Ne-am dorit sa petrecem 3 zile in familie la munte, departe de agitatie si nu prea departe de casa (Or. Brasov).
Ne-am hotarat sa facem asta cam din scurt, adica de pe o zi pe alta. La recomandarea unui cunoscut am ales sa rezervam un apartament cu doua camere la Pensiunea Elena. Mai mult, i-am invitat si pe socrii de la Sibiu sa petrecem impreuna. La telefon am vorbit cu proprietarul, care in prima faza a afirmat ca nu mai are locuri disponibile, insa cand a inteles ca dorim un apartament, s-a razgandit motivand ca s-ar elibera in cursul aceleiasi zile... Tot de la proprietar am aflat ca se poate face gratar sau se poate servi masa pregatita acolo.
Cand am ajuns (ora 14), ne-am cazat si am intentionat sa servim masa, insa oferta era numai cu ciorba de burta, fara felul doi. Am solicitat 5 portii de ciorba si am incercat sa incropim niste gustari reci ca felul doi (am adus cu noi ceva mezeluri, legume, fructe si niste carne pentru gratar). In timpul mesei, sotia a observat in cosul cu paine o felie plina de mucegai. Am rugat, foarte retinut si respectuos, gazda (proprietara - dna Elena) sa fie putin mai atenta cu igiena alimentelor. Drept raspuns aceasta nici macar nu s-a sinchisit sa isi ceara scuze sau sa manifeste o oarecare nota de jena. Dupa masa am luat 4 pahare din barul din sala de mese (nu din bucutarie) pentru a servi niste bere (pe care am adus-o noi). Intre timp dna Elena a strans vesela de pe masa, noi am multumit pentru ciorba, am terminat berea si am plecat prin imprejurimi, lasand paharele pe masa (nefacand acest lucru ca raspuns la incidentul cu painea).
Ne-am intors spre seara, hotarati sa facem un gratar cat mai repede cu putinta, deoarece era cam tarziu si copiii erau infometati si obositi. Am rugat proprietarul sa ne ajute cu niste combustibil lemnos (erau multi metri cubi intr-o gramada frumos aranjata in curte). Acesta s-a uitat mirat la mine si m-a intrebat daca eu nu am adus asa ceva (de parca eu ii mai ceream daca aveam). In cele din urma mi-a indicat gramada respectiva de lemne.
Am mers apoi la bucatarie, la dna Elena sa imi dea niste vesela si condimente (sare, piper) pentru a pregati carnea. Cand am ajuns la bucatarie nu am apucat sa spun ceva ca proprietara m-a interpelat direct (destul de agresiv... verbal bineinteles) reprosand faptul ca am luat paharele la pranz fara sa cerem voie si ca ea nu e servitoare sa adune dupa noi. Mentionez ca sotia a intrebat de la bun inceput daca poate sa ajute la pregatirea mesei, insa i s-a raspuns sec ca nu are voie in bucutarie (ceea ce e normal, de altfel). In sala de mese chiuveta nu functiona, la bucatarie nu aveam permis accesul si pentru a spala paharele cu pricina trebuia sa folosim chiuvetele din toaletele aflate in apropierea locului de servit masa. Acest lucru mi s-a parut orecum insalubru si nu l-am luat in considerare ca variant. De asemenea, proprietara a subliniat ca in pretul cazarii nu intra nimic altceva decat utilizarea apartamentului repartizat si ca daca am venit sa facem gratar trebuia sa ne aducem tot ce am fi avut nevoie (lemne, vesela, probabil si gratar personal).
Intr-un final ne-am descurcat cu "vesela personala" (ceva improvizat) si am facut gratar la lumina lanternei. Am mancat insa, cu un gust teribil de amar cu privire la conceptual de ospitalitate, inteles de gazdele noastre.
Am considerat ca nu suntem tratati ca niste oaspeti, ci poate ca niste intrusi si am hotarat sa plecam a doua zi de dimineata in alta parte. Dimineata am platit cazarea pentru o noapte si ciorba de burta, exact cat ne-a cerut proprietarul si extrem de dezamagiti si de infometati am plecat in alta parte. Fiind sambata insa, nu am gasit altundeva locuri de cazare disponibile si a trebuit sa plecam spre casa.
In concluzie, locatia este interesanta, frumoasa, pensiunea este ingrijita, curata, insa acestea se estompeaza total datorita problemelor comportamentale ale gazdei (dna Elena). Nu recomand nimanui sa treaca prin astfel de momente, mai ales celor cu copii... iar pe viitor voi face numai rezervari prin intermediari (booking s. a.), pentru a avea o oarecare siguranta, dar si variante de "despagubire".
Trimis de Florin2304 in 30.08.15 20:27:46
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SÂMBĂTA de SUS [BV].
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Florin2304); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Florin2304: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
- Sep.2016 O super alegere — scris în 22.09.16 de ancutza26 din OTOPENI [IF] - RECOMANDĂ
- Dec.2015 Pensiunea Elena - Locatie de vis, oameni pe masura — scris în 30.12.15 de mihaele* din ONEşTI [BC] - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Un loc revigorant — scris în 11.08.14 de amfibian din CONSTANTA - RECOMANDĂ