Sunt ani buni de cand nu am mai fost in Maramures. Eram copil si peisajele, oamenii ma interesau mai putin. De cativa ani imi doresc sa vad Maramuresul cu ochi de adult si in vara lui 2016 am facut-o.
Pensiunea Cretuca ne-a fost recomandata de un cunoscut, asa ca nu am pierdut mult timp cu cercetarile: am vorbit cu proprietarii, am batut palma si am trimis un avans. Am preferat Botiza pentru ca este aproape de Mocanita, pe care nu voiam sa o ratam. Nu voi pierde timpul cu drumul pana acolo sau cu lamentari ca, in propria tara, drumul de la sud la nord dureaza o jumatate (obositoare) de zi, ci o sa va povestesc despre Pensiunea Cretuca.
Are 2 corpuri de cladire: cea din fata nou renovata, e ca o vilisoara din Bucuresti (gresie, faianta, bai moderne, mobilier de bun gust, din lemn, etc) si cea din spate, facuta in stil traditional, din lemn, dar avand toate facilitatile moderne. Curatenie exemplara peste tot. Ce ne-a socat in prima zi a fost ca usile nu aveau chei (se pierdusera sau plecasera turistii cu ele) si am fost putin ingrijorati. Gazdele ne-au asigurat ca la Botiza nu se fura si oamenii nu-si inchid casele. Aveau dreptate: dimineata am constatat ca una dintre masini ramasese deschisa. In ea erau un laptop, o geanta cu acte si portofel. Nimic nu era atins. Nici in cele 7 zile, pe care le-am petrecut acolo si am lasat usile neincuiate, nu am patit nimic. Doar gazdele sau femeile angajate de ei intrau pentru curatenie si schimbarea prosoapelor.
Despre gazde ce sa va spun: fam. P. sunt gazde perfecte. D-na Ioana, o frumusete cu 3 copii, toata numai zambet si amabilitate. Dl. P.: discretie si eficienta. Nu trebuie sa uit sa amintesc de mama d-nei Ioana care s-a dovedit o bucatareasa de top, experta in ciorbe.
Mancarea nemaipomenita: proaspata, ecologica, in cantitati pantagruelice. Palinca si afinata din partea casei la discretie.
Mi-ar fi placut ca pensiunea sa aiba o curte mai mare, dar asta poate fi inlocuita cu miile de poienite din zona. Acolo te poti relaxa si bineinteles (cum a fost cazule fetelor noastre) cadea imbracat in paraiasul care le strabate.
As mai putea scrie inca pe atat despre sejurul in Maramures, dar subiectul este Pensiunea Cretuca. In concluzie: Daca vreti cazare, mancare, rasfat, chiar si ceterasi in Maramures luati in calcul si Pensiunea Cretuca din Botiza.
Trimis de doina66 in 29.01.17 10:51:02
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BOTIZA. A mai fost în/la: Bucovina, Sibiu, Valcea, Apuseni
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doina66); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@doina66: Mai există și oameni de bun-simț care chiar vor să facă turism de calitate!
Frumos scris, dar pozele fac toți banii!
Bine-ai venit!
@doina66: Frumos povestit, se vede că sunteți încântați de sejurul petrecut acolo. Fotografiile sunt reușite, însă P11 este minunată. Dacă nu ai scris încă despre plimbarea prin Maramureș, te așteptăm cu un nou review de călătorie.
P:S: Am tras cu ochiul și pe alte saituri de turism și am citit numai cuvinte de laudă despre această pensiune. Bravo lor!
Drumuri bune și excursii frumoase!
@doina66: Minunate locuri, oameni de toata isprava. Iar felul in care ai povestit despre ei nu face decat sa sporeasca interesul meu pentru acest loc si-l marchez la favorite.
Cat despre cele vazute, chiar te rog sa mai scrii un articol in care sa povestesti si cum si scris in poza cu incercarea nereusita de a ajunge la Cascada Cailor, poate ne povestesti de ce?
Felicitari, votat cu mare placere.
- May.2016 Paste la Pensiunea Cretuca — scris în 03.05.16 de stoidan din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2015 Gazda Perfecta — scris în 29.06.15 de aliance din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2014 Sărbători Pascale la Pensiunea Creţuca — scris în 16.06.14 de ariciu din PLOIEşTI - RECOMANDĂ