GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Chiar şi acum, după 18 ani de la prima ediţie, este o adevărată aventură să găseşti cazare în Sighişoara în timpul Festivalului Medieval. Anul trecut existau încă dispecerate de cazare unde particularii îşi anunţau disponibilitatea de a primi turişti în gazdă iar tinerii invadau, la propriu, campingurile, internatele liceelor şi cam orice loc liber din apropierea cetăţii. Schimbările care au intervenit însă în programul festivalului care şi-a recăpătat specificul medieval dar şi taxa de intrare în cetate au mai împuţinat numărul turiştilor. Totuşi, după cel puţin zece telefoane la mai multe pensiuni şi hoteluri din oraş mi-am dat seama că interesul faţă de acest eveniment este în continuare crescut şi şansele de a găsi un locşor liber erau destul de mici. Mai era o săptămână până la festival şi peste tot era plin, doar la o pensiune de lângă gară am găsit o cameră liberă vinerea sau duminica noaptea.
Am avut noroc în cele din urmă şi am găsit o cameră, ultima, la Casa Hera, în apropierea centrului. Pachetul era de două nopţi şi în perioada festivalului tariful era mai mare cu 50% decât cel afişat pe site. Camera twin de două stele, singura care mai era liberă, costa 150lei/noapte, cât era de regulă cea de trei stele dar acum că o găsiserăm atât de greu nu mai puteam da înapoi. Am făcut rezervarea telefonic urmând să achităm apoi prin bancă preţul integral plus comisionul aferent. Ulterior mi s-a cerut să mai trimit prin fax şi dovada plăţii deşi banii intraseră în cont. Apoi am început să numărăm zilele rămase. Am plecat la drum din Braşov împreună cu artemisa24 urmând ca în Sighişoara să ne întâlnim cu andox care ne-a fost, de altfel, ghid de nădejde în cele două zile şi îi mulţumim încă o dată.
Casa Hera se găseşte pe strada Mihai Eminescu într-o zonă liniştită de case, la aproximativ 15 minute de mers pe jos până în centru. Pensiunea este alcătuită din două corpuri: primul, cel de către stradă, aflându-se într-o construcţie ce datează din anul 1813 dar cu dotări moderne în care se găsesc camerele de două stele şi al doilea cu camerele de trei stele şi un apartament. La intrarea în curte, imediat pe partea dreaptă, se găseşte recepţia, deschisă non-stop. Camerele din primul corp au intrare separată şi vedere spre curte. Accesul la camera noastră se făcea pe o scară până într-un holişor de unde se mai putea intra într-o altă cameră. Camera avea vedere spre un deal frumos şi spre al doilea corp unde se găseau camerele de trei stele. Dimineaţa auzeam vrăbiuţele ciripind gureşe într-un pomişor din spatele curţii, vedeţi foto.
Camera era simplă, cu spaţiu suficient şi mobilierul strict necesar. Aceasta cuprindea două paturi joase din lemn de câte o persoană lângă care se găsea câte o noptieră cu o veioză, precum şi o canapea. În cameră am mai avut la dispoziţie un dulap mare din lemn cu umeraşe, o măsuţă, un televizor mic şi un cuier. Plafonul camerei era din lambriu, tip mansardă, dar fereastra era normală. Camera avea baie proprie cu duş. Apa caldă a funcţionat fără probleme. Un minus ar fi faptul că baia nu avea aerisire afară şi atunci când nu funcţiona ventilatorul se simţea în baie un miros închis. Camera a fost curată, la fel şi baia unde am găsit consumabile. Lenjeria şi prosoapele erau curate. Mi-a plăcut voalul fin din mătase care acopera paturile şi care dădea o notă veselă camerei.
Pensiunea are o parcare în curtea interioară unde se pot lăsa în siguranţă maşinile. Erau maşini din Timişoara, Galaţi, Constanţa. Camerele au fost pline toate în ambele nopţi şi spunea gazda că mulţi oameni întrebau încă sâmbăta de cazare. Pensiunea mai dispune totodată de o terasă acoperită şi frumos împodobită cu flori. Micul dejun se plăteşte separat, 18lei/persoană, nu ştiu să vă spun cum este pentru că noi am preferat să ne luăm câte ceva în oraş.
Personalul este foarte amabil şi te ajută cu orice ai nevoie. Noi nu am petrecut prea mult timp la pensiune, ajungeam mai mult noaptea dar pe ansamblu a fost bine, doar puţin cam scump de festival. Oricum, vă recomand să faceţi rezervare din timp întrucât şi această pensiune este foarte căutată în această perioadă. Despre festival sunt multe de spus, voi scrie separat câteva impresii dar aş dori să fac o scurtă introducere cu următoarea ilustraţie muzicală: http: //www. trilulilu. ro/mahandatman/a69fd87f65a032 Mulţumesc
Trimis de krondia* in 28.07.10 22:51:59
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krondia*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Primele puncte vin de la "ghid" asa ca spaga pentru berea nemteasca de pe vila Franka
Urmatoarele puncte vin de la mine!Si felicitarile ...tot de aici!
Frumoasa prezentare care aduce si un sb, felicitari!
Da-i bataie cu prezentarea festivalului ca sa rasucesti cutitul in rana.
buna prezentarea.
si eu am patit aproape la fel in urma cu doi ani, cand am cautat cazare cu circa 2 luni inainte si tot greu a fost. pana la urma am gasit la pensiunea Julia, foarte bine si foarte frumos.
este bine de stiut ca in ultimul sfarsit de saptamana al lunii iulie are loc Festivalul Medieval de la Sighisoara, iar unele locuri de cazare sunt inchiriate cu un an inainte.
asa ca daca aveti de gand sa mergeti la festival, cautati cu destul timp inainte cazare, altfel riscati sa nu gasiti, sau ceea ce gasiti sa nu corespunda pretentiilor sau bugetului vostru.
adica de la 130-150 lei, pret normal pentru o camera la pensiune, ajungi sa platesti 100-150 euro de persoana.
astept cu nerabdare prezentarea festivalului.
Din păcate anul acesta nu a fost deloc sigur că se mai organizează festivalul. Chiar şi programul a apărut destul de târziu. Ştiam că se fac rezervări cu luni şi chiar şi cu un an înainte, în 2004 a trebuit să rămân acasă din acest motiv. La festival am fost până acum doar în timpul zilei dar spiritul festivalului se simte mai ales noaptea, de aceea anul acesta am crezut că datorită şi nu din cauza crizei va fi mai uşor să găsim cazare. Am fost surprinsă să aflu că până şi pensiunile mai mărginaşe şi campingurile erau pline, doar cu cortul mai găseai câte un loc. @cosminp am încercat şi la Julia dar fără succes. Şi la Hera a fost bine, mai ales că am stat doar câteva ore pe noapte, doar puţin cam scump. La trei stele o cameră dubla costa 225 lei dar nu mai era nimic liber.
Vrabiutele ca vrabiutele dar cocosii ne trezeau la 5 a. m. cand ne era somnul mai dulce. desi aveam termopane la geamuri, eram ca si afara… un mic inconvenient ar fi ca nu era frigider in camera dar probabil ca la 2* nu era prevazut. oricum, ne delectam cu o bere rece de fiecare data cand aveam ocazia…pensiunea e destul de primitoare asa ca nu veti regreta daca va veti duce acolo.
Şi eu care credeam că doar eu îi auzeam... La 5 fix îşi începeau recitalul, pe toate intonaţiile, mai puţin medievale... şi ca să nu fie mai prejos li se alăturau şi căţeii din curţile alăturate. Cam după o jumătate de oră se lăsa din nou liniştea. Frigider nu există nici în camerele de trei stele, se poate folosi cel din sala de mese, prin intermediul doamnei de la recepţie care este foarte amabilă. Noi nu am avut nevoie decât o singură dată să răcim o sticlă de apă. Bucuria de a lua parte la acest eveniment atât de frumos şi de a ne face noi prieteni a fost însă mult mai mare şi cu siguranţă vom mai face un "repetir" pentru a o cita pe trandafir...
Totul e bine cand se termina cu bine! Noi am patit la fel cu penuria cazarii anul trecut, in timpul festivalului "Pro etnica" din august (pe la jumatea lunii), am gasit cazare doar pentru o noapte la o pensiune, pentru alta noapte ne-au trimis la niste prieteni.
Bine ca a fost ok cazarea, iar intalnirea cu niste membri AFA a sporit farmecul festivalului; imi pare rau ca nu am fost alaturi anul asta, sper ca la anul sa spun si eu" prezent"!
Primeste un vot de la mine!
Mulţumesc! Chiar ar fi fost frumos să fim mai mulţi, dar e drept că aşa ne-am bucurat de toată atenţia lui @andox... Din păcate, Festivalul "ProEtnica" s-a anulat anul acesta din motive financiare.
Al 13 lea vot, mai cu intarziere si de la mine!
In Sighisoara am ajuns acum vreo 3-4 ani si intr-adevar este un oras ce si-a pastrat ,,aerul medieval'', plin de mister, mai ales stradutele inguste si constructiile inalte care... te infioara...
Se pare ca acest festival medieval prinde an de an radacini tot mai adanci si atrage din ce in ce mai multi turisti.
Eram curioasa daca in randul turistilor ai vazut si straini, ca romani din toate colturile tarii, pasionati de acest festival, cu siguranta vin cu sutele, din cate povestesti tu ca erau probleme cu preturile majorate cu 50% la cazare si rezervarile din timp (chiar si cu un an inainte...) nu ma mai mira nimic .
Da, erau turişti străini şi nu puţini. Am văzut nemţi, britanici, francezi, coreeni... Au fost şi invitaţi din străinătate.
Măcar pentru reclama pe care ne-am face-o "afară" şi tot ar fi bine să nu se piardă tradiţia acestui eveniment simbolic pentru Sighişoara.
Este bine de stiut o cazare in Sighisoara, pacat ca se maresc preturile, nu stiu cat de firesc este si daca in afara se intampla la fel...
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)