Vara trecuta avand 4 zile libere pe la inceputul lunii august, ne-am gandit ca ar fi bine sa facem o scurta iesire intr-un loc in care nu am mai fost. Intr-un final ne-am hotarat sa vizitam Cazanele Dunarii pe care cu 1 an inainte le ratasem la invitatia nasilor.
Am inceput sa cautam cazare si asa am ajuns la Pensiunea Casa Mircea din Eselnita. A doua zi am sunat si am vorbit cu Oana (proprietara pensiunii) care ne-a zis ca in perioada 04.08. -07.08 este liber iar ca sa aibe siguranta rezervarii ne-a rugat sa trimitem un avans in contul pensiunii.
Din Bucuresti am plecat pe traseul Pitesti- Slatina- Craiova- Filiasi- Strehaia- Drobeta Turnu Severin -Orsova- Eselnita, in total 410 Km. pe care i-am parcurs in aproape 6 ore cu opririle de rigoare. La ora 16,30 am parcat in fata pensiunii unde ne astepta Oana.
Pensiunea are 5 camere atat in varianta matrimoniala cat si twin. Camera in care am stat noi era situata la etajul 1 fiind destul de spatioasa, mobilata modern in nuante de crem cu un tapet foarte frumos, dotata cu aer conditionat, tv led montat pe perete cu programe prin cablu, acces gratuit la reteua de internet wireless care functiona foarte bine, de asemenea camera avea balcon cu vedere spre Dunare
Baia era destul de mare, dotata ultramodern cu cabina de dus, chiuveta etc. Asternuturile de pat si prosoapele de la baie erau din bumbac de foarta buna calitate.
Micul dejun precum si celelalte mese se pot servi atat in restaurantul pensiunii, cat si pe terasa care are o priveliste superba asupra Dunarii.
Bucataria este traditional romaneasca, toate preparatele fiind proaspete si de buna calitate. Nu ratati ciorba de peste facuta dupa o reteta sarbeasca (putin picanta), papanasii cu dulceata de afine care au fost unii dintre cei mai buni pe care i-am mancat si icrele de crap (bune rau) care au fost oferite din partea casei.
Piscina este locul preferat al copiilor dar si al adultilor care sunt cazati aici, fiind amenajata su sezlonguri si balansoare... apa era foarte calda si curata.
De la receptie se pot inchiria gratuit biciclete, se pot face excursii off-road cu masina de teren (contra cost) si partide de pescuit pe Dunare.
Anul trecut era in lucru pontonul care acum din ce am vazut pe pagina de Facebook a pensiunii a fost inaugurat.
Pensiunea are parcare in incinta dar si pe vizavi, are un mic loc de joaca pentru copii si o crama pe care din pacate nu am ajuns sa o vedem.
Proprietarii pensiunii Oana si Eugen (sot si sotie) pot sa va recomande vizitarea celor mai frumoase locuri din zona cum de altfel ne-au recomandat si noua. Pe aceasta cale vrem sa le multumim ca ne-au facut sa avem o minivacanta reusita.
In cele cateva zile petrecute acolo, am vizitat chipul lui Decebal, Manastirea Mraconia, Manastirea Sf. Ana din Orsova, Manastirea Vodita (la 8 km. de Orsova), Baile Herculane, Manastirea Tismana, de asemenea am facut si o excursie cu vaporasul de Dunare (din Orsova) unde am putut vedea Cazanele mici si Cazanele mari in toata splendoarea lor.
Vacanta placuta tuturor!
Trimis de celeste in 22.07.15 17:27:17
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în EȘELNIȚA [MH]. A mai fost în/la: Cam peste tot
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (celeste); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.68193160 N, 22.35045350 E - CONFIRMATE
@celeste - Frumoasa pensiune si frumoase poze!
Citind impresiile mi-am amintit ca pe acest traseu am fost si eu in urma cu cativa ani, plecand din Herculane.
A fost mult mai frumoasa locatia ta, langa Dunare!
-@ celeste; -
Mi-au fost dor de articolele tale!
Ştiu, timpul este atât de preţios pentru tine şi, ... din păcate şi noi trecem prin el.
Ca deobicei, ne-ai împărtăşit impresii utile comunităţii AFA-iste, iar fotografiile inserate sunt atât de elocvente, încât se observă mâna unui profesionist sau un proverbial talent nativ.
Felicitări şi mai... încearcă-ne!
Toate cele bune!
Cei drept in ultimul timp... mai precis de vreo 2 ani, am trecut de la agonie la extaz din cauza unor probleme de familie (decesul fratelui, al tatalui) s-a cam dus cheful de scris dar sper sa imi revin mai ales ca dupa atatea evenimente nefericite a venit si unul mai fericit si anume nunta fiicei noastre.
@celeste -
Imi pare rau pentru tine. Condoleante
Si bineinteles casa de piatra fetitei, ca pentru voi tot fetita va ramane
Noi aveam in plan sa ajungem pe Clisura in mini-vacanta de Rusalii.
Fara o rezervare prealabila, pornisem pe ideea de a merge pe Clisura Dunarii cu o prima cazare in Eselnita – Dubova iar a doua la Valiug sau Garana. Aveam in plan vizitarea Dunarii la Cazane, apoi a cascadei Beusnita si Bigar + Ochiul Beiului, bonus Cheile Nerei si ce frumuseti mai gaseam la fata locului. Dar n-a fost sa fie. Totul era ocupat, asa ca am aterizat pe la Atra Doftana, o pensiune de 5 stele aflata pe Valea Doftanei . Frumos rau...
Notat Pensiunea Casa Mircea ca posibila varianta de cazare, dar acum cu lectiile invatate, vom face si o rezervare din timp.
Multumim.
Sotul meu a gasit pensiunea pe... AFA! Am vrut si noi sa ajungem la Bigar dar, una din zile a fost ploioasa si atunci ne-am dus prin Herculane si pe la Tismana. Daca se oprea ploaia vroiam sa ajungem pe la Cheile Sohodolului.
frumoae locuri, frumoase vorbe. Am fost si noi in primavara prin zona (Herculane), pe Dunare ne-am plimbat putin, insa amintirile sunt proaspete, cine stie, poate revenim. timp sa fie! Si timpul le va rezolva pe TOATE! Viata ne da de toate, hai sa incercam sa ne bucuram de ce avem, asta cat mai suntem sanatosi! Bafta, si din nou excursii si vacante placute!
MUltumesc pentru informatii, de multa vreme vreau sa revin in zona, pare un loc in care te poti opri sa stai cateva zile.
- Nov.2023 Turism din suflet — scris în 05.11.23 de anamariavarga din CHIAJNA [IF] - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Pensiunea Casa Mircea, locul unde intimitatea si discretia sunt la ele acasa — scris în 27.08.23 de raluca banu din GOLEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Sep.2017 Vreti cateva zile in natura, intr-o atmosfera calda alaturi de o gazda perfecta? — scris în 03.04.18 de Aesia din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2016 Superb — scris în 05.07.16 de marcuc din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Oct.2015 O vacanta minunata — scris în 15.01.16 de cristina ale din TIMIşOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Deosebit de plăcut!!! — scris în 02.09.14 de Nina Busuioc din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2014 Un loc in care TOTUL spune "Bine ai venit!" — scris în 24.05.14 de airam din BUCURESTI - RECOMANDĂ