Ce m-a facut sa calatoresc mai bine de 9 ore de la Bucuresti la Vadu Izei? Un motiv ar fi dorul de traditii.
Am aflat ca Maramureşul este considerat una din cele mai bine păstrate zone ale Europei din perspectiva antropologiei culturale şi a etnografiei. Cand, in final, am ajuns in acest loc minunat, linistit si plin de verdeata si soare am fost intampinati cu caldura de gazde, care ne-au ajutat la descarcarea bagajelor din masina.
La aceasta pensiune am avut ocazia sa fim serviti cu bucate traditionale gustoase, din belsug, facute in propria bucatarie (cu horinca, vin, slanina, gogosi, prajituri de casa, cozonac...). In zilele de sarbatoare, fetele ne-au servit imbracate in minunate costume traditionale.
Am avut parte de cântec, joc şi multă voie bună din partea unui grup de ceterasi, invitat special pentru oaspetii pensiunii. In program intra si vizita la Muzeul Satului asa ca ne-am imbarcat toti in carute si am pornit la drum.
Pentru cei care doresc sa petreaca cateva zile intr-o atmosfera ce-ti aduce aminte de bunicii de la tara, beneficiind totodata de tot confortul si avantajele vietii de la oras, aici este locul potrivit. Recomand cu caldura.
In plus aerul curat, linistea si amabilitatea gazdelor, completeaza atmosfera. Asadar, vom reveni cu siguranta, de cate ori ni se va face dor de Maramures.
Trimis de ltd33 in 16.04.15 20:10:35
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ltd33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Jun.2023 Cel mai de vis concediu — scris în 26.12.23 de Radu Gabriel din ROMAN [NT] - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Ospitalitatea are numele lor — scris în 24.08.20 de anamariavarga din CHIAJNA [IF] - RECOMANDĂ
- Dec.2019 Revelion 2020 — scris în 02.01.20 de Adrian Dane din BIRZEBBUGA - RECOMANDĂ
- Dec.2019 Craciun Vadu Izei - Maramures — scris în 30.12.19 de luca2009 din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Craciun Fericit! — scris în 08.01.19 de mihaisky din TG JIU - RECOMANDĂ
- Dec.2017 Revelion de vis în inima Maramureșului — scris în 04.01.18 de Claudia1 din BUCUREşTI
- Dec.2017 Un tinut de basm, ce sfideaza legile timpului — scris în 04.01.18 de Pust din BUCUREşTI - RECOMANDĂ