GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O pensiune frumoasă într-o zonă deosebită!
Concediul din această vară a presupus un periplu prin mai multe zone turistice din țara noastră în luna august. Ultimul popas l-am făcut la Slănic Moldova, stațiune în care am ajuns direct din Predeal și unde nu am avut cazare rezervată dinainte; problema cazării s-a dovenit a fi destul de spinoasă deoarece am sosit pe data de 16 august, adică în weekendul prelungit cu ocazia sărbătorii religioase Sfânta Maria.
Am mers direct în centrul stațiunii Slănic Moldova deoarece doream să fim cât mai aproape de parcul stațiunii, de Aleea Izvoarelor sau de Păstrăvărie; surpriză însă! Nu am mai găsit locuri libere pe la niciuna dintre locațiile din zonă... Ce-i de făcut?!!! Ne-am uitat lung la ceas, era aproximativ ora 15.30; am pornit înapoi către intrarea în stațiune și am mai întrebat pe la câteva locații care ni s-au părut mai arătoase; am ajuns astfel lângă Pensiunea Eden Maison, situată pe partea stângă a șoselei care duce în stațiune. Din exterior locația părea cochetă, iar în spatele clădirii am văzut o curte cu un mic loc de joacă pentru copii. Am intrat și am întrebat dacă mai există camere libere și ni s-a răspuns că mai au liberă o singură cameră – un apartament la 200 lei / noapte. Prețul era unul destul de mare, însă ne-a atras locația și am cerut să vedem respectiva cameră care ne-a plăcut extrem de mult, fiind spațioasă și curată, exact ce căutam, mai ales că eram și cu cel mic. Am achitat 400 de lei pentru două nopți de cazare și am despachetat rapid.
Pensiunea Eden Maison este situată la aproximativ 30 minute de mers pe jos de centrul stațiunii Slănic Moldova. Adresa locației este strada Nicolae Bălcescu, nr. 84, Slănic Moldova. Pensiunea este o construcție relativ recentă, de culoare galbenă la exterior, având parter și două etaje. Cazare se oferă la cele două etaje, unde sunt dispuse 10 camere duble sau triple și 2 apartamente. La parterul locației se află recepția, camera administratorului și restaurantul pensiunii. Holul de la recepție este frumos amenajat, aici aflându-se o măsuță cu două fotolii, un mic acvariu (s-a dovedit a fi o încântare pentru cel mic), dar și un șemineu. Check-in se face după ora 13.30 iar check-out până în ora 11.00.
Camera în care ne-am cazat (de fapt unul din cele două apartamente ale pensiunii) este foarte spațioasă. Din hol se intră într-un living generos, unde se află un cuier cu oglindă, așezat lângă ușa de la intrare, un șifonier încăpător în trei uși, o canapea și două fotolii, dar și o măsuță. Din living se iese în balcon, care oferă deschidere către curtea pensiunii. Balconul este de fapt o mică terasă ce se întinde pe toată lungimea apartamentului. Din livingul apartamentului se intră atât în baie, cât și în compartimentul considerat a fi dormitorul. Aici se află un pat matrimonial lat, unde am dormit excelent doi adulți și un copil, fără a ne întâlni prea des. Salteaua patului a fost bună, nici prea moale dar nici foarte tare, propice odihnei prelungite după o zi grea pe cărările montane. La capătul patului sunt două noptiere unde se aflau amplasate două veioze, pe care noi le-am mutat iute pe șifonier întrucât cel mic dorea să organizeze rapid o sesiune cu jocuri de lumini. La celălalt capăt al patului, într-un corp de mobilier ce poate servi ca birou se afla mascat minibarul, iar deasupra era amplasat un televizor LCD, precum și o mică oglindă. Mi-a plăcut faptul că am găsit lipită în partea de jos a oglinzii parola pentru internet wireless. La geamurile apartamentului sunt perdele protejate de draperii. Atât în living, dar și în dormitorul apartamentului pe jos este parchet de culoare închisă, iar în balcon este gresie. În cameră se mai găsesc două scaune pe care noi le-am utilizat pe balcon, atunci când copilul se odihnea. În cameră nu se fumează, atât semnul lipit pe oglindă ne-a spus acest lucru, cât și senzorii de fum din încăpere. Oricum, noi nu fumăm, dar consider că e bine de știut...
Baia camerei are dimensiuni generoase, aici aflându-se vasul de toaletă, coșul de gunoi, cabina de duș, dar și chiuveta. Pe suport am găsit hîrtie igienică, iar pe policioara de la chiuvetă se aflau pliculețe cu șampon și săpun. Tot pe un suport aflat deasupra chiuvetei, lângă oglindă, era amplasat un foehn pe care noi nu l-am folosit pe perioada sejurului. Mi-a plăcut faptul că baia are o dimensiune bună și apreciez că și o persoană mai corpolentă se poate mișca lejer prin baie, spre deosebire de alte locații, unde am întâlnit băi minuscule. Lumina din baie era conectată la un ventilator, astfel că acesta aerisea camera imediat ce aprindeai lumina. Coșul de gunoi a fost golit a doua zi, când noi am plecat să explorăm împrejurimile. Baia este îmbrăcată în gresie și faianță de culoare albastră, iar în momentul cazării noastre strălucea de curățenie.
Accesul la internet - destul de bun, putându-se realiza destul de rapid în cameră, însă pe terasa pensiunii semnalul era cam slab, laptopul meu deconectându-se uneori. Oricum, am folosit destul de puțin calculatorul, mai ales atunci când cel mic dormea.
Restaurantul pensiunii este cu circuit închis iar prețurile sunt acceptabile, comparativ cu alte locații de la munte. Masa se poate servi atât în interior, dar și pe terasa din spatele pensiunii. Având în vedere că am stat aici doar două nopți și că am fost mai mult plecați pe timpul zilei, am reușit să mâncăm o singură dată, sâmbătă la prânz. Am luat două ciorbe de perișoare și două porții de brânză cu smântână și mămăliguță pentru care am achitat 41 de lei. Mâncarea a fost bine preparată. Am mai reținut câteva prețuri, cum ar fi: omletă cu cașcaval – 7 lei, supă de pasăre – 8 lei, pulpă dezosată la ceaun – 12 lei, tochitură moldovenească – 18 lei, păstrăv la grătar – 7 lei/100grame, cartofi prăjiți – 6 lei/200 grame, salată de ton – 15 lei, salată bulgărească – 10 lei, clătite cu ciocolată – 2 bucăți/6 lei, cafea – 4 lei.
Se poate opta pentru servirea tuturor meselor la restaurantul pensiunii, existând afișat un program: micul dejun (între orele 09.00 – 10.00); prânzul (între orele 13.30 – 15.00); cina (între orele 17.30 – 19.00).
Pentru cei care optează să facă grătar alături de prieteni, în curtea pensiunii există această posibilitate. Aici este construit un grătar din cărămidă, alături de care se află o mică plită, dar și o chiuvetă în partea dreaptă. Deasemenea, la etajul unu se află o minibucătărie pe care noi am utilizat-o pentru a încălzi câteva preparate pentru cel mic.
Curtea pensiunii este compartimentată în trei zone: există o parte aflată la intrare, unde pot fi parcate lejer 7-8 mașini. A doua parte a curții se află în spatele restaurantului; aici se găsește grătarul și un foișor unde se poate servi masa. Tot aici este amenajat un mic spațiu verde cu două-trei alei cimentate care ne-au condus către un leagăn și către un tobogan, pe care copilul le-a folosit încântat. A treia parte a curții este despărțită de râul Slănic ce trece practic prin curtea pensiunii; se poate ajunge aici trecând pe un podeț din lemn ce facilitează accesul către această zonă. Aici am găsit o zonă cu verdeață la marginea pădurii, unde cel mic s-a jucat sub stricta noastră supraveghere.
Pentru distracție și relaxare, la etajul unu se află o cameră destinată copiilor, unde se găsesc jucării și un televizor LCD. Consider că încăperea este utilă mai ales în zilele ploioase, atunci când copiii se plictisesc mai ușor. La etajul doi am descoperit o încăpere pentru fitness, pe care proprietarii ne-au prezentat-o: aici se află o bandă pentru alergare și un aparat pentru musculatură. Noi nu am folosit aparatele, însă acestea sunt o opțiune în cazul unui sejur mai lung.
Stațiunea Slănic Moldova am vizitat-o și toamna trecută și am prezentat-o aici, așa că nu voi mai insista asupra acesteia. Pot spune doar că și acum ne-am plimbat prin Parcul Central al stațiunii, Aleea Izvoarelor și zona Păstrăvăriei. Deasemenea, am vizitat Mănăstirea Măgura Ocnei, Mănăstirea Răducanu (din Târgu Ocna) și Barajul de pe Valea Uzului. La plecare am mers pentru două ore la Salina din Târgu Ocna, unde sperăm să mai revenim cel puțin o dată în această toamnă. Așadar, zona oferă destule posibilități pentru relaxare, precum și câteva trasee montane ce pot fi parcurse de cei care doresc acest lucru.
Despre căile de acces în zonă pot spune că asfaltul este de bună calitate. Noi am venit dinspre Brașov prin pasul Oituz, iar la plecare am ales ruta prin Onești-Adjud- Focșani-Râmnicu Sărat. Pentru cei care vor merge prin Onești către Slănic Moldova le recomand să conducă prudent deoarece ruta este plină de localități, iar zone pentru amplasarea de radare sunt destule. La plecare noi am văzut patru mașini de Poliție cu radar în 160 de kilometri...
În final recomand cazarea la Pensiunea Eden Maison celor care doresc să petreacă un sejur la Slănic Moldova. Condițiile de cazare sunt foarte bune, personalul este amabil iar zona este plină de atracții turistice. Voi atașa în continuare câteva dintre fotografiile noastre realizate în acest scurt sejur...
Trimis de Floryn81 in 20.08.13 14:13:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SLĂNIC MOLDOVA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floryn81); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.22150500 N, 26.45961500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
Confirm cele spuse, am stat şi eu o noapte aici la sfârşitul lunii iulie, nu am reuşit încă să scriu impresiile. Şi pentru mine a fost o alegere bună, este o pensiune frumoasă, cu finisaje moderne.
Foarte util mi-a fost şi articolul pe care l-ai scris despre staţiune, de fapt a fost argumentul hotărâtor pentru un weekend în această zonă. Mulţumesc pentru toate detaliile oferite, mi-au fost de mare ajutor.
@krondia: Mă bucur că impresiile mele ți-au folosit. Sper să pot prezenta zone la fel de frumoase în continuare.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2022 Rusalii 2022 nu mergeti aici — scris în 14.06.22 de ux121563 din BUCUREșTI
- Oct.2016 Oameni desosebiti, pensiune superba! — scris în 27.10.16 de Sampras din BACăU - RECOMANDĂ
- Apr.2016 Mergeti cu incredere — scris în 22.04.16 de Mioara123 din GALAţI - RECOMANDĂ
- Feb.2016 O pensiune... disponibila — scris în 16.07.16 de alex silva din IAşI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Sejur de 2 zile locul minunat dar oamenii nu — scris în 31.07.15 de georgeta1234 din CONSTANţA - nu recomandă
- Jul.2014 O pensiune foarte frumoasa — scris în 15.07.14 de cineva_is80 din IASI - RECOMANDĂ
- Jan.2014 Drept la replică — scris în 12.01.14 de edenmaison din BACAU