Avand ceva timp liber pe luna august din 2008, ce mi-am zis? ! Hai cateva zile la munte, la Tusnad, intr-un week-end prelungit. Am vorbit cu fiica mea si cu niste prieteni pe care ni-i facusem in vacanta noastra in Thassos si asa am hotarat cu totii. Astfel, cautand pe net, prietenii nostri au gasit aceasta pensiune, care ni s-a parut la toti a fi cam ce ne doream. Au luat legatura telefonic cu proprietarii, au facut rezervare pt. doua camere si... iata-ne la drum. Am ajuns si intr-adevar, ceea ce fusese in prezentare asa s-a dovedit si “pe viu”, ba chiar mai mult. Gazde foarte primitoare, cu zambetul mereu pe buze, amabile, ne-au dat la fiecare familie cate o camera cu 4 paturi. Chiar daca eu eram doar cu fiica mea, am platit doar pt. 2 persoane si, mai mult, fata fiind sub 12 ani, a avut reducere. Mi s-a parut foarte corect si asta spune mult... mai ales ca am fost intrebata in mod expres de varsta copilei.
Pensiunea Hanul Secuiesc este localizata pe drumul principal, la intrarea dinspre sud in Tusnad. Este situata intr-un cadrul foarte pitoresc, aproape de padure, la aprox. 500 m de centrul statiunii. Este un han rustic, simplu dar foarte frumos, tocmai prin aceasta simplitate, cu o poarta mare secuiasca la intrare, sculptata in lemn. Constructia hanului este tot din lemn, in stil caracteristic si cu flori minunate la fiecare balcon. Camera noastra a fost, precum am mai spus, cu 4 paturi, dar noi, bineinteles ca ne-am ales cele doua alaturate, din prima partea a camerei. Aceasta era formata din doua parti, cea de-a doua avand cate un pat de o parte si de alta. Mobilierul era simplu, in stil rustic si acesta, pictat cu model cu floricele, specific secuiesc. Noua ne-a placut foarte mult aceasta simplitate. Am mai avut un mic televizor care a functionat foarte bine, un minifrigider, o masuta cu patru scaune stil de bucatarie, iar baia a fost mare si utilata modern cu tot necesarul. Totul foarte curat, caci in fond asta conteaza cel mai mult, parerea mea. Hanul are un restaurant si afara o terasa unde noi am mancat pe cinste numai preparate cu specific secuiesc, iam, si acum cand scriu, imi lasa gura apa la tochitura ardeleneasca pe care am savurat-o la un pranz... Hanul mai are un mic loc de joaca pentru copii cu leagan si o parcare. Ne-am simtit cu totii foarte bine, am facut excursii la Lacul Sf. Ana, la Miercurea Ciuc, unde am asistat la un antrenament la patinoar, am ajuns si la Cheile Bicazului si Lacul Rosu, ce mai, a fost o mica escapada din tumultul si nebunia Bucurestiului, care ne-a relaxat si ne-a lasat numai amintiri frumoase... Concluzia: va recomand cu toata caldura Hanul Secuiesc de la Tusnad, pentru ca si noi ca multi altii, AmFostAcolo!
Trimis de ileanaxperta* in 30.11.09 18:39:00
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ileanaxperta*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
WM, inca si inca te mai rog si te mai rogu-te cu altele si altele: muzica din Ardealul nostru
atasat fond muzical conform preferintei autoarei review-ului
ileana, vreau doar sa-ti spun, si tie, "multumesc pentru muzica".
Ascult a 5-a oara deja melodia instrumentala propusa de tine si nu cred c-o sa ma opresc in curand!
Ei, cand sa inchid "mustaria" (adicatelea PC-ul), dau peste rasp. tau si ma bucur nespus ca avem gusturi muzicale comune. Deci inchei seara asta deosebita alaturi de marea mea familie Amfostacolo! Va multumesc tuturor.
@ileanaxperta - rog aruncă o privire peste următorul link goo.gl/maps/1IY5C.
- - dacă click simplu nu funcţionează: fă click-dreapta pe acel loc, apoi alege, din meniul ce va apărea, "Ce se află aici" ("What s here? ")
- Aug.2015 Borsec si Tusnad — scris în 31.08.15 de Vasilica2015 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Apr.2012 In tranzit spre casa — scris în 16.11.12 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