BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In primul rand as vrea sa va aduc la cunostinta ce inseamna "pensiune". Conform DEX inseamna servicii de cazare si masa sau numai masa, deci obligatoriu masa. Asa ca interesati-va cand rezervati undeva si scrie pensiune, daca au restaurant si fac mancare, multe feluri de mancare si eventual la ce ore vreti dumneavoastra. Sunt multe case particulare care se autointituleaza pensiuni si cand ajungi vezi ca fac mancare ca trebuie si ei sa manance sau numai in weekend sau numai la cerere daca sunt grupuri mari, etc. M-am lovit de astfel de oameni si de aceea vreau ca nimeni sa nu mai pateasca asa ceva.
Ne-am programat concediul astfel incat o saptamana sa stam la munte si o saptamana la sulina. Pentru munte am optat in Bucovina si anume Pojorata, dupa un esec cu o casa in Sadova, pentru a face transraraul si a urca la Pietrele Doamnei.
Am gasit pensiunea "Floare de crin" 4 stele, foarte frumoasa, mobilier nou, parcare mare in fata, foisor pentru luat masa. Am stat intr-o camera dubla pentru ca voiam camera cu balcon, in care au pus un pat pliant pentru baiat. Personalul a fost amabil, ne-au adus mancare si in camera, pizza facuta pe vatra, foarte buna si papanasi. am mai luat un mic dejun care nu este inclus in pretul camerei. Nu ai cine stie ce priveliste dar e liniste, geamurile dadeau catre o cariera de piatra.
A doua zi am pornit pe transrarau care nu e chiar asa de speriat dar are cateva portiuni cu adevarat periculoase, noroc ca nu era aglomerat.
Ne-am oprit la hotel Alpin Rarau de unde am urcat spre Pietrele Doamnei direct pe stanci. Privelistea de sus este superba. Ghinionul a facut sa nu mai mi se oxigeneze creierul cam la o treime de drum spre platou asa ca a trebuit sa ne intoarcem la baza ca sa zic asa. Am mancat tocanita de galbiori si mici cu cartofi prajiti la terasa hotelului Alpin Rarau, foarte buni. Tocanita a primit-o sotia gratis din partea grataragiului care a fost de altfel foarte amabil. Recomand 100%.
Am continuat pe transrarau pana la manastirea Rarau, manastire de calugari si ne-am intors la Pojorata. Din cauza febrei musculare a doua zi ne-am intrerupt concediul si am plecat spre Bacau.
Aproape de pensiune gasiti si o pastravarie care vinde pastravi, nu stiu pretul dar am vazut-o si aveau exemplare dstul de mari.
Drumul spre casa a fost invers ca la dus Pojorata - Campulung - Gura Humor - Tg Neamt - Girov - Roznov - Bacau, un drum foarte bun si destul de liber. Cum treci calea ferata la iesirea din Gura Humor venind spre Tg Neamt, pe dreapta este un camp si gasesti cas si telemea de capra cu 25 lei/kg foarte buna. Merita, este 100% natural.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Nu prea ai ce face in pojorata dar daca te aventurezi pe munte, e superb.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Muntele si atat.
Trimis de nichifor in 23.08.20 20:26:35
- A fost prima sa vizită/vacanță în POJORÂTA
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nichifor); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.53333700 N, 25.48982700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@nichifor, pe viitor n-ar fi rău să desparţi recomandările despre cazare de cele referitoare la zona vizitată - în două articole distincte, unul de tip "de cazare" şi unul de tip "de călătorie".S-ar obţine astfel o structurare mai bună a informaţiei utile - despre cazare, respectiv despre zonă sau împrejurimi (vezi mai jos) şi, deloc în ultimul rând, notele acordate ar reflecta mai bine gradul de recomandare al celor două "obiective" distincte (se întâmplă câteodată să stai într-un hotel pe care nu doreşti să-l recomanzi, dar zona sau localitatea ar merita cu totul altă medie - sau viceversa).
În plus, cine încearcă să aleagă o cazare în zonă - o gaseşte mai uşor, parcurgând doar lista rubricilor de cazare (fără a mai fi nevoit să citească - în acel moment - informaţii despre zonă); cine se documentează despre zonă - va găsi toate informaţiile căutate într-o singură rubrică (cea dedicată impresiilor "de călătorie"), fără a mai fi nevoit să "baleieze" toate rubricile de cazare (unele poate nu-l interesează, sau poate nu doreşte deloc cazare în zonă).
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Pensiunea Floare de Crin, POJORÂTA" (deja existentă pe sait)
-
Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE (CAMERE) a fost nedisponibilă pentru notare. Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazarea / camera - folosind linkul EDIT IMPRESII, afișat cu roșu mai sus și disponibil permanent la publicare (şi timp de 30 minute după aceasta).
Ulterior, poți scrie notele de la CAZARE şi sub formă de ECOU — le vom adăuga noi în caseta tehnică.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2016 'Floare de crin' un loc frumos dar putin cunoscut — scris în 19.06.16 de lluci din IAşI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Pensiunea ”Floare de crin” - un loc care merită mai mult decât un popas de o noapte — scris în 04.01.13 de mariana.olaru din PITEşTI - RECOMANDĂ