BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dacă în articolul trecut v-am vorbit despre Elveția României - Fundata, astăzi aș vrea să vă povestesc despre locul de basm, unde am trăit unul dintre cele mai frumoase weekenduri de vacanță, într-un cuib de vulturi.
"La Vulturi", este o pensiune relativ nouă, localizată în satul Fundata din comuna cu același nume, la o altitudine de 1300 m, pe un deal dintre Bucegi, Piatra Craiului si Leaota, pe culoarul Rucăr-Bran, la limita dintre județele Argeș și Brașov.
Cum se poate ajunge în "cuibul de vulturi"? Deși eram ferm convins că accesul se face facil, pe la Cheile Grădiștei, Fundata, am rămas surprins să aflu că de fapt traseul auto către pensiune se face din DN 73 Câmpulung-Rucăr-Brașov/ Dacă veniți dinspre Rucăr, așa cum am procedat noi, după ce treceti de Primăria comunei Fundata, apare un indicator dreapta către Fundățica, un drum asfaltat (730D) pe care mergeți aproape 4 km, după care trebuie să-l părăsiți pentru a urca un drum neasfaltat si destul de îngust. A doua variantă este tot din DN73, după intersecția cu Fundățica continuați să mergeți ce drumul național, iar în apropiere de pensiunea Edera, se face o curbă strânsă la dreapta și se coboară accentuat pe un drum negru, chiar dacă la un moment dat am dat si de asfalt. A doua variantă a fost recomandarea proprietarului pensiunii. Dacă vara n-ar fi nici un fel de problema cu accesul la pensiune, iarna lucrurile se complică, zăpada si gheța, curbele strânse și pantele solicitând la maxim abilitățile soferilor și performanțele mașinilor. Fără cauciucuri de iarnă performante puteți derapa în decor oricând. Este bine ca înăinte de a ajunge acolo să-l sunați pe proprietarul pensiunii pentru a vă ghida, noi practic am stat cu el în telefon din DN până când... am derapat. Dar in 2 minute a ajuns lângă noi si ne-a ajutat să ieșim din situația dificilă. Dar odată ajunsi la cuibul de vulturi, ne-am bucurat de un peisaj ireal, cum doar în povești mai întâlnești. Pozele vorbesc de la sine.
despre SERVICII
Dacă este să vorbim despre servicii, acestea sunt peste înălțimea cuibului, servicii high, nici nu s-ar fi putut altfel, pentru că proprietarul este om de turism, care a avut o agenție de turism în București si care s-a retras în acest colț de rai din România, pentru a demonstra că și la noi există unități de cazare performante, care asigură confortul și satisfacția turiștilor. Si a reușit, pentru că în fiecare săptămână capacitatea de cazare este 100%, mulți dintre turiștii de ieri fiind prietenii de astăzi, pentru că dacă mergi turist acolo, vei reveni întotdeuna ca prieten!
Camerele au tarife între 300-400 lei pe noapte, fără masă inclusă, prima impresie ar fi că este multișor pentru o pensiune retrasă in natură, însă Fundata în sine este o destinție peste medie, în plus, dacă în sat pensiunile au tarife mai mici, "La Vulturi" a păstrat o ștachetă ridicată, pentru filtrarea turiștilor care se pot bucura de servicii premium la standarde înallte.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Așa cum povesteam, "La Vulturi" oferă condiții de cazare premium pentru turiștii care doresc să se bucure de liniștea naturii, pensiunea este formată din corpul principal care dispune de 7 camere, si de o mică căbănuță cu un open space si bucătărie proprie pentru o familie mai numeroasă. În total 25 locuri de cazare.
Camerele sunt mobilate modern, rustic, mobilier de calitate din lemn masiv, tv cu ecran plat, decodoare digi, semineuri electrice (nu în toate camerele), parchet, mochetă, cuier si dulap în tonul rustic al camerei cu plafon din lemn si balcoane în fiecare cameră, cu vedere către Piatra Craiului. Ferestrele sunt mari, camerele sunt luminate, în plus aproape din oricare loc al camerei vezi masivul... Băile dotate cu articole de toaleta gratuite, prosoape imaculate, chiar am intrebat cum de reușesc să le păstreze atât de albe si de pufoase (secretul îl veți afla doar dacă ajungeți acolo), mobilier sanitar modern, apă fierbinte aproape instant.
Priveliștea de la balcon îți taie respirația, poți sta ore întregi acolo fără a te sătura de peisaj si de aerul curat care te intinerește, te poți pierde în visare uitând de orice probleme sau griji, poți uita de timp bucurându-te de moment. Este unic!
Si mai este un lucru pe care l-am apreciat foarte mult. Curățenia! Nu-mi dau seama cum reușește soția patronului care se ocupă în mare parte din timp de bucătărie, să asigure o curățenie impecabilă în fiecare cameră, practic n-am găsit un firicel de praf pe nicăieri. M-a enervat treaba asta si m-am dus în baie direct către calorifer, unde era imposibil să nu găsesc ceva gri pe-acolo. N-am găsit! Totul era lună de curat, mi-a spus apoi că obișnuiește să facă curățenie așa cum i-ar plăcea ei să găsească în locurile unde ajunge. Detaliile fac diferența, iar cine observă acest lucru nu-și mai scoate "vulturii" din suflet. Așa cum n-o voi face nici eu!
