Dupa ce am "aranjat" concediul pentru baile felix, am inceput sa schitez planuri de traseu. asa am ajuns la ideea de a face traseul in 2 etape, prima oprire fiind la ducere la sighisoara sau in apropiere.
Au inceput cautarile pe net dupa cazari care sa nu fie prea scumpe, dar curate si linistite. dupa mai multe incercari, am ajuns la sighisoara. cautand pe net, am gasit oferta de la pensiunea Julia, care la inceput nu prea m-a inspirat. totusi, negasind nimic, toate locatiile fiind ocupate sau prea scumpe (dupa aceea mi-am dat seama ca era perioada festivalului medieval), am sunat si am vorbit direct cu patronul pensiunii. mi-a facut oferta si am acceptat imediat.
Nu este greu de ajuns. la intrarea in sighisoara faci stanga la semafor si la prima intersectie iar stanga. mergi drept si dupa cateva sute de metri, pe stanga, ajungi la pensiune. trebuia sa fii atent ca intrarea nu este imediat la strada.
Vila arata bine la exterior, curte mare, poarta de fier. era terminata recent si mai putin cunoscuta, de aceea scapase de afluxul de turisti din perioada festivalului. pentru ca am cerut pat suplimentar si fiind cu 2 copii, ne-a dat una din camerele de la parter. o camera mare in care puteai sa joci leapsa linistit.
Patul suplimentar era o saltea inalta, foaarte comoda.
In holul vilei gaseai sala de mese si bucataria mobilata si dotata cu tot ce vroiai.
Curtea mare si gradina din spate ofereau suficient loc de joaca.
Bineinteles ca masina am parcat-o in curte.
Plata o facusem inainte la banca. cum am ajuns, m-a intampinat patronul si mi-a dat 3 chei (? ). de la camera, de la usa vilei si de la poarta.
ne-a placut. camera mare, celelalte poate ca erau putin mai mici, curata, lenjerie si prosoape curate, baia nu mare, dar curata. la bucatarie, fiecare folosea si spala dupa folosinta. dar mai era cineva de-al casei care mai stergea si spala la nevoie.
Din discutiile avute, mi-a placut faptul ca patronul vroia sa selecteze clientela. de exemplu, refuzase sa inchirieze toata vila unor tineri de liceu. imi explica ca acest gen de clienti beau si fumeaza in casa, dupa care trebuie sa stranga si sa faca curat destul de mult. pe de alta parte, mirosul de tutun si eventual de alcool varsat pe jos, mochete sau pereti iese f greu sau lasa pete.
Pensiunea nu este departe de centrul istoric, pe jos mergi cam 10-12 minute, la pas lejer.
Noua ne-a placut si daca mai avem nevoie de cazare in sighisoara, nu vom ocoli aceasta locatie, cu toate ca sunt altele mult mai dichisite, cu restaurant, etc.
In curte aveai terasa de vara sau acoperita, gratar.
Trimis de cosminp in 12.01.10 10:53:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIGHIȘOARA [MS].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cosminp); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.21655310 N, 24.80622540 E - neconfirmate încă
"Autorul nu a incarcat pana in acest moment nicio fotografie care sa fie atasata acestui set de impresii" haide bre @cosmine chiar matale sa NU gasesti macar un coltulet de poza, o poza virusata, o vedere o... orice ! ? ! ?? ! ?
- Apr.2018 Vacanta in Sighisoara — scris în 06.04.18 de Daniela-Iuli din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Conditii bune la cel mai mic pret din oras — scris în 10.08.12 de alexa24 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Feb.2010 Un week-end romantic intr-un oras de poveste, Pensiunea JULIA, SIGHISOARA — scris în 11.01.12 de A.E.N din BUCURESTI - RECOMANDĂ