Spre manastirile din Bucovina
Din zecile de oferte de cazare postate pe net pentru Bucovina am ales pensiunea Floare de colt din cauza locatiei, a pozelor (nu, nu a fost: "afara e vopsit gardul"...) si a pretului.
Cazarea a fost cca 20 eu/zi, mai ieftina decat in alte parti pentru ca de la asfalt am mers 2 km pe drum de tara, fara pavaj dar si fara gropi. De regula cazarile sunt 100 lei (25 eu) pana la max 50 eu, vorbind de pensiuni nu de hoteluri. Pensiune s-a numit cu numele caci nu erai obligat sa consumi nimic acolo.
La banii pe care i-am dat, camera era curata si spatioasa, cu TV, baie proprie, balcon individual cu umbrela, masa si scaune, fara frigider sau aer conditionat, fara mic dejun. Ne-a tentat pt. ca, fiind in padure, departe de lumea dezlantuita, era f. multa liniste, noi avand timpanele proaspat agresate din locatia din Piatra Neamt.
La restaurant am mancat bine, portii enorme bucovinene, gatite gospodareste si la preturi moderate. De ex. ciorba, gratar cu garnitura si doi mici, salata, bere si cafea a costat pentru doua persoane cam 20 eu. Pentru seara si dimineata luam din supermarketurile pe care le gaseam pe drum cam tot ce consumam si in Bucuresti iar de la taranii de pe marginea soselei, fructe. Aveam totusi un frigider de masina.
De la Piatra Neamt incepand, si pana la Suceava sau Radauti, pe sosea sant insirate ca margelele zeci, poate sute de pensiuni de 3 si 4 stele (noi am stat la 3 stele). Cele de patru sunt all-inclusive dar te tin legat de loc, ori noi (numai eu cu sotul) plecam dimineata la noua si reveneam pe la cinci d.p. Prietenilor nostri le-a placut atat de mult sa se odihneasca acolo incat si-au mai prelungit sederea cu o zi. In plina padure aveai teren de sport, parcare mare, gratar, apa calda, miros de fan proaspat cosit, miei alergand pe pajistea din fata, ce mai voiai? Pensiunile au fost construite cu 50% fonduri europene nerambursabile sau din banii celor care lucreaza in strainatate. Sunt sate intregi mai ales in nordul tarii in care vilele rivalizeaza cu cele din Pipera (cartier de lux din Buc) dupa cum in alte localitati, locuintele arata saracia lucie desi sunt spoite si au curtile pline de flori.
Este ciudat cum oamenii se tin de neamuri. Daca pleaca unul din sat, ii trage pe toti din generatia lui si comuna devine un mic orasel sistematizat, pavat, cu canalizare; daca nu se gaseste un prim curajos care sa-si ia soarta in maini, satul ramane inghetat in Ev Mediu, casele sunt mici si pitulate sub covorul de flori car le mai inveseleste look-ul.
Din acest punct strategic am vizitat manastirile Humorului, Moldovita, Sucevita, Voronet, Dragomirna, Volovat si bineinteles Putna, bucurandu-ne de sosele bune si incantandu-ne ochii cu molcoamele Obcine Bucovinene. Acestea, plus manastirile vazute cu cateva zile in urma: Bistrita, Neamt, Agapia, Varatic, Secu, Sihastrie, Neamtului ne-au actualizat amintirile unor locuri vazute cu zeci de ani in urma.
Trimis de Michi in 22.04.10 15:36:46
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GURA HUMORULUI. A mai fost în/la: Cu multi ani in urma in toata tara
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Cunosc aceasta pensiune, dar cand am fost nu mai erau locuri. Este foarte frumoasa.
Frumo sdescris mi-ati facut pofta sa merg si eu intr-o scurta vacanta. Hai 1Mai mai repedeeee.Aveti votul meu.
Am gasit si pozele pensiunii Floare de Colt. Frumoase locuri si frumoasa pensiunea. Ne gandim sa mergem acolo anul viitor (pentru anul acesta avem alte planuri - apropo, ti-am citit review-urile despre Transfagarasan, Fata Padurii, restaurante din Bucuresti si mi-au placut foarte mult). Multumesc pentru poze!
- Dec.2019 Lipsa totala de profesionalism — scris în 03.01.20 de Raducanu Maria din BUCUREșTI - nu recomandă
- Jul.2019 Un loc de vis! — scris în 08.07.19 de BiancaSt din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2019 [Drept la replică] Natura si liniste — scris în 10.06.19 de humorcolt* din GURA HUMORULUI [SV]
- Dec.2017 Lipsa de profesionalism — scris în 03.01.18 de plinius din BRăILA - nu recomandă
- Dec.2017 Mai este mult de lucru... — scris în 03.12.17 de Akaju din VASLUI - nu recomandă
- Dec.2016 Păcat de zona pitorească — scris în 25.12.17 de Cezar13 din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2013 Pensiunea "Floare de colț" — scris în 29.11.13 de girl032 din IASI - RECOMANDĂ