GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La sfârşitul lunii iulie, profitând de faptul că aveam câte ceva de rezolvat în zona Agnita-Sighişoara, am prelungit puţin traseul spre Miercurea-Ciuc pentru a vedea mănăstirea din Şumuleu-Ciuc. De aici drumul a fost impecabil astfel că, după câteva scurte opriri în Ditrău unde am vizitat impunătoarea catedrală romano-catolică şi Gheorgheni, din aproape în aproape am ajuns spre seară în Topliţa. Începuse să se întunece şi am ezitat puţin între a rămâne aici peste noapte şi a mai merge până în Borsec. Borsec mă atragea mai mult astfel că până la urmă am hotărât să mergem mai departe, distanţa fiind relativ mică, în jur de 25 km. Drumul spre staţiune ne-a creat câteva emoţii pentru că se urca destul de accentuat şi ne-am întâlnit cu mai multe tiruri care luau destul de greu curbele.
Ca niciodată, nu reuşisem să mă interesez din timp de cazare şi mă bazam exclusiv pe ce vom găsi la faţa locului. În centrul staţiunii erau câteva bannere şi panouri pe care erau trecute mai multe pensiuni şi numere de contact. Întâmplarea fericită a făcut ca proprietara pensiunii la care sunasem să se găsească într-o maşină chiar în faţa noastră. Oferta doamnei era de nerefuzat, 100 de lei camera pentru 3 persoane aşa că nu am mai stat pe gânduri şi am rugat-o să ne conducă la pensiune.
Pensiunea se găseşte într-o zonă mai retrasă şi liniştită, cam la 5 minute de mers cu maşina din centrul staţiunii, în apropierea complexului de schi „Speranţa”. O porţiune scurtă drumul este neasfaltat dar poate fi parcurs fără probleme de o maşină de talie mică. Încă de la început pensiunea mi-a creat o impresie foarte plăcută, fiind frumos împodobită cu flori şi de o ordine şi curăţenie desăvârşite.
Foarte amabilă, doamna ne-a arătat două camere, una cu vedere spre pădure şi cealaltă spre pârtia de schi. Am ales-o pe cea din urmă, mi se părea puţin mai luminoasă, dotările însă erau aceleaşi. Mi-a plăcut în mod deosebit modul în care era compartimentată camera, în special chicineta unde găseai cam tot ce aveai nevoie: veselă, ceşti, farfurii, detergent de spălat vase, frigider şi chiuvetă. În cameră nu există plită de gătit, se poate folosi însă bucătăria pensiunii şi sala de luat masa.
Camera avea o privelişte foarte frumoasă spre pârtia de schi, completată de un mic balconaş de unde puteai admira pădurea din spatele pensiunii. Televizorul, de dimensiuni mai mici, prindea numeroase programe. Mobilierul cuprindea un pat dublu şi unul de o persoană, foarte confortabile, cu lenjerie plăcut parfumată, un şifonier, o noptieră şi o oglindă. Fiind vară, nu a fost nevoie de încălzire dar camera este prevăzută cu un calorifer pentru anotimpul răcoros. Baia, poate un pic cam mică, era foarte curată. Practic, nu ne-a lipsit nimic, ne-am odihnit foarte bine.
Pensiunea oferă mai multe servicii contra-cost printre care saună suedeză cu abur, masaj, jacuzzi, de care noi nu am putut beneficia din cauza timpului scurt. La cerere se pot organiza şi excursii în împrejurimi, pentru copii există şi un trenuleţ. Am înţeles că ar exista şi internet wireless dar nu l-am testat. Curtea este dotată cu foişor, grătar, o zonă verde, parcare acoperită.
Mie mi-a plăcut foarte mult pensiunea, o recomand celor care îşi doresc în primul rând multă linişte şi relaxare şi celor care preferă să se gospodărească singuri.
Zona este foarte frumoasă, cu aer curat, izvoare de apă minerală la discreţie şi numeroase posibilităţi de petrecere a timpului liber, a se vedea impresiile detaliate ale lui @Quadratus despre Grota Urşilor sau despre staţiune. Eu acum am fost mai mult în recunoaştere, nu am reuşit să vizitez împrejurimile cu excepţia câtorva izvoare de apă minerală, sper să pot reveni cât de curând pentru un sejur mai tihnit.
Trimis de krondia* in 14.10.12 18:38:06
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krondia*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)