BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
A doua cazare din plimbarea noastră de la mijlocul lunii septembrie, vezi impresii, a fost în Avrig, la Pensiunea Dragonul.
Avrig este un oraș din județul Sibiu situat la poalele nordice ale Munților Făgăraș într-un adevărat amfiteatru natural cu înălțimi de la 350 la 2.500 de metri. Este format din Avrig, reședința, și satele Bradu, Glâmboca, Mârșa și Săcădate. Are peste 12.500 de locuitori din care mai mult de 85% sunt români ortodoxi. Este o localitate veche, atestată documentar din anii 1360, dar s-au găsit urmele unei așezări din epoca bronzului.
Este cunoscut ca locul unde s-a născut și unde își are odihna veșnică iluministul ardelean Gheorghe Lazăr, fondator, în anul 1818, al învățământului în limba română în București la Școala de la Sfântul Sava. A fost reședința de vară a lui Samuel von Brukenthal guvernatorul Transilvaniei la sfârșitul secolului 18, iar Valea Avrigului, zona turistică ce se întinde de-a lungul Râului Avrig oferă numeroase posibilități de cazare, masă, campare pentru plecarea pe traseele montane din Munții Făgăraș.
Pensiunea Dragonul
Dragonul se întinde pe două clădiri cu etaj pe Str. Horea 26 din Avrig, o stradă nu prea circulată, cu liniște și aer curat. În „Clădirea principală” este amenajat la parter restaurantul iar la etaj sunt cinci din camerele pensiunii, în „A doua clădire” sunt alte cinci camere.
Numărul de telefon și adresa de email se găsesc pe FB. Pe booking la care este afiliată din ianuarie 2013 este clasificată la 3 stele și notată cu 9,2 din peste 80 de evaluari cel mai bine apreciat fiind personalul.
În Avrig sunt mai multe obiective turistice, mai vechi sau mai noi, ce merită văzute; Biserica evanghelică din secolului 13 la circa 600 de metri, Biserica Duminica Floriilor la circa un kilometru și Palatul de vară Brukenthal la circa 500 de metri ambele construite în secolul 18. În împrejurimi se află la 10 kilometri Castelul de lut din Valea Zânelor ridicat în anul 2006 și Parcul tematic Povestea Calendarului inaugurat în anul 2021, iar Brambura Parc deschis în anul 2022 la care încă se mai lucrează se află la 9 kilometri. Despre cele vechi știam din vizitele anterioare, ultima în urmă cu 5 – 6 ani, despre cele noi știam de la nepoții noștri care le văzuseră de curând.
Merită mers 19 kilometri până la Mănăstirea Cârța și încă 7 kilometri până la Muzeul Badea Cârțan din Curtișoara.
Facilitățile oferite
În clădirea principală sunt 4 Camere duble, care pot primi câte 2 adulți și un copil, și o Cameră triplă pentru 3 adulți și un copil, iar cealaltă clădire este o vilă cu 5 camere, am înțeles că se închiriază în totalitate. Camerele duble nu sunt la fel de mari, sunt două camere mai mici și două mai mari.
Între clădiri este amenajată o terasă acoperită și o grădină plină de flori și verdeață, flori și verdeață găsindu-se peste tot prin pensiune.
Chek-in se face între orele 14 și 20, se solicită anunțarea orei de sosire, dar musafirii sunt primiți și mai devreme dacă sunt pregătite camerele, dacă nu sunt libere se păstrează bagajele. Check-out se face între orele 6 și 12.
Nu este permis fumatul și nici animalele de companie, alte detalii se discută la efectuarea rezervării. Cele trei tinere cu care am interacționat sunt amabile, prietenoase, vorbitoare de engleză și germană.
Camera
Am avut rezervată pentru 2 nopți Camera 2 de la etajul mansardat, cu două paturi necesare pentru odihna de care aveam nevoie după lungile plimbări făcute. A fost una dintre cele mai mici de circa 16 metri pătrați și a costat 440 lei incluzând și micul dejun, costul unui mic dejun fiind de 20 lei. Pe Booking este ofertată o cameră mai mare, 25 metri pătrați, și cu o altă dotare, noi am rezervat telefonic.
