in amonte, pe valea raului cu acelasi nume, intr-un cadru natural de exceptie si un restaurant excelent.

    Noi nu am gasit locuri de data asta, dar i-am vizitat!

    Ar mai fi Domeniul Orlandea, care are si piscina dar acolo nu ne-am cazat1 In schimb am auzit cuvinte bune despre dansii, ca si despre pensiunea Maria, aflata peste drum de Lunca Sibielului! Alegeri inspirate!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Rodel
    [16.12.13 19:50:07]
    »

    Sibielul este o destinatie de vacanta pe care o recomand cu multa caldura. Este o zona frumoasa intrata in circuitul turistic, fiind foarte vizitata in toate anotimpurile. Aproape se afla un alt sat turistic, Fantanele, parca mai arhaic decat Sibielul.

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [16.12.13 22:49:51]
    »

    @Rodel: Am vrut să mă cazez la Fântânele, la pensiunea Prinţul Vlad dar n-am găsit liber, am vizitat localitatea anul trecut!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    iulianic, marocanu21, Rodel
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Lunca Sibielului [Sibiel]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.51154088973999 sec
    ecranul dvs: 1 x 1