ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.08.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.11.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2012
DURATA: 3 nopți
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Pensiunea Chic - Relaxare in epoca medievala

TIPĂREȘTE

M-am hotarat, voi vizita, in sfarsit Sighisoara, o dorinta pe care nu reuseam sa mi-o indeplinesc. La aceasta decizie a contribuit, vaucherul castigat in sapt. 16, pe baza caruia trebuia sa ma hotarasc, la ce pensiune si in ce localitate il voi utiliza. Dupa ce am studiat, pe booking, mai multe pensiuni, m-a atras aceasta pensiune Chic, avand un raport pret calitate, conf, imaginilor, bun si un rol decisiv l-a avut, amplasamentul, vizavi de gara.

Dupa o calatorie scurta cu microbuzele [ ], adica dupa 2h, m-am infiintat in fata receptiei, unde am primit camera nr. 1, arata bine cu o frumoasa terasa, f. curat, tel. dar baia comuna cu inca o camera, care ar fi fost ocupata, ocazional, fiind inchiriata pe tot anul de salariatii CFR, era ok., asa ca am ramas in aceasta camera, oricum nu aveam de ales, celelalte camere cu baie fiind ocupate. Asa ca am facut un scurt dus si am luat cu asalt, Cetatea Sighisoara. Era aproape de ora 18, si cam peste tot se inchidea, asa ca am facut o a[provizionare cu apa plata, niste fructe si cel mai important, am intrat [pe internet], pt. a-mi culege informatiile necesare asupra obiectivelor de vizitat (acest sfat vi-l dau tuturor, care vizitati un loc unde nu ati mai fost niciodata, atat in tara cat si in strainatate), precum si harta zonei. Acum incarcata cu tot ce-mi trebuia, ca a 2-a zi sa-mi incep vizita, m-am oprit la un restaurant, pt a-mi lua pranz-cina, caci oricum, nu servisem, niciuna. Am luat pranzul-cina, caci nu servisem nici una, l; a Quatro amici, un local cu terasa la intrarea in zona Cetatii, pe un loc virant deschis, aproape de Tarnava, iar peste rau poti admira, Catedrala Ortodoxa. Serviciul a fast prompt, mancare bunicica, dar nu excela, avand si gratare cu cartofi prajiti, dar specificul lor era tot pizzeria. Oricum pt. prima zi a mers, urmand sa aprofundez problema in urmatoarele zile.

A doua zi dupa ce am luat micul dejun la pensiune, am luat decizia sa discut cu sefa pensiunii, ref. la camera. Dupa ce nu avea baie, mai era asezata in fata cladirii, asa ca pana la ora 22, cat era trafic, nu aveai liniste, iar dupa aceasta ora, beneficiai de muzica din restaurantul pensiunii, fiind si deasupra restaurantului, pana spre ora 1, dimineata la ora 6 dimineata, a inceput iar traficul, asa ca la ora 8, cheauna de somn, am coborat la receptie, solicitand, schimbarea camerei, ori eu voi pleca la alta pensiune. Asa ca am fost pusa in legatura cu sefa, o persoana f. draguta, amabila, si care m-a ajutat mult. Am studiat toate rezervarile, ca in final sa obtin o camera cu baie, pozitionata in spatele pensiunii, unde era o gradina, camera nr. 6. Interiorul de asemenea era foarte curat, cu o baie superba, mare, modern dotata, cu sapun lichid, atat la chiuveta cat si la dus, prosoape de calitate, aveai absolut tot ce-ti poate oferii o pensiune de calitate.

Deci daca doriti sa vizitati Sighisoara, o recomand cu toata increderea, dar feriti-va de camerele 1,2, sunt cele 2 camere cu problema. Referitor la personal, sunt 3 receptioneri, menajera, un chelner si conducerea pensiunii, cu totii, f. amabili, tineri si doritori sa te faca sa te simti bine la ei.

In ziua cand am plecat, am aflat de la sefa, ca si pensiunea Villa Franco, asezata pe deal, mai sus decat cetatea, apartine tot de ei, unde au un restaurant cu o minunata priveliste, de care numai atunci am aflat, asa ca am promis ca va trebui sa revin pt a ajunge macar pt o zi si in acel loc.