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Masa se poate servi la parterul vilei, in living, este un spatiu generos, cu ferestre largi către Piatra Craiului și văile din jur, mesele sunt din lemn masiv, au fost apropiate pentru grupul nostru, însă ele pot fi si detasate, fiecarei camere fiindu-i atribuită o masă.
Despre serviciile de masă ce v-aș putea spune? Că am servit doar preparate eco de la producătorii locali, deosebit de gustoase și apreciate de întreg grupul nostru. Micul dejun nu este inclus în tarif, marea majoritate a turiștilor aleg să plece în diferite excursii unde probabil vor servi dejunul, astfel încât, optional, cea mai solicitată masă ar fi cina, după o precomandă de comun acord cu gazdele.
O să las o fotografie cu un platou de la micul dejun, la care s-a adăugat omleta sau oua prajite, gemuri de diferite sortimente, pâine cu cartofi, ceai sau cafea, apă de izvor.
Problema acolo este că dacă nu faci mișcare pe cărări de munte, te vei întoarce cu kilograme multe acasă, ceea ce poate fi o problemă.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Așa cum povesteam în precedentul articol, poți face o mulțime de drumeții în zonă, sau te poți relaxa la pensiune, ascultând glasul naturii.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Dacă rămâneți în perimetrul pensiunii, să știți că vă puteți bucura de un ciubar de lemn, cu temperatură a apei între 33-40 de grade. Noi ne-am bucurat de atât de multă zăpadă încât a fost imposibil să mai folosim si ciuberul.
N-ar trebui neglijat locul destinat gratarului, o constructie separata, in apropierea căbănuței, unde găsești cam tot ceea ce ai nevoie pentru pregătirea si realizarea preparatelor.
Copii au la dispoziție o căsuță între brazi doar a lor, se pot bucura de jocuri, jucării, iar părinții pot sta liniștiți știind că prichindeii sunt prinși cu "treburi importante", în plus, se pot împrietenii cu cei doi St. Bernarzi, Lizzy si Sky, care nu stau la fotografii dacă nu obțin o mângâiere, două...
Sub locul e joacă există un darts apreciat de catre turisti si o masa de fotbal cu manete, pentru cei mai activi, care doresc si alte forme de relaxare.
În primul weekend din martie a nins ca în povești, totul s-a acoperit cu o manta albă, mult așteptată de către localnici si turiști. A nins întreg weekendul, am aflat ca a nins si in zilele următoare, dar a mai iesit si soarele, cât să poată fi admirați munții din jur. Am reusiț câteva fotografii frumoase, mi-ar fi plăcut să fie mai mult senin, m-am jucat cu drona în voie, am încercat să dau orele în urmă, dar n-am reușit.
Pentru mine este clară dorința de a reveni, o voi face cât de curând, dacă ajungi să-ți pui sufletul la dispoziție pentru frumos, vei dori să repeți experiența până când el se va umple cu sentimentul de bucurie si de pace sufletească. Pentru că "La Vulturi" îți oferă posibilitatea de a te detașa de cotidian si de a trăi un vis!
Trimis de pepsi70ro in 19.03.22 17:52:11
- A fost prima sa vizită/vacanță în FUNDATA
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.44882600 N, 25.30517600 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Excelentă recomandarea
Mutat în rubrica "Pensiunea La Vulturi, FUNDATA" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
Start vot! De abia asteptam sa povestesti si despre acest loc. Este superb intradevar, un loc de vis si care cred ca este superb vara, dar acum iarna asa cum l-ai prins tu, este chiar deosebit.
Pare usor scump nu pot sa contest asta, insa este special, si daca vrei sa ai o experienta speciala (cand nu ti-o permiti in mod curent) cred ca merita cu adevarat.
Cat despre kg in plus, in mod sigur, dupa cum arata platoul de mic dejun, asa ar fi daca nu faci miscare.
Camerele sunt superbe, privelistea de vis, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Mulțumesc! Eu abia aștept să ne povestești despre experiența voastră acolo, așa cum te cunosc, vă veți duce sigur în cuibul de vulturi!
@pepsi70ro: Sa stii ca m-am gandit la asta de cand am vazut pozele. Dar am sa incerc o experienta vara, sa vad cum este si pe vreme buna .
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Oribil e putin spus! Gazdele sunt foarte nepoliticoase! Ba chiar pe mine m-au injurat! Super locatia, pacat de proprietatri. Sunt foarte nepoliticosi
Amplasamentul este foarte ok
Daca vreti sa vi se numere bauturile pe care le beti este ok
-
BY WEBM: Text trimis spre publicare ca review. Neîndeplinind condițiile impuse de Regulament pentru publicarea ca articol distinct, a fost mutat de echipa tehnică aici, ca ecou.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2023 La Vulturi, cazare la înălțime — scris în 11.06.23 de AZE din SIBIU - RECOMANDĂ