De mult timp imi doream sa ajung in Maramures si anul asta "am luat taurul de coarne". Mi-am petrecut ultima saptamana din iulie si prima saptamana din august asa cum nici in vis nu visam, iar acest lucru li se datoreaza Ilenei si Ancutei Teleptean, zanele bune de la Pensiunea Teleptean (sau In deal la Ancuta, cum ii spune aici) din Vadu Izei.
La ele se ajunge usor si... se sta mult. Noi ne gandeam sa poposim cateva zile, 3-4, si n-am mai plecat vreo 10. Ne-am simtit... mai bine ca acasa :).
Am ales sa stam la pensiunea din gradina, In deal la Ancuta, alaturi de cele trei berze care se plimba tantose prin livada si alaturi de Codrut, un ditamai ciobanesc autentic, bland ca mielul vi mara cat... cat un ditamai ciobanesc autentic!
Nu glumesc cand spun ca ne-am simtit mai bine ca acasa!! Gazdele s-au ocupat de noi fara odihna, ne-au rasfatat si ne-au satisfacut toate poftele culinare (acolo portiile nu exista! exist platouri care se reumplu!). Pensiunea a fost mereu plina de turisti, extrem de variati ca si origini: romani, nemti, italieni, francezi, spanioli... am cunoscut o multime de oameni si gazdele noastre se purtau cu toata lumea si aveau grija de fiecare in parte ca si cum ar fi fost singurul oaspete. Absolut admirabil!!! Pot sa va spun cu mana pe inima ca in viata mea n-am mancat ciulama de hribi ca a Ilenei si sunca de porc ca cea de la nunta (dada, am nimerit si la o nunta la pensiune, ne-am imbracat in port popular, au venit ceterasii, am jucat si am petrecut de numa!).
Adevarat e ca aici vii turist si pleci prieten!
Noi ne intoarcem la iarna In deal la Ancuta... voi ce faceti? ne vedem acolo?
Trimis de Daruska in 23.08.11 23:27:04
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Daruska); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Daruska, multumim pentru impresii, te mai asteptam si cu alte relatari din vacantele tale trecute sau viitoare.
- Jun.2023 Cel mai de vis concediu — scris în 26.12.23 de Radu Gabriel din ROMAN [NT] - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Ospitalitatea are numele lor — scris în 24.08.20 de anamariavarga din CHIAJNA [IF] - RECOMANDĂ
- Dec.2019 Revelion 2020 — scris în 02.01.20 de Adrian Dane din BIRZEBBUGA - RECOMANDĂ
- Dec.2019 Craciun Vadu Izei - Maramures — scris în 30.12.19 de luca2009 din PLOIESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Craciun Fericit! — scris în 08.01.19 de mihaisky din TG JIU - RECOMANDĂ
- Dec.2017 Revelion de vis în inima Maramureșului — scris în 04.01.18 de Claudia1 din BUCUREşTI
- Dec.2017 Un tinut de basm, ce sfideaza legile timpului — scris în 04.01.18 de Pust din BUCUREşTI - RECOMANDĂ