GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am stat la aceasta pensiune in urma cu doi ani, de 8 martie. Nu ne-am facut rezervare dinainte si ne-am fi bucurat de orice camera am fi primit asa, pe loc. Gasiti aici camere si de doua si de trei stele, a noastra nu stiu cat avea dar a fost ok de stat o noapte. Altfel, pentru un sejur mai lung, eu nu as merge, pentru ca spatiul a fost totusi mic, se simtea miros de mancare de la bucataria de jos si tin minte ca ne-a fost destul de rece. Dar aici merita sa vii nu pentru hotel, cat pentru restaurant. De fapt si cand am stat la Best Western veneam aici sa mancam.
Prima data am descoperit restaurantul in 2003 si am fost atat de incantati, ca dupa aceea in fiecare an, pana in 2007, am facut special cate un drum ca sa mancam acolo. Deja aveam masa noastra preferata, in sala "din fund", amenajata mai traditional. Am prins aici o masa de 8 martie cand restaurantul a fost plin-plin iar colegii "de pahar" in majoritate maghiari. Daca nu va deranjeaza acest aspect si faptul ca nu intelegeti ce se vorbeste in jur, atunci totul e ok, pentru ca muzica ungureasca mi s-a parut foarte vesela si antrenanta, iar oamenii aia chiar stiau sa se distreze. Am mai ajuns o data de 1 mai, cand a fost mai neplacut: chelnerii nu au facut fata numarului mare de "mancasiosi" si am asteptat o ora pana sa ne aduca ciorba si dupa aceea inca o gramada pentru felul doi. Altfel, am mers aici in perioade linistite si totul a fost ok.
Mancarea de aici este foarte foarte gustoasa, portiile sunt enorme iar preturile sunt incredibil de mici. Tin minte si acum ca in 2003 o cana de vin fiert era 6. 000 de lei, foarte ieftin chiar si pentru acea vreme, si toata masa (doua persoane) cu mancare, desert si bauturi racoritoare, vin fiert si tuica fiarta au costat 200. 000 de lei. De fapt si acum, uitandu-ma pe site-ul lor, vad ca micul dejun costa 3 euro, pranzul si cina fiind cate 6 euro fiecare.
Aici am mancat pentru prima data ciorba de fasole in pita, cand restaurantele de pe Valea Prahovei nici nu stiu daca isi imaginau ca se poate asa ceva. Gulasul secuiesc este excelent si ni l-au adus in niste oale mici de metal. Ciorba de peste, pe langa ca e extraordinara, mai are si o prezentare "de efect", fiind servita intr-un mini-ceaun atarnat deasupra unei flacari care pastreaza ciorba calda (sper sa va puteti imagina). Iar gratarul secuiesc ni l-au servit pe un fund mare de lemn, impreuna cu cartofi taranesti si muraturi, la un pret la care in oricare alt restaurant am fi primit doar o bucatica de carne. Singurul produs care nu mi-a placut aici, dar care a fost mai mult un moft - trebuia sa ma orientez la mancare gatita, la asta exceleaza ei - a fost un pastrav enorm. Cel mai mare pe care l-am mancat vreodata. Si cel mai putin gustos, din acest motiv zic eu.
Cam asta e de spus despre Cetate. Ca fapt divers, daca vreti sa va distrati putin, aruncati un ochi peste meniu si vedeti cum reusesc sa stalceasca maghiarii cuvintele romanesti (singurul exemplu care mi-a ramas in cap e "tocanita de mistreti"), dar erau alte exemple mult mai caraghioase.
Pofta buna!
Trimis de lizuk in 10.11.09 15:08:52
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lizuk); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.10922800 N, 25.95789100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Inca una si ma duc: -)
http://www.trilulilu.ro/emgeosrl/cb13064003845c
Merci!
imi plac alegerile tale, nu stiu daca avem aceleasi gusturi muzicale (probabil ca da, sau oricum avem multe similaritati), dar in mod sigur gandim la fel cand e sa alegem un fond sonor pentru un review sau altul.
Merci! oricum, la review-ul de mai sus nimic nu putea merge mai bine decat un csardas, mai ales ca, v-am spus, o data la cetate am prins o petrecere ungureasca si numa asa ceva am ascultat :-)
Proaspat intoarsa de la Cetate, revin cu detalii: am petrecut o noapte intr-o camera de 3 stele, la etajul doi. Camera nu prea mare, dar curata si foarte calduroasa. Fiind la etajul doi, nu am mai avut parte de mirosul de mancare de la bucatarie. Restaurantul, desi a fost marit, a fost si de aceasta data plin. Am prin insa un chef "de romani", asa ca macar am inteles ce se vorbea in jurul meu (dezavantaj: romanii nu stiu sa se distreze asa cum au facut-o ungurii data trecuta si cum o fac de obicei... si sunt nationalista! ).
Preturile au crescut putin fata de ultima noastra vizita, dar sunt in continuare mici: apa plata la doi litri 3 lei, ciorba de burta 6, 5 lei, ciorba de fasole secuiasca 4, 5 lei, gulas de fasole in pita cu salata de ceapa 6, 5 lei, gratar secuiesc cu muraturi 12 lei, muschi de vita la gratar 22 lei, clatite cu tot felul de umpluturi 4 lei portia, vin fiert 3 lei, ou fiert 0, 7 lei, omleta cu de toate 6 lei, slanina, branza de burduf sau pateu (toate de casa) 3 lei portia. Cea mai scumpa chestie din meniu era iepurele la cuptor, 60 lei kilogramul. Cazarea a costat 100 lei, din care 20 bonul valoric pentru micul dejun (poate fi folosit la orice masa). Asta in conditiile in care un platou rece de doua persoane e 16 lei... Noi ne-am simtit foarte bine si am mancat extraordinar si de aceasta data.
Foarte interesant si bine de retinut. Este o locatie unde e pacat sa nu mergi chiar e frumos, multumim lizuk
Daca mergeti, pofta buna! Si luati un Triferment cu voi, nu o sa va puteti opri din mancat :-)
E, hai ca am ajuns iar pe la Cetate si de data asta am adaugat doi noi membri la fan-club. Au vazut preturile din meniu si dupa comentarii de genul "probabil cat dai atata face" si-au inghitit repede vorbele (ca mancarea a venit foarte repede) si s-au pus pe infulecat. Preturile enumerate mai sus au ramas neschimbate, astfel ca o masa foooooarte bogata, cu aperitiv (paine cu untura, branza de burduf), palinca, doua ciorbe de fasole in paine, ciorba de zeama de varza, gulas, ciolan cu fasole (mmmmmmiiiiammm) si tocanite de vita cu galusti, impreuna cu salatele, apele, 4 deserturi si cafeaua au costat 130 roni. Fratilor, am mancat 4 oameni de banii astia, si am mancat de am plecat de-acolo rostogolindu-ne! Mancarea de aici e la fel de gustoasa ca acum cativa ani cand am descoperit eu locul, iar oamenilor nu li s-a urcat "celebritatea" la cap. Prietenii nostri si azi numai despre asta vorbeau (mai ales ca la Plaiul Foii, la cabana, aceeasi ciorba de fasole in paine costa dublu). Si am mai fost cu totii impresionati de ceva: mai nou la Cetate se serveste cafea Iulius Meinl, foarte gustoasa si exact ca in pliant: cu pahar de apa si biscuite alaturi, adusa fiecare pe tavita ei. Sa va mai zic ca aveau si formatie care canta super (in romana si maghiara) desi nu aveau nici un eveniment? adica erau acolo pentru clienti normali, care plateau doar mancarea, iar muzica era "din partea casei". Asta da respect...
Multumesc pentru recomandarea privind rezervatia si sigur voi trece si pe la restaurant. Intai am crezut ca este vorba despre Cetatea Balvanyos care stiu ca se gaseste prin preajma si am cam suferit citind descrierile apetisante si vazand pozele dar mi-a palcut... Felicitari!
Salut @lizuk am si eu o intrebare la tine referitor la pensiunea Cetate. Am o oferta de Revelion aici destul de convenabila si vroiam o parere din partea ta care ai fost acolo daca este pensiunea ok si m-ar interesa mai ales cum sunt camerele pentru ca restaurantul am vazut ca este destul de laudat. Daca imi poti da si altfel de sfaturi eu as fi incantata. Multumesc foarte mult.
Valentina, scuze de intarziere dar abia am coborat din avion acu doua ore si pe unde am umblat nu prea am stat pe net... Deci: Revelion la Cetate suna bine! Sigur veti fi multumiti de mancare si va veti distra, oamenii acolo stiu sa faca atmosfera. Acuma cu cazarea, ce sa zic, trebuie sa te interesezi unde sunt camerele: daca sunt in corpul cu restaurantul, unde am stat si eu, atunci du-te dar fara mari asteptari. Camerele sunt mici, facute "din bucati", in unele simti foarte tare mirosul de mancare. Duc cu gandul la cabana mai degraba... Daca vi se ofera camere in pensiunea de peste drum, care inteleg ca tine tot de ei, acolo stiu (de pe site) ca sunt conditii mai bune. Eu, sincer, doar aici as sta avand in vedere ca veti petrece (banuiesc) macar doua nopti. Asta ca sa fiu sigura ca va fi bine - ai vazut ca si noi am avut parte de o experienta calda si una rece, in corpul vechi. Succes si sa revii cu detalii!
Multumesc foarte mult de raspuns Lizuk, si o sa revin cu detalii.
@LIZUK, asa mai avea o rugaminte la tine, am rezervat pentru Revelion deja acolo si as vrea sa stiu si eu despre drumul pana la Balvanyos, pe unde e mai bine, Targu-Secuiesc sau Tusnad, care varianta e mai buna, avand in vedere ca va fi pe timp de iarna, zapada gheata etc.
Multumesc f mult si o sa revin cu impresii proaspete.
Noi ultimele dati am luat-o prin Targu Secuiesc, drumul ni s-a parut mai usor si mai bun (desi si aici e o portiune mai nenorocita, la final, de vreo 10 km, dar poate zapada va acoperi gropile). Oricum pe aici parca e mai larg si mai drept, iar pe dincolo am prins odata un viscol ce aducea zapada pe drum si, in conditiile alea, a fost un pic greu sa vezi pe unde face drumul la dreapta sau la stanga. Ce te sfatuiesc eu e ca inainte sa plecati sa sunati la Ministerul Transporturilor, la dispeceratul de iarna (sau asa ceva) si ei va vor putea da informatii actualizate, ca mai ales iarna situatia se schimba de la o zi la alta.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2022 Minivacanta de wekeend la superlativ!!! — scris în 09.09.22 de Mete din LUGANO - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Intim si placut — scris în 13.09.18 de Plesea Gheorghe din PIATRA NEAMT - RECOMANDĂ
- Oct.2014 Nu recomand — scris în 03.11.14 de nedelcudragos din CONSTANţA - nu recomandă
- Jul.2014 Neseriozitate, nu recomand. — scris în 06.07.14 de gigioc din RM VALCEA
- Jun.2013 Cea mai solicitata pensiune!!! — scris în 20.08.13 de likehell23 din GALATI - RECOMANDĂ
- Jan.2012 Varianta de minirevelion 2012/2013 - Pensiune restaurant 'Cetate' Balvanyos — scris în 05.10.12 de ak-ar de rumÂn † din SFâNTU GHEORGHE
- Nov.2011 Motel restaurant La Cetate din Balvanyos — scris în 24.12.11 de Qvadratvus din PIATRA NEAMț - RECOMANDĂ