ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.07.2016
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Braşov
ÎNSCRIS: 18.08.14
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUL-2016
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Confort, linişte, relaxare

TIPĂREȘTE

La Praid a fost prima „staţie” din itinerarul nostru de vacanţă spre Durău şi Borsec. Mai trecusem pe aici în drum spre Sovata, anii trecuţi, dar nu ne-am oprit. Intenţia a fost să facem doar un popas de o noapte, astfel că am căutat cazare nu în centrul staţiunii, ci undeva, pe drumul care duce spre Bucin (DN13B), apoi spre Gheorgheni, noi dorind să trecem prin Cheile Bicazului. Aşa am dat de pensiunile Sebelin şi Foenix. Am sunat mai întâi la Sebelin, dar nu aveau camere disponibile. Am avut mai mult noroc la Foenix, am vorbit cu proprietara şi am convenit, dat fiind intervalul scurt (două săptămâni), să achităm în avans preţul pentru două camere – 200 de lei. Ne-am asigurat că totul e în ordine (printr-un schimb eficient de mail-uri).

În munca de cercetare şi documentare prealabilă nu găsisem decât câteva imagini cu pensiunea, două recenzii AFA, şi câteva mici comentarii pe diverse site-uri turistice. Din câte am citit, părerile erau împărţite, cea mai mare nemulţumire a unora fiind atitudinea severă a gazdei. Nu ne-am speriat, ştiindu-ne turişti cuminţi şi civilizaţi, sigur nu aveam să-i dăm motive să ne facă observaţie. Cred că merită să menţionez câteva din motivele de nemulţumire peste care am dat prin recenzii: cineva a fost extrem de deranjat de faptul că i s-a atras atenţia să nu arunce coji de seminţe în gazon, iar altcineva a considerat că rugămintea de a arunca gunoiul selectiv este cel mai mare afront la adresa turistului!...

Am ajuns la Praid pe la ora 17 (unii dintre noi veneau direct de la serviciu în sâmbăta cu pricina), dar am anunţat prin telefon şi nu a fost nici o problemă. Pensiunea e accesibilă direct din şosea, (pe DN13B, pe partea stângă spre direcţia Bucin) e bine semnalizată prin nişte afişe mari. E mai retrasă de la drum, partea din faţă - o fostă curte- devenind o parcare (neamenajată, dar eficientă) în care încap după socoteala mea vreo şase maşini. În recepţia pensiunii, am fost întâmpinaţi politicos (nu cu înflăcărare, că nici nu era nevoie) de către proprietară, doamna Emese, şi am fost conduşi spre camere.

Prima impresie, de cum am ajuns, a fost de încântare, pensiunea arată bine, denotă eleganţă, are un spaţiu verde frumos şi chiar profesionist amenajat la intrare, în spate este un alt spaţiu verde mare, cu gazon îngrijit şi flori. Curtea e mărginită de nişte pomi fructiferi bătrâni, care-mi amintesc de casa bunicilor. În spaţiul din spatele pensiunii există un leagăn pentru copii şi un foişor cu grătar, mese şi bănci (care, să fiu sinceră cam alterează aerul patriarhal al grădinii, dar, ce să-i faci, dacă cere turistul...). O grădinuţă de zarzavaturi (care justifică bunătăţile de la micul dejun) se află chiar în spatele curţii. În vecinătate se află două căsuţe vechi, frumoase, aparent pustii.

Interiorul e elegant, totul pare nou, decoraţiunile de la recepţie sunt retro, camerele sunt mobilate simplu şi modern. Sunt camere largi, cu hol care are dulap şi cuier. Baia este de asemenea mare, duşul are perdea, este foarte încăpător, aerisirea se face printr-un gemuleţ. Camera are un pat matrimonial şi unul de o persoană (cred că toate sunt aşa), o măsuţă cu televizor mărişor, cu tub, două fotolii. Tavanul din lemn este deosebit. Balconul de la camera unde am stat oferă o imagine idilică, specific rurală (o şură veche, corcoduşi plini de fructe, curtea pensiunii, o colină împădurită). Într-adevăr, în baie este un afiş cu reguli (de bun simţ!), printre care şi rugămintea de a arunca deşeurile de plastic într-un tomberon special.

Deşi mai erau destui turişti cazaţi în pensiune, a fost foarte linişte, mai toată lumea era plecată hai-hui, abia dimineaţa, la micul dejun am văzut trei grupuri numeroase. Într-adevăr, un minus ar fi izolaţia fonică destul de slabă, se cam auzeau paşii celor de deasupra pe parchet, dar depinde şi de oameni, una e să auzi câţiva paşi sau un robinet şi alta e gălăgia nesimţită. Alte mici neajunsuri mi s-au părut lipsa de pahare/ căni în cameră şi lipsa unui suport de hârtie igienică.

În schimb ne-au plăcut multe: patul foarte, foarte comod, apa caldă cu presiune, aranjamentul camerei, al livingului, curtea, florile, curăţenia exemplară, amabilitatea, liniştea, atitudinea civilizată a celorlalţi oaspeţi, micul dejun.

În ceea ce priveşte micul dejun, am stabilit în seara sosirii că îl luăm la pensiune, a costat 15 lei de persoană şi a fost nemaipomenit. Am avut un platou pentru patru persoane cu mezeluri de calitate, (câteva specifice zonei, cred, pentru că nu am mai mâncat aşa ceva), brânzeturi delicioase, cu ierburi aromate şi ardei, legume proaspete, lapte cald, autentic, ceaiuri, unt, dulceaţă de afine foarte bună.

La plecare ne-a condus domnul Istvan, soţul gazdei, care e simpatic, amabil şi atent. Ne-am continuat drumul foarte mulţumiţi de alegerea făcută. Trebuie să remarc faptul că atitudinea proprietarei, mai distantă, mai puţin vorbăreaţă, poate părea doar unora neprietenoasă. Cred că ţine mai mult de personalitate, şi la urma urmei, de politeţe. Cu certitudine, şi acesta e punctul meu de vedere, a fi prietenos cu turiştii care-ţi calcă pragul nu înseamnă a te lua cu ei de gât şi dă-i cu grătare şi băutură până la ziuă. Nu înseamnă nici a-ţi depăna cele mai intime aspecte ale existenţei de parcă te-ai cunoaşte de o viaţă. Nu înseamnă că, dacă ai achitat pentru cazare, proprietarii trebuie să-ţi accepte orice manifestare. În dimineaţa micului dejun chiar am asistat la o mică scenă în care proprietara i-a făcut observaţie, politicos, dar ferm, unui copil de vreo 10 ani că nu e bine să se şteargă de dulceaţă pe tapiseria scaunului, pentru că se va aşeza şi altcineva acolo. Asta în vreme ce bunica (mama?) asistase impasibilă la curăţarea mânuţelor!... Chiar am toată admiraţia pentru proprietarii de pensiuni care îşi selectează clientela pe criteriul bunului simţ!

Concluzionând, am avut parte la Praid de o cazare elegantă, comodă, relaxantă, o recomand pentru cei care apreciază discreţia şi liniştea.


[fb]
---
Trimis de Rofri in 26.07.16 17:29:54
Validat / Publicat: 26.07.16 18:00:41
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2087 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Rofri); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pensiunea Foenix: vedere din curtea proprietăţii
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9000 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Foenix / Panzio:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.28669118881226 sec
    ecranul dvs: 1 x 1