Rusalii ca de Revelion - Bucovina / Vama / Casa Calin
Am hotarat sarbatorirea Rusallilor 2010 (23 mai) intr-un week-end prelungit (19-24 mai) in Bucovina pentru re-vizitarea manastirilor si relaxarea noastra. Am ales Casa Calin/Vama, locatie pe care personal, o mai vizitasem in 2006.
Negocierea preturilor s-a facut cu circa 2 luni inainte avand in vedere ocuparea intregii pensiuni (25 pers.). Impresiile personale au fost validate in intregime de tot grupul: standarde de 4* care merita fiecare steluta in parte, camere mari, moderne, spatioase, bai proprii cu toate facilitatile, Tv, balcoane la anumite camere (pe site-ul propriu gasiti descrierea detailiata a fiecarei camere +pret actualizat+poze).
In oferta am avut cazare + demipensiune+seara Bucovineana cu Taraf (seara ca s-a transformat in Revelion) +seara cu cina campeneasca+ 2 aniversari (persoane din grup). Gazdele si personalul auxiliar s-au intrecut pe sine, oferindu-ne cele mai dedicate traditii bucovinene preparate in stil propiu si udate din belsug de bauturile casei-afinata, visinata, vin alb/rosu. Micul dejun, copios si f. diversificat a fost totdeauna insotit de o varietate mare de gemuri/dulceturi de fructe specifice zonei si de siropuri naturale din toate plantele montane-totul preparat in casa-
Despre vizitarea mirificei Bucovine, a vestitelor manastiri este de prisos sa vorbim acum -doar cine n-a fost, nu stie, dar nu cred ca exista inca sa nu fi auzit macar-. Avand avantajul inchirierii totale a vilei, am profitat din plin de relaxarea de dupa drumetiile zilnice la cinele cu banatati calde si apetisante cu care eram asteptati si care se prelungeau mult dupa miezul noptii.
Am apreciat efortul gazdelor si al fetelor care se ocupau de noi care ne serveau in permanenta cu zambetul pe buze (si nu era artificial), desi dimineata, sala de mese era perfect aranjata si ne astepta cu micul dejun gata. Seara cu taraf care s-a suprapus cu 2 aniversari a dat tonul la "relaxarea" cea mare pe care in unanimitate am numit-o un al 2-lea Revelion. Bineinteles ca si aici, gazdele au avut contributia proprie in alegerea meniurilor/bauturilor/tortului/mixarea muzicii proprii cu cea a tarafului care ne-a incantat cu varietatea muzicii, de la cea specifica zonei, extinzandu-se la cea specifica fiecarei zone a tarii. Va recomandam cu caldura aceasta locatie, iar daca sunteti un grup mai mare si vi se ofera "seara cu Taraf", nu ezitati sa acceptati.
La plecare, gazdele au oferit fiecarei familii (au avut timp sa ne simta "gusturile") cate un dar din partea casei (muraturi/ciuperci/ghebe/dulceturile preferate/siropuri naturale, afinata/visinata)
La asemenea gazde nu ai decat un singur gand>sa te intorci cat mai curand!
Trimis de BEBEPETRESCU in 12.12.11 16:37:56
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BEBEPETRESCU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat la rubrica "Pensiunea Casa Calin" (deja existenta pe site).
O serie de alte fotografii de la petrecere au fost considerate ca fara relevanta turistica si nu au fost validate spre publicare
- Jul.2024 Casa Calin - Vama — scris în 23.09.24 de Chloe din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Revelion cu prietenii — scris în 04.01.23 de DRAGOS PETRE din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Vacanța de vis — scris în 14.06.21 de Dafina1971 din ORADEA - RECOMANDĂ
- Aug.2019 Recomand !!! — scris în 21.08.19 de Godssmile2002 din BRASOV - RECOMANDĂ
- Dec.2018 Un loc feeric, în care în mod cert vom reveni! — scris în 27.12.18 de andreea.29 din PIATRA-NEAMţ - RECOMANDĂ
- Dec.2016 Relaxare totala — scris în 02.01.17 de enacosmetics din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Zile minunate intr-un loc unic, plin de bun gust — scris în 21.08.16 de moon322001 din PLOIEşTI - RECOMANDĂ