GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un weekend relaxant
Plănuiam de ceva timp să revin în Ţinutul Secuiesc pe unde nu mai trecusem de ani buni, aşa că Voucherul AFA la pensiunea „Horizont” din Odorheiu Secuiesc era cea mai bună opţiune pentru mine dintre premiile anuale acordate în urma activităţii desfăşurate în 2010 pe acest site.
Voucherul a fost oferit de AmFostAcolo şi oferea gratuitate 100% pentru 2 nopţi de cazare în weekend cu mic dejun inclus.
Drumul
Ca traseu am mers pe E60, Braşov- Feldioara-Rupea-Saschiz-Vânători unde am făcut dreapta spre Cristuru Secuiesc-Odorhei. Drumul european este impecabil, se circulă foarte bine, problemele apar din Vânători, drumul de aici spre Odorhei fiind mai puţin strălucit: în Bodogaia dacă îmi amintesc bine era un crater pe ambele sensuri, sunt şi vreo 5-6 treceri peste calea ferată dar peisajul a compensat din plin: vegetaţia era şi aici întârziată, de-abia înverziseră dealurile însă zonele împădurite erau de un pitoresc aparte.
Iniţial am vrut ca din Rupea să o iau prin Homorod, era mai scurt traseul cu aproximativ 40km dar din câte am înţeles este mult mai rău decât prin Cristur aşa că şi la întoarcere am urmat acelaşi traseu. Drumul a decurs fără incidente spre Odorhei unde am apelat la ajutorul proprietarei care a venit cu maşina în centru şi m-a condus spre pensiune pe nişte străduţe mai intortocheate, asemănătoare oarecum cu cele din Scheii Braşovului.
Amplasare
Pensiunea Horizont este situată în cartierul rezidenţial Csalóka, la 5 minute de mers cu maşina de centru. Pensiunea este o construcţie nouă, la fel ca şi cartierul care este în plină dezvoltare. Zona este liniştită, lipsită de poluarea şi zgomotul specifice oraşelor iar panorama este superbă, pensiunea fiind aşezată la baza unui deal cu vedere spre Munţii Harghita, de unde şi denumirea „Horizont”. Drumurile din imediata apropiere a pensiunii nu sunt încă finisate dar nu prezintă dificultate, accesul făcându-se uşor (vara, cel puţin) chiar şi în cazul unei maşini de talie mică. În zonă nu am văzut magazine, am găsit un singur chioşc care era închis, este bine să aveţi cumpărăturile făcute pentru a nu coborî în oraş. Proprietara locuieşte în altă parte şi nu te deranjează nimeni pe parcursul sejurului.
Pentru maşini există o parcare în faţa vilei, suficient de încăpătoare.
Camere
Camera în care am stat era luminoasă, suficient de spaţioasă, amenajată cu bun gust, asigurând un sentiment de intimitate. Mobilierul, simplu, era de calitate deşi din lemn.
Cele două paturi single erau apropiate, de o parte şi de alta a fiecăruia existând o noptieră dar şi câte o veioză fixată pe perete. În cameră se mai găsea o masă cu un scaun, un dulap, o băncuţă pentru bagaje şi televizorul, fixat pe un suport pe perete.
Televizorul avea pe lângă telecomandă şi un receptor de satelit care funcţionau diferit în fiecare cameră însă instrucţiunile de folosire erau detaliate într-un catalog. Se prindeau numeroase programe, foarte multe în maghiară, dar erau şi suficiente canale în limba română dar şi desene animate.
În catalog existau şi instrucţiuni precise despre utilizarea bunurilor din pensiune, diverse informaţii despre aceasta dar şi câteva numere de telefon de la diferite unităţi de catering.
Caloriferul a funcţionat la maxim, la un moment dat chiar l-am oprit pentru că se făcuse prea cald. Camera avea şi ieşire spre terasă care era comună cu camera învecinată, fapt care nu m-a deranjat absolut deloc, mai ales că uşa de la terasă se putea încuia pe dinăuntru.
Baia era suficient de mare, foarte curată, cu finisaje de calitate. Scurgerea de la duş funcţiona perfect iar uşile de la cabină se închideau etanş fiind prevăzute cu un magnet din câte mi-am dat seama. În baie exista calorifer care asigura în permanenţă o atmosferă plăcută, dar avea şi aerisire afară, astfel încât aburii nu persistau în încăpere.
Prosoapele erau curate şi în stare bună, câte două pentru fiecare persoană dar şi un prosop aşezat strategic la ieşirea din cabină. Am avut asigurate totadată şi consumabile, în afară de şampon, dar eu am întotdeauna la mine tot ce am nevoie astfel că nu i-am simţit lipsa.
Bucătăria şi masa
Sala de mese şi bucătăria se găsesc la parter, vizavi de apartament şi o baie comună unde am avut la dispoziţie chiar şi o cremă de mâini...
Bucătăria este complet utilată şi dotată, punctul forte al bucătăriei este automatul de cafea care îţi pregăteşte o cafea foarte bună din boabe măcinate pe loc, cafeaua fiind din partea casei. În bucătărie am găsit absolut tot ce am avut nevoie: cuptor cu microunde, aragaz, veselă, linguri de lemn, farfurii, vase de toate felurile, castronaşe, căni, pahare, chiar şi instrumente pentru grătar, condimente şi diverse mirodenii. Există chiar şi o maşină de spălat vase, astfel încât igiena veselei era perfectă.
Pensiunea asigură doar micul dejun care este pregătit pe loc, cu puţin timp înainte. Acesta a fost servit sub formă de bufet şi a fost variat şi suficient de săţios. Puteai alege între diferite tipuri de ceai, lapte, iaurt simplu şi cu fructe, cereale, mezeluri, brânzeturi dar şi câteva preparate calde: cremvursti, ochiuri şi pâine prăjită în ou sau frigănele cum spunem noi pe aici.
Pentru celelalte mese există posibilitatea de a se face grătar în aer liber sau se mai poate comanda telefonic la unităţile de catering menţionate în catalogul din cameră, pe care nu am avut, însă timp să le încercăm.
Distracţie şi relaxare
Pensiunea asigură diverse modalităţi de petrecere a timpului liber, printre care: un teren de sport, o terasă cu umbreleţe în apropierea grătarului, un balansoar, un foişor, o căsuţă de jucării pentru copii dar şi multe alte accesorii de joacă pentru copii oferite gratuit dar care trebuie solicitate în prealabil.
Se pot face şi plimbări mai scurte pe dealul din apropierea pensiunii, peisajul este foarte frumos şi senzaţia de relaxare pe care o ai când mergi prin iarbă cu greu poate fi descrisă în cuvinte. Pentru excursii mai îndepărtate, în sala de mese există o hartă mare de perete cu obiectivele turistice din zonă, cele mai la îndemână fiind Sighişoara, Corund, Praid şi Sovata însă lista este mult mai lungă.
În concluzie, m-am bucurat din plin de un weekend relaxant, în aer curat, departe de forfota oraşului şi mi-am dat seama, încă o dată, că nu este atât de complicat să ne rupem de cotidian, trebuie doar să ne dorim suficient de mult să mai facem şi câte o pauză...
Rog să se ataşeze următorul fond muzical: http://www.trilulilu.ro/sky_blue/9b2a088825e229
Fără puncte standard.
Mulţumesc
Trimis de krondia* in 25.05.11 17:13:17
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krondia*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.29916700 N, 25.30944400 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@dorgo, proprietara/administratoarea care m-a condus cu maşina este o tânără foarte frumoasă şi plăcută şi vorbeşte limba română impecabil. Ceva dificultăţi de comunicare am întâmpinat cu domnişoara care ne-a pregătit micul dejun însă ne-am înţeles până la urmă, e adevărat la început prin semne pentru că nici engleza nu o stăpânea prea bine.
Probleme mai mari am avut în oraş, când am cerut ceva îndrumări. Doar un tânăr m-a ajutat, şi el mai mult prin semne, cei mai mulţi îmi spuneau doar "nem-nem" şi îşi vedeau de ale lor. Chiar şi la vestita cofetărie "Alexandra" din centrul oraşului am avut surpriza să constat că vânzătoarele nu ştiau în româneşte sortimentele de îngheţată.
Am observat însă că dacă le spui şi câteva cuvinte în maghiară devin mai amabili şi sunt mai dispuşi să te ajute...
@krondia... pentru "nem-nem" si treaba cu inghetata, e numai si numai vina si greseala guvernantilor nostri, ar trebui introduse cat mai rapid cursuri intensive de limba maghiara in toate liceele din tara si-atunci sa vezi tu cum toti localnicii iti vor zambi si-ti vor zice "igen-igen"... propun o ordonanta de urgenta...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2012 Sedere foarte placuta — scris în 03.01.12 de Ovidiu B din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Pensiunea 'Horizont' - un loc perfect pentru odihna si relaxare — scris în 23.08.11 de ascent din BRăILA - RECOMANDĂ
- Apr.2011 Pensiunea unde te simti ca acasa (la... ei) :-) — scris în 02.05.11 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