GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Holiday(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Pensiunea Holiday de la Sărata-Monteoru
Chiar dacă din punct de vedere calendaristic ne aflăm puțin dincolo de jumătatea verii, noi am cam terminat zilele de concediu pentru anul în curs, astfel că de acum încolo ne rămân la dispoziție finalurile de săptămână. Doar că vremea nu prea ne-a lăsat să ne facem planuri cu mai mult timp înainte. :(
Așa am pățit și în urmă cu două weekenduri, când am vrut inițial să mergem pe la Lepșa ori pe la Slănic Moldova, doar că prognoza meteo a făcut să ajungem în cele din urmă la Sărata-Monteoru.
Am luat cu noi și un mic bagaj și am zis că, dacă vom găsi o locație liberă în stațiune, vom rămâne peste noapte, deși ar fi fost aproape la fel de comod și să ne întoarcem acasă (sunt vreo 60 de kilometri de la Râmnicu Sărat până la Monteoru). Pentru noi, Sărata-Monteoru este o destinație din aceea în care ajungem, de obicei, o dată pe vară pentru câte o bălăceală de o zi pe la piscinele din stațiune.
Fără să ne informăm dinainte, am ajuns la Monteoru sâmbătă pe la ora 12.00 și am constatat că chiar în acea perioadă se desfășurau Zilele Monteorului. Așa că stațiunea era mai aglomerată decât de obicei, iar noi ne-am încăpățânat să găsim o cazare pentru o noapte, întrucât ne-ar fi plăcut să asistăm seara la concertele câtorva trupe cunoscute, promovate cu diferite afișe prin toată stațiunea. Iar niște mititei merg mult mai bine cu niște berici decât cu suc! :)
Am întrebat pe la toate hotelurile din zona centrală, am sunat și pe la pensiunile mai răsărite din stațiune, însă nu am avut noroc de o cameră liberă. Așa că ne-am încăpățânat să continuăm căutarea și am găsit în cele din urmă o cameră liberă pentru o noapte la pensiunea Holiday.
Prima impresie – Nu prea grozavă, deoarece pensiunea are nu are un aer foarte primitor. Am ochit repejor bălăriile din curte, am trecut printr-un living pentru a vedea camera noastră și am remarcat faptul că spațiul părea nefinisat. Am ajuns în cameră (nu pot spune că ne-a dat pe spate), dar am rămas pentru că chiar voiam să petrecem seara în stațiune. Iar prețul a fost unul rezonabil – 100 de lei camera/noapte.
Ca amplasare, pensiunea Holiday se află în zona centrală a stațiunii, la vreo 5 minute de mers pe jos de ștrandul cu apă sărată. Adresa exactă este strada Principală, numărul 272. Nu am remarcat informații cu privire la clasificarea pensiunii.
Am intrat cu mașina în curte, unde există spațiu pentru parcarea a 5-6 autovehicole, apoi am urcat bagajele în cameră.
Camera unde am fost cazați pentru o noapte era o încăpere mică aflată la etaj, apreciez că undeva la 3 X 3 metri. Două paturi cu cadru metalic unite, o noptieră, un dulap și o comodă mică pe care se afla un televizor model mai vechi – cam ăsta era inventarul încăperii. Pe lângă paturi abia rămâne spațiu să treacă o persoană.
În cameră am identificat unele probleme: exista o singură priză în care erau băgate televizorul și receiverul, așadar nu aveai cum folosi priza decât dacă scoteai unul din cele două aparate (renunțai astfel la tv). Câteva scândurele din somiera unui pat lipseau în zona picioarelor, astfel că le-am deplasat pe cele existente pentru a nu scăpa picioarele cu tot cu saltea pe acolo. Totodată, pe noptieră trona o veioză, dar cum nu exista vreo altă priză în încăpere, chiar nu i-am găsit utilitatea. Aerisirea încăperii se face prin două ferestre verticale înguste (cu plase contra insectelor), prin care pătrundea cam puțină lumină naturală. Oricum, noi nu am rămas în cameră decât peste noapte, așa că aceste lucruri doar le-am constatat, însă pentru un sejur mai lung ar fi devenit argumente clare de ”Așa nu!”.
Camera nu are balcon.
Să aruncăm o privire și în baie! Se intra de pe hol (intrarea separată față de cameră) și spațiul era destul de mare. Toaleta era curată, cabina de duș nu prea, iar flotorul de la bazinul wc-ului era defect. Suuper! În baie am găsit două role de hârtie igienică și un săpun lichid.
Livingul de la parter este spațios, iar lângă intrare este amenajată o bucătărie. Din ceea ce am înțeles, bucătăria poate fi utilizată de către turiști, însă era folosită și de către gazde.
Curtea pensiunii este destul de mare, însă ar putea fi mai îngrijită. Există un foișor de lemn și o terasă acoperită cu o prelată. Așadar, sunt spații suficiente afară pentru capacitatea pensiunii. Pe jos este întinsă o mochetă verde care ascunde destule denivelări; mie nu îmi plac asemenea mochete (consider că niciodată nu le poți curăța suficient, mai ales în curte).
Punctul forte al locației îl constituie piscina, loc unde am avut accesul inclus în prețul cazării. Piscina are cam între 150 și 170 de centimetri adâncime, iar dimensiunile sunt de 10 X 5 metri. Curățică în general, totuși într-un colț se depusese pe fund niște mâzgă. Apa nu a fost prea caldă deoarece în ziua respectivă vremea a fost capricioasă, însă am stat cam două ore în apă pe parcursul zilei și nu am răcit. În jurul piscinei există mai multe șezlonguri.
Dincolo de zona piscinei se întinde o zonă mare a curții – un spațiu cu bălării, pietriș și câteva mașini într-un colț (numai bune de dus la fier vechi). Am priceput că acolo nu este o zonă destinată turiștilor, totuși nu înțeleg de ce spațiul nu ar putea fi delimitat într-un fel anume.
Să trecem în revistă capitolul distracție și relaxare. Noi ne-am simțit bine la Monteoru și putem spune că, per total, am avut un minisejur reușit (am constatat doar problemele de la cazare, fără să le lăsăm să ne strice ieșirea). În afară de bălăceala la piscina din curtea pensiunii, ne-am plimbat prin stațiune, am făcut o drumeție de aproximativ o oră dus-întors până în zona denumită ”La cruce”, iar seara am asistat la spectacolul prilejuit de Zilele Monteorului și ”ne-am tratat” cu mici, suc și bere. A doua zi -la plecare- am pornit către Haleș, vizitând Tabăra de sculptură de la Măgura, dar și Mănăstirea Ciolanu.
Ajuns la final de articol, trebuie să spun că pentru pensiunea Holiday aș da cu indulgență nota 6 (prea multe probleme pe care le-am observat în nici 24 de ore). În ceea ce privește distracția și relaxarea, lucrurile au fost ok, ne-am relaxat într-o perioadă destul de încărcată pentru noi.
Pentru că pensiunea are totuși destul de multe minusuri, nu recomand această unitate de cazare (poate doar pentru o singură noapte, în lipsă de altceva, situație în care ne-am aflat și noi).
Sărata-Monteoru, în schimb, e de recomandat (nota 9)! Alte informații despre posibilitățile de petrecere a timpului liber în zonă am prezentat în urmă cu ceva vreme în acest articol.
Sejururi reușite! Toate cele bune!
Trimis de Floryn81 in 03.08.18 10:39:49
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SĂRATA MONTEORU [BZ].
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.14806400 N, 26.63892700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Crazy_Mouse: rog aruncă o privire peste următorul link amfostacolo.ro/src_google ... p.php?hid=24100.
- - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here?")
===
Mutat în rubrica "Pensiunea Holiday, SĂRATA MONTEORU [BZ]" (nou-creată pe sait)
45,1485650,26,6405364 Acestea ar fi coordonatele. Sper că le-am trimis corect.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Crazy_Mouse: Multumiri pentru articol, acum stim de ce sa ne ferim. Inainte de a alege Caciulata, am analizat si Sarata M., insa din lipsa distractiei pentru nepoti, am ales totusi Caciulata, si nu am regretat.
La Sarata poate nimerim cand vom merge la tratamente.
Sanatate!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)