GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pensiunea Carmen - un loc primitor
Am ales aceasta pensiune pentru un weekend de sfarsit de noiembrie datorita faptului ca am mai fost in acea zona, respectiv la cativa kilometri de aceasta pensiune si anume la Vidra, in urma cu vreo patru ani si ne-am simtit bine in inima Apusenilor.
Pensiunea este situata in comuna Bucium, iar accesul in aceasta localitate se face de pe soseaua Abrud-Alba Iulia. Chiar dupa iesirea din orasul Abrud inspre Alba Iulia exista un indicator rutier spre comuna Bucium. Ca mai toate asezarile de munte, Bucium este o insiruire de sate si case rasfirate, dispuse in lungul soselei, intre munti, pret de peste zece kilometri.
Mai departe o sa ma refer strict la pensiune si la conditiile de acolo, urmand ca intr-un alt set de impresii sa descriu frumusetea zonei, ospitalitatea oamenilor si obiectivele turistice.
Pensiunea Carmen este situata chiar vizavi de Primaria Bucium si se compune din doua corpuri distincte de cladire, ambele construite in intregime din lemn de brad (asta este, chiar si cand pasesti se aude zgomot).
Primul corp al pensiunii, cel situat la sosea, este si primul construit, prin 1992 spuneau gazdele si contine opt camere pentru cazarea turistilor, din care sase la mansarda cu baie pe hol si bineinteles mai ieftine. La parterul acestei cladiri functiona un mic bar, iar langa o sala cu doua mese de biliard.
Cladirea noua, unde am fost noi cazati, a fost ridicata in urma cu cinci ani si este o constructie facuta cu gust, cu atentie la detaliu.
La parter este amenajat un restaurant cu optzeci de locuri, de lux as putea spune, cu sonorizare pentru anumite evenimente, ecran, proiector si chiar mii de leduri luminoase amplasate in tavan care creaza o lumina ambientala deosebita.
Deasupra restaurantului, dupa ce urci scarile din lemn sunt cinci camere mobilate cu gust, incapatoare, cu baie proprie avand cabina de dus, prosoape multe si curate, hartie si sapun, insa fara balcon. Patul si asternuturile curate si odihnitoare. Caldura si apa calda au fost la discretie, chiar daca era sfarsit de noiembrie in camera nu s-a simtit deloc acest lucru. Televizorul de diagonala mare, se vedeau bine toate posturile.
In curtea pensiunii se mai gasesc doua casute, cu baie proprie si living, care am inteles ca se inchiriaza si ele mai ales in perioada verii sau de sarbatori.
Mancarurile servite aici au fost gatite de gazde si s-au bazat pe produse din gospodaria proprie, in general. Oricum, mancare indestulatoare si buna. Dupa cum scriam mai sus, adaug un