In luna iulie, anul 2015 am ajuns si noi pe meleaguri maramuresene. Dupa un drum lung din Constanta, dar incurajati de fam. Teleptean (proprietarii pensiunii) care ne mai sunau sa vada pe unde mai suntem, am ajuns si la pensiune.
Merita tot efortul din toate punctele de vedere. Noi am fost cazati in pensiunea de la strada dar recomand daca prindeti loc sa ocupati pe cea din deal. Peisajul este superb si camerele in stil rustic. Nu ne-a deranjat prea mult nici aici pentru ca plecam dimineata si veneam seara.
Gazdele sunt ospitaliere si fac tot posibilul sa te simti bine.
Mancarea este o nebunie de la gulas, la ciorba de teci, la gogosile cu gem de afine si la horinca din belsug din partea casei. A fost si ziua copilului nostru cel mic in aceasta perioada astfel ca ne-au pregatit si tort, o bunatate si am petrecut alaturi de fetita lor Mihaela, o scumpica.
In imprejurimi puteti merge la Borsa sa vizitati Cascada Cailor, alta zi la Viseul de Sus cu mocanita dar aveti grija ca trebuie ajuns mai devreme de ora 9 si daca puteti rezervati cu o zi chiar doua inainte loc ca este destul de greu vara cu locurile, nu ratati nici Muzeul Tarancii Romane de la Dragomiresti unde o doamna va povesteste cate in luna si in stele si va si imbraca in straie maramuresene, Muzeul satului din Vadul Izei merita si el vizitat, nu ratati nici Manastirea Barsana si daca prindeti si zi de sarbatoare este si mai superb, mergeti in drum si la Nenea Barsan un mester tamplar unde aveti ce vedea iar seara cand ajungeti la vadu Izei mergeti sa faceti la Ocna Sugatag si o baie in apa sarata sau dulce ca merita si o balaceala. Sa nu uitam si de Cimitirul Vesel din Sapanta si la numai 25 km de acesta satul Certeze cu case superbe iar una din ele este ceva de neimaginat.
Este o zona cu oameni primitori, cu peisaje de vis, cu mancare din belsug si pe care o recomand cu mare placere.
Trimis de Ionela2015 in 23.08.15 21:45:11
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ionela2015); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Ionela2015: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
- Jun.2023 Cel mai de vis concediu — scris în 26.12.23 de Radu Gabriel din ROMAN [NT] - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Ospitalitatea are numele lor — scris în 24.08.20 de anamariavarga din CHIAJNA [IF] - RECOMANDĂ
- Dec.2019 Revelion 2020 — scris în 02.01.20 de Adrian Dane din BIRZEBBUGA - RECOMANDĂ
- Dec.2019 Craciun Vadu Izei - Maramures — scris în 30.12.19 de luca2009 din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Craciun Fericit! — scris în 08.01.19 de mihaisky din TG JIU - RECOMANDĂ
- Dec.2017 Revelion de vis în inima Maramureșului — scris în 04.01.18 de Claudia1 din BUCUREşTI
- Dec.2017 Un tinut de basm, ce sfideaza legile timpului — scris în 04.01.18 de Pust din BUCUREşTI - RECOMANDĂ