ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.06.2014
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: galati
ÎNSCRIS: 28.06.11
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
MAY-2014
DURATA: 3 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 35 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 4 MIN

Istoria, partenera de drum

TIPĂREȘTE

Ne doream de cativa ani sa ajungem in Bucovina si iata ca am reusit. Rezervarea am facut-o pe booking si au fost mici probleme (pe site era inclusa masa de pranz, dar in realitate era cina si nu era trecuta reducerea de 10% pentru 3 nopti).

Datorita timpului scurt (3 nopti) am fost nevoiti sa condesam cat mai multe obiective in aceasta minivacanta de 1 Mai.

In prima zi, pana sa ajungem sa ne cazam, am vizitat: casa memoriala Ion Creanga, manastirile Agapia si Varatec.

Casa memoriala Ion Creanga din Humulesti a fost prima incursiune in trecut, care a impresionat copii.

Manastirea Agapia frumoasa, ingrijita dar nu ne regaseam linistea in interiorul ei. La polul opus a fost manastirea Varatec care ne-a umplut sufletele de liniste. Desi se lucra la biserica, atmosfera era deosebita, neputand fi descrisa in cuvinte. Nu ne dadeam dusi, asa ca am vizitat muzeul manastirii ale carui exponate ne-a trimis in alte vremuri demult apuse. Copii erau cei mai impresionati asa ne-am mobilizat cu greu sa pornim iar la drum.

Cazarea a fost punctul culminant al primei zile. Ne-am cazat in cadrul pensiunii "La Roata", intr-o casa taraneasca veche autentica. Eu si sotul meu retraiam momentele copilariei, cand petreceam vacantele la bunici, la tara. Copii mei cand au intrat au exclamat amandoi:

- Parca suntem in casa lui Ion Creanga!

Se minunau de fiecare obiect si nu le venea a crede ca vor dormi intr-o casa muzeu (fuiorul si locul de odihna dupa soba au fost preferatele lor). In acel moment am realizat ca merita toti banii dati pentru aceasta locatie.

Casa se compune din 2 camere double, o camera cu pat matrimonial si o camera cu 2 paturi twin, hol, o baie cu dus, terasa mare. Camera cu paturi twin avea soba si era mai mare. Dotari: televizor in fiecare camera, geamuri termopan, apa calda si caldura de la centrala pensiunii, lemne, lenjerii, prosoape, articole de baie. Intr-una din seri am facut focul in soba mai mult pentru curiozitatea copiilor, dar mirosul degajat de plita noua, ne-a dat putin de furca pana am aerisit camera.

In cadrul pensiunii aveti la dispozitie mai multe variante de cazare dispuse in vile separate. Curtea frumoasa ne imbia la relaxare pe noi adultii, iar copii aveau un mic loc de joaca amenajat. Peisajele de jur imprejur pot fi admirate fara oprelisti.

Pensiunea pune la dispozitia turistilor biciclete DHS, gratis.

Mancarea servita la pensiune este cea specifica zonei si nu am ce sa le reprosez, doar ca era prea buna si poti veni acasa, cu ceva kg in plus. Doamna care ne servea era toata numai zambet si atenta la orice dorinta.

A doua zi am vizitat manastirea Voronet parcurgand traseul Gura Humorului-Voronet, cu bicicletele puse la dispozitie de pensiune. Despre manastire pot spune ca era plina de turisti straini, insa am reusit sa admiram picturile deosebite conservate atatia ani. Dupa amiaza am continuat incursiunea noastra in istorie vizitand manastirea Humor. In cadrul ei este turnul lui Vasile Lupu care are un parter și trei etaje. Copii erau entuziasmati si deja isi imaginau cum urcau soldatii sa stea de straja pentru apararea manastirii. De la primul etaj se urcă la etajele superioare pe scări cu trepte de piatră înguste, cuprinse în grosimea zidăriei. La ultimul etaj se află un balcon de lemn de unde se poate admira privelistea insotita in aceasta perioada de un verde crud.

In prima parte a celei de-a treia zi am petrecut-o intr-un parc de aventura. Aici am venit de la deschidere (ora 10) pentru a nu pierde toata ziua (se asteapta mult pana se elibera echipamentul). Exista 3 trasee (pentru varsta 8-10ani), pe care le poti repeta, dar sa nu depaseasca 6 trasee parcurse. Pentru adulti si copii peste 12 ani erau trasee mai grele.

Timpul petrecut a fost aproximativ de 2 ore, costul 90 lei un adult si doi copii.

In partea a doua a zilei am ajuns la manastirea Putna care ne-a pus la dispozitie file de istorie intr-un cadru deosebit, chiar daca ploua. Inca de la intrare ne-a impresionat cand am trecut pe sub bolta turnului Eminescu. In biserica simti cum se impletesc rugaciunele noastre cu cele ale inaintasilor nostri. Peretii bisericii emana parfumul trecutului.

Lacasul detine un muzeu manastiresc cu broderii, manuscrise, obiecte de cult, icoane etc. care ne-au impresionat.

Ultimul lacas vizitat a fost manastirea Sucevita, unde ne-am recapatat puterile dupa o zi maraton. Nu intru in detalii despre arhitectura sau icoane deoarece pot fi gasite usor pe internet. Intreg ansamblul trebuie vizitat pentru a simti acel amestec de istorie si piosenie emanat de zidurile traince ce au rezistat pana in zilele noastre.

O incursiune in lumea trecuta si cea prezenta a Bucovinei ne-a reamintit de ce ne dorim sa ne petrecem vacantele in tara.

Copii s-au intors incantati si cu un bagaj de informatii pe care nu l-ar fi retinut din carti.

Singura neplacere a fost ca s-a terminat prea repede. Recomand atat pensiunea unde am fost cazati cat si locurile vizitate.


[fb]
---
Trimis de nvali in 10.06.14 15:16:23
Validat / Publicat: 10.06.14 17:19:20
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1896 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nvali); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 In plan secund casa Zenovia unde am fost cazati si admiram apusurile.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3600 PMA (din 6 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 35.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    1 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [10.06.14 15:59:36]
    »

    @nvali, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".

    S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).

    În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea La Roata:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.039118051528931 sec
    ecranul dvs: 1 x 1