ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.04.2025
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Roman
ÎNSCRIS: 23.10.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
APR-2025
DURATA: 3 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 2070 lei
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ MD
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 40 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 6 MIN

Sărbători Pascale bucovinene - La Conac în Bucovina

TIPĂREȘTE

Bună seara, Dragii mei. Hristos a înviat!

După cum spuneam și în titlu, am petrecut Paștele pe meleaguri bucovinene. Am avut un sejur de 3 nopți La Conac în Bucovina, la prețul de 2070 lei camera dubla cu balcon, ce a inclus doar cazarea, micul dejun și acces la Spa, restul meselor urmând a se comanda din meniu și achita separat. Prețul, în opinia mea, a fost foarte bun, ținând cont de ce scoruri am văzut prin alte unități de cazare.

Camera

Mai fusesem în luna ianuarie la Conac, atunci având un apartament deoarece doar acesta mai rămăsese liber. Acum am avut camera 11, destul de spațioasă, cu o terasa generoasă și vedere spre curtea interioara a pensiunii și pădure. Practic, aproape cădeau brazii pe tine. Am solicitat aceasta cameră datorita @Doiniței, care a descris-o atât de frumos intr-un alt review (mulțumim @Doinița 🙏). Patul era foarte mare, format din două paturi lipite, cu o saltea nu foarte moale, numai bună, cu lenjerii foarte curate. Mai era o canapea care era extensibila cred, o măsuță, o zona în care era minibarul deasupra căruia se afla un aparat de cafea si o cana electrica, doua capsule de cafea, ceaiuri Julius și pliculețe de zahar și bețișoare din lemn. În hol erau doua dulăpioare în care am găsit câte doua prosoape mai mari și mai mici, alte doua prosoape pentru Spa și doua halate. (Eu pe am meu l-am schimbat, era mult prea mic și nu a fost nicio problemă. Celalalt era bun).

Baia era destul de spațioasă, cu o cabina de dus care funcționa foarte bine fără a se scurge apa pe lângă ea, o chiuveta, toaleta și suportul de prosoape. Totul foarte curat.

Balconul, după cum spuneam, era extrem de mare, cu doua scaune și o măsuță pe care era o scrumiera. Era o placere sa stai seara pana târziu sau dimineața sa inspiri aerul curat și mirosul de brad. Minunat!

Terasa si curtea interioara

Pensiunea are o curte imensa cu multe spatii de relaxare și locuri de joaca pentru cei mici. Am văzut un tobogan intr-o casuta în copac, alte zone de cățărat, căsuța vulpitei (căreia noi îi spuneam Fox Fox Fox 😁), un balansoar, un leagăn și multe altele. Erau cazati in aceasta perioada și mulți copii, care le-au folosit din plin. Nu am mai văzut însă nici iepurasi și nici găini, erau doar cuștile și atât.

Exista și doua terase destul de mari, unde se putea lua masa, noi ieșind dimineața după micul dejun sa bem un ceai sau un pahar de suc. Mai exista și o casuta țărănească pe terasa, pe care cred ca o folosesc pentru anumite mese câmpenești, dar acum era închisă.

Interiorul și restaurantul

Recepția se afla chiar la intrare, în fata este o canapea, ar mai fi trebuit câteva, dar pentru ca spațiul era mic, nu cred ca ar mai încăpea ceva. În stânga recepției se afla lobby bar-ul spațios, cu un șemineu dragut și locul de joaca interior, de asemenea spațios și foarte bine dotat. A fost apreciat de cei mici, întrucât mereu era populat. Nu au însă lift decât în corpul nou.

Restaurantul este mărișor, având scaune in doua nuanțe de verde, foarte comode. Totul este amenajat cu foarte mult bun gust și atenție la detalii. Mai exista și doua toalete la parter.

Mâncarea

Mâncarea mi s-a părut pur și simplu delicioasa, atât la micul dejun, cât și la cinele comandate a-la-carte.

Micul dejun a fost sub formă de bufet suedez, diversificat, cu produse foarte bune și proaspete. Erau doua feluri de șuncă, ochiuri, pastrama de casa produsa de ei cred, brânzeturi, salate, legume, prăjiturele, fructe, dupa cum se poate observa și din poze. Sucuri, apa, aparat de cafea, ceaiuri, iar de Paște au fost oua roșii, drob și pasca cu brânza. Mâncare foarte bună.

Am luat trei cine în restaurantul pensiunii, și, cu toate ca unitatea era ocupată în totalitate, nu a fost aglomerat la masa, noi găsind mereu locuri fără a face rezervare. Meniul era destul de complex, nu erau nenumărate feluri, dar era diversificat. Aveau și un meniu separat de post. Preturile erau acceptabile, iar mâncarea a fost excelenta. În prima seara am luat o porție de legume la grătar și paste cu ciuperci deoarece era Vinerea Mare și doua ceaiuri, iar nota a fost 75 lei (fără tips). In seara următoare am luat o salata mediteraneana cu crutoane și tocăniță de hribi cu mămăliguță și o porție de papanași (sunt 3 mărișori - buni, dar pot sa spun ca am mâncat și mai buni), o limonada foarte bună și un ceai - 160 lei fără tips. Iar în duminica seara am luat amândoi un platou ca la conac, pentru ca era destul de mare, doua cocktailuri și un ștrudel cu nuca și înghețata la doua farfurii care chiar și asa mi s-a părut mare, iar nota a fost 180 lei fără tips. Am uitat sa fac poze la cina, dar tot ce am mâncat a fost foarte bun, iar doamnele care ne-au servit extrem de amabile.

Centrul spa

Piesa de rezistenta 😍

Rățușcă, după cum ma știți, pentru mine centrul Spa este extrem de important. Aici pot sa spun ca excelează. Se afla la subsol, pe unde se ajunge printr-un tunel, și este chiar sub corpul nou de clădire, care are și lift. Pana în zona piscinei, tot aici la subsol, mai exista o camera de jocuri, unde sunt mese de fotbal cu mânere, o masa de biliard și o masa pentru joc cu pucul. Există și o consola de de jocuri și câteva CD-uri care funcționau în ianuarie, dar acum nu mai mergeau.

După parcurgerea acelui tunel, sunt vestiarele și toaletele cu dușuri, iar apoi se ajunge în zona spa. Exista o piscina mărișoara, cu o piscina pentru copii în capăt și o zona de jacuzzi, toate în același bazin. Apa era destul de caldă, într-o parte era și o cascada și pe pereți design cu mușchi și licheni, păstrând cromatica verde a conacului. De jur împrejur erau câteva șezlonguri, și din nou am găsit locuri mereu, chiar dacă hotelul era plin. Cel mai liber era pe la ora 4, apoi începea sa se aglomereze.

La etaj sunt 3 saune: una uscata, una cu aburi și o mini salina. Nu sunt foarte mari, dar erau toate funcționale - noi le-am încercat pe toate și au fost minunate. Mai exista un ciubar exterior cu apa sarata foarte caldă și o mica zona de relaxare cu niște șezlonguri curbate. Tot la etaj mai este si un dus și o galeata cu apa rece tip dus scoțian. Mi-a plăcut foarte mult la spa.

Servicii

Personalul a fost foarte amabil, începând cu doamnele de la recepție și restaurant, pana la doamna de spa care mereu strângea apa sau mai aranja câte ceva pe acolo. Curățenie s-a făcut în fiecare zi, s-au schimbat prosoapele, s-au golit coșurile de gunoi și s-au înlocuit si alimentat consumabilele. Lenjeria nu ni s-a schimbat deloc, dar nici nu cred ca era cazul. Doamna de la recepție ne-a oferit toate informațiile necesare și mereu era cu zâmbetul pe buze.

Alte activități

În aceste zile am vizitat Mănăstirea Voronet, chiar de Înviere, slujba foarte frumoasa iar curtea era arhiplina.

Am fost apoi în Parcul Arinis la plimbare, unde sunt foarte multe opțiuni de petrecere a timpului liber. Noi ales sa facem o tura cu roata panoramica din parc. O experiență interesanta.

În ziua de Paște am fost cu Mocanita Hutulca pe traseul mai scurt pana la Vatra Moldovitei si retur, iar în pauza am vizitat și Mănăstirea Moldovita. Foarte frumoasa.

A fost o minivacanta minunata, cu totul la superlativ. O săptămână binecuvântată și numai bucurii!


[fb]
---
Trimis de roxxie in 28.04.25 21:08:03
Validat / Publicat: 28.04.25 22:29:41
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VORONEȚ. A mai fost în/la: Piatra Pinului, Voronet Blue

VIZUALIZĂRI: 39 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roxxie); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Restaurantul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4500 PMA (din 5 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 40.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    roxxie
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea La Conac în Bucovina:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062447071075439 sec
    ecranul dvs: 1 x 1