Camera a fost foarte curată, am avut noptiere și o veioză, o masă mică și două scaune, dulap mic cu două uși, cu umerașe și rafturi.
Camera cu mobilier din lemn natur era plăcută, deconectantă, dar cam mică, nu pentru noi care am fost plecați toată ziua venind în cameră seara. Frigiderul este comun pe holul de la etaj, televizorul cu mai multe canale a funcționat bine. Nu are aer condiționat.
Pensiunea a fost liberă, sâmbătă noaptea am fost singuri în toată pensiunea, duminică dimineața am plecat.
Baia are cele de trebuință, cabină cu duș, uscător de păr, prosoape și articole de igienă personală. Totul era curat, bine întreținut.
Balconul are două fotolii și o măsuță și oferă vedere spre curtea interioară.
Micul dejun ne-a fost servit la masă, la ora stabilită de noi, și a constat din Ouă ochiuri sau Omletă (cu brânză, șuncă, cașcaval) , împreună cu Brânză, Cașcaval, Salam, Șuncă, Mușchi file, Gem, Unt și Ceai, Cafea. A fost bun și suficient.
Barul – Recepție aprovizionat cu produsele specifice inclusiv un Clopoțel care să-ți anunțe sosirea, Bucătăria cu dotarea necesară și Restaurantul, o Sală, nu prea mare, decorată cu motive chinezești ocupă parterul pensiunii, și între clădiri o Terasă acoperită, sprijinită pe stâlpi de lemn, copaci curățați de coajă, nici ea prea mare.
Fiind zile de toamnă frumoase și călduroase am stat la ore diferite și în Sală și pe Terasă, nefiind aglomerate chiar dacă la Restaurant vin și clienți din afară. Oferta completă cu prețuri și detalii se găsește pe site-ul Pensiunii.
Am mâncat „Supă cremă de ciuperci” cu smântână și crutoane, „Pizza Vegetariană” cu ciuperci, cașcaval, roșii, ardei, „Cașcaval Pane” cu susan, „Mușchi Sibian” cu pesmet, cașcaval, șuncă, ouă, smântână, ciuperci și usturoi și „Șnițel” din cotlet de porc asemănător cu mușchiul sibian. De băut „Bere Augusta” nefiltrată produsă în Avrig. Pot spune că toate au fost bune, în specific ardelenesc și destul de ieftine.
Concluzii
A fost o cazare centrală, liniștită, în apropierea obiectivelor turistice din oraș și, pentru mine foarte important, cu un restaurant la prețuri acceptabile. Cu mențiunea diferenței dintre camere, cred că trebuie discutat la rezervare, o recomand cititorilor care ajung în Avrig.
Trimis de mprofeanu in 25.10.23 18:54:04
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.72788800 N, 24.38333400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Faină cazare + mâncare bună. Așa am ocazia să mai văd câte o pensiune din jurul meu, că de cazat nu mă cazez niciodată atât de aproape. Cel mai aproape m-am cazat la Cârțișoara (acolo este drumul spre Transfăgărășan) și Păltiniș.
Ați mers și să vizitaț câte ceva în Avrig și împrejurimi? Bănuiesc că da.
@AZE: Ești așa de aproape de casă încât nu ai putea să te cazezi acolo. Înțeleg nici eu nu m-aș caza la Curtea de Argeș, la 35 kilometri de Pitești. Știu că ai scris despre Avrig, am vizitat micuțul oraș și am văzut și Biserica Evanghelică Lutherană în interior. Mi-a plăcut mult. Este o doamnă ce locuiește acolo și ne-a deschis dar trebuie sunat mai mult la poartă.
Mulțumesc frumos pentru ecou și vizită!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2014 Cazare ieftina la Avrig — scris în 25.11.14 de andreea_c din TIMISOARA - RECOMANDĂ