Anul trecut am cam sarit vacanta, ca toata lumea am fost ocupati cu bacul, cu facultatea lu' fi-miu (a iesit f bine) Anul asta am zis sa fie Maramures, asa ca am sarit sa navigam pe valurile internetului si dupa cautari nenumarate am gasit-o pe Ancuta din Deal si de mare ajutor ne-a fost si ,,Am fost acolo''. Am pus mana pe telefon si am sunat, asa am facut cunostinta cu glasul cald al domanei Ileana Teleptean, mama Ancutei, cu care am sincronizat de prima data, am vorbit, ne-am inteles si asa a fost, mai ales ca am avut nevoie si de factura in original, pe care am primit-o prin posta tocmai in Constanta (am uitat sa va spun ca de acolo suntem). Tot prin telefon am vorbit si cu Ancuta, fata Ilenei care s-a ocupat de detaliile birocratice.
De ziua mea pe 11 august am ajuns pe DN 18 in plina renovare, pensiunea Ancutei este asezata chiar pe drumul national dupa ce am intrat pe poarta, pur si simplu am trecut prin poarta ospitalitatii.
Am fost cazati chiar in pensiunea de la drum pentru ca acolo erau camerele cu trei paturi si a fost chiar foarte bine. Mai sus, tot in curtea Teleptenilor am parcat masina chiar langa gospodaria animalelor, tot acolo sunt 4 foisoare de diferite marimi in care ne-am simtit minunat. La mijlocul proprietetii este un restaurant si sus in deal alta cladire a pensiunii.
Din prima zi am fost victima surprizelor, in urma discutiilor secrete avute de sotia mea si Ancuta cu mult timp inainte, m-am trezit in fata unui tort dedicat mie, pe care Ancuta l-a servit la desert la toata lumea, iar cu ocazia asta am fost in centru atentiei, asa cum imi place, urandu-mi-se multi la ani de catre toti turistii din pensiune.
In cele 6 zile cat am fost ospeti a Teleptenilor, bucatele si grija pe care toata familia ne-au poartat-o a fost la superlativ. De la cel mai batran din familie, bunicul, care ne-a incantat cu povestile lui, pana la Miuta, mezina familiei cea jucausa.
Palinca si afinata au stat tot timpul pe masa, micul dejun, o incantare de lapte proaspat muls, slana proaspata de parca atunci s-a taiat pocul, cefa si carnati afumati, branza, rosii si oua din gospodarie. Seara la cina incanati cu ciorbe specifice, gulas, mamaliga cu jumari si branza, gratar, sarmale si altele pe care nu le mai enumar aici sa nu va ia foamea. Sa nu credeti ca toate s-au oprit aici, ca si un punct pe i, sau ca si cireasa de pe tort intr-o sera am avut surpriza ceterasilor din Vadul Izei care ne-au incanata cu cantecul si cu dansul iar in final am dansat cu totii antrenati de fetele si baieitii morosani.
Locatia este frumoasa si foarte bine asezata, fata de obiectivele turistice din zona Maramuresului, mocanita, cimitirul de la Sapanata, Manastirea Barsana, Borsa, Muzeului satului Maramuresean, Memorialui victimilelor comunismului, etc.
O recomandam cu caldura si le multumim pentru ospitalitate si corectitudine!
Trimis de auras_eugen in 23.08.15 21:00:40
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (auras_eugen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@auras_eugen: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
- Jun.2023 Cel mai de vis concediu — scris în 26.12.23 de Radu Gabriel din ROMAN [NT] - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Ospitalitatea are numele lor — scris în 24.08.20 de anamariavarga din CHIAJNA [IF] - RECOMANDĂ
- Dec.2019 Revelion 2020 — scris în 02.01.20 de Adrian Dane din BIRZEBBUGA - RECOMANDĂ
- Dec.2019 Craciun Vadu Izei - Maramures — scris în 30.12.19 de luca2009 din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Craciun Fericit! — scris în 08.01.19 de mihaisky din TG JIU - RECOMANDĂ
- Dec.2017 Revelion de vis în inima Maramureșului — scris în 04.01.18 de Claudia1 din BUCUREşTI
- Dec.2017 Un tinut de basm, ce sfideaza legile timpului — scris în 04.01.18 de Pust din BUCUREşTI - RECOMANDĂ