Pensiunea La Cetate [Slimnic](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Cazare decenta, langa Sibiu
Am ajuns intamplator aici, in jurul orelor 22,30, dupa un drum lung din Vatra Dornei (via Cheile Bicazului si Sighisoara). Din fericire, proprietarul (foarte amabil) avea o camera disponibila.
Pensiunea este situata la soseaua Medias-Sibiu, vis-à-vis de cetate. Cuprinde o cladire lunga si ingusta (saseasca?) renovata, zugravita in galben. Banuiesc ca este galagie datorita traficului auto. Nu pot sa spun nimic despre aspectul camerelor de aici, nu le-am vazut. In curte exista spatiu pentru parcare. In spatele curtii este restaurantul.
Accesul la camera noastra se facea prin cladirea restaurantului. In spatele restaurantului este o curte mica, cu aspect de terasa interioara, cu 2 mese (cu scaune) si flori. Aici este intrarea in camera ce ne-a fost oferita si in …piscina interioara.
Camera era mare, are 4 paturi separate, o masa cu 2 scaune, dulap, TV pe dulap parca, noptiere cu veioze. Aspectul nu era extraordinar, semana a camera de camin. Era curata si, datorita amplasamentului, linistita. Baia curata, cu tot ce este necesar (gel de dus, sapun, prosoape). La cat eram de obositi, nici nu ne trebuia mai mult (decat liniste si o perm ape care sa punem capul) !
Proprietarul ne-a spus de existenta piscinei interioare, amplasata chiar langa camera noastra. Noi nu am fost tentati de ea, dar fiul nostru s-a balacit putin (la 12 noaptea).
Dimineata, ne-a fost adusa cafeaua pe terasa. Pentru ca sunt fumatoare, caut mereu camera cu terasa sau balcon iar aici am avut marele noroc sa am la dispozitie aceasta curte interioara.
Micul dejun l-am servit in restaurant. Acesta arata bine, modern, era curat iar micul dejun bogat: sunca presata, branza, cascaval, unt, gem, miere, cafea, suc de portocale (nu-mi amintesc cu exactitate, a trecut ceva timp de atunci). Cert este ca ne-am saturat si am fost multumiti.
Din restaurant am vazut, pe dealul de peste drum, o cetate. Am decis ca nu putem pleca fara sa o vizitam. O cetate veche, inca frumoasa… Ca multe altele din Ardeal, prea putin valorificate turistic.
Recomand aceasta pensiune celor care doresc o cazare ieftina in apropierea Sibiului, sau celor in tranzit.
Impresia foarte buna cu care am plecat de acolo se datoreaza, insa, in primul rand, proprieratului si curateniei impecabile.
Trimis de lottee7 in 21.04.15 17:49:27
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lottee7); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@lottee7 - Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.