Atractia orasului o reprezinta, Cetatea Sighisoarei, un adevarat muzeu, bine pastrat, care te intoarce in timp, in urma cu sute de ani... Este un oras, inclus in patrimoniul UNESCO, in anul 1999, ca unul din cele mai bine orase medievale pastrate. Aceasta cetate cuprinde, cladiri vechi, functionale, unele locuite de localnici, altele transformate in pensiuni, fara a se deteriora fatada veche a cladirii, geamurile, acoperisurile, sau inscriptiile de pe ele, sau mici localuri unde potio servi masa simtindute intr-o alta perioada de timp, ori muzee. Cele 164 de case, din aceasta cetate, au o vechime de peste 300 ani, fiind considerate monumente istorice., cum e casa Vlad Dracul, unde, a stat, fiul lui Mircea cel Batran, Vlad Dracul, sau casa cu Cerb, denimita dupa capul de cerb, fixat pe coltul cladirii, casa de pe Stanca, care a fost construita dupa marele incendiu, din 1676, azi e centrul cultural si de schimb intercultural. In interiorul cetatii, punctul de intrare il reprezinta Turnul cu Ceas-care e imaginea simbol a Sighisoarei, si numele ii vine de la ceasul cu figurine, unic in tara, situat la etj 4. In imediata vecinatate e Biserica Manastirii, monument de stil gotic, construita incepand cu sec. XIII. Continuand sa mergi pe aleea de pe langa zidul cetatii, ajungi la Cladirea Primariei, construita in 1887-1888, unde la etaj e o sala in stil baroc, unde se tine festivalul de muzica academica, apoi incep turnurile: Franghierilor, Fierarilor, Cojocarilor, Cizmarilor, Cositorarilor, Croitorilor.

Dupa ce am terminat vizita in toate aceste turnuri, mi se facu-se foame asa ca in drumul meu cand am urca in cetate, mi-a atras atentia un mic local cu o minunata terasa, acoperita cu vegetatie, la care m-am intors pt a vedea ce-mi poate oferi de mancare. Si nu m-am intors degeaba, afara statea afisat pe o tablita, meniul zilei, la oferta de 18 lei, care includea o ciorba de vacuta, facuta ca la mama acasa, ciocanele de pui, la gratar cu sos de ciuperci cu smantana., care de asemenea era bine preparat. Puteai opta si pe o alegere a la carte, care cuprindea o varietate de mancaruri. Pensiunea Raluca, cu unpersonal amabil, la care m-am intors si urmatoarea zi, cand pe la ora 19, la intoarcere spre pensiune, care era pe partea cealalta de rau, m-am intalnit, in parcarea din fata scarilor care duceau la Turnul cu Ceas, si care trec pe langa aceasta mica terasa, cu Station 5, si cum si ea dorea sa serveasca cina, i-am propus sa mergem impreuna la aceasta terasa. Ne-am cam intins pana spre ora 12 noaptea, dar amandoua ne-am simtit minunat. La plecare, am admirat Turnul cu ceas, care era minunat luminat in noapte, dar si localul nostru, nu era mai prejos. In ziua a 3-a am mai facut o vizita, la Scara Acoperita, construita in 1642 si are 175 trepte din lemn, piata cetatii un loc atractiv pt. turisti, datorita, numeroaselor buticuri cu suveniruri, sau tarabe pe care imposibil sa le ocolesti, incarcate cu magneti, farfurii pictate cu imaginea cetatii, masti, traiste artizanale, tricouri cu imagini din Sighisoara, ori strajeri ai cetatii, printese ale epoci medievale care te invita sa faci poze cu ei.

Am avut zile toride, cam prea cald, dar totul a fost perfect si m-am considerat inspirata cand mi-am ales aceasta locatie. Pozele o sa va convinga, ca merita sa ajungeti in acest loc, unde te vei simti, intr-o relaxare a vremurilor trecute. Am sa va cer scuze, pt. poze, pe care o sa le atasez maine seara, deoarece, azi am ajuns acasa si am dorit sa scriu cat mai repede rw, iar pozele inca nu le-am scos de pe memoria aparatului. Pot sa le atasez si dupa valitare? Daca nu, i-l rog pe webmaster, sa amane validarea pana maine seara.


[fb]
---
Trimis de grecudoina in 23.08.12 21:42:50
Validat / Publicat: 23.08.12 23:13:58
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1985 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 imagine din fata pensiuni, luata din camera nr. 1
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5850 PMA (din 8 voturi)

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

webmaster
[23.08.12 23:13:07]
»

Mutat la rubrica "Pensiunea Chic" (nou-creata pe site)

webmaster
[23.08.12 23:45:44]
»

@grecudoina, pe viitor n-ar fi rau sa desparti recomandarile de cazare de cele referitoare la zona vizitata.

S-ar obtine astfel o structurare mai buna a informatiei - despre cazare si despre zona/imprejurimi (cine cauta doar info despre cazare o gaseste mai eficient) si, nu in ultimul rand, notele acordate ar reflecta mai bine recomandarile despre cele doua "obiective" distincte (se intampla cateodata sa stai intr-un hotel pe care nu doresti sa-l recomanzi, dar zona sau orasul in sine ar merita cu totul alte note - sau viceversa).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Chic:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.039395093917847 sec
    ecranul dvs: 1 x 1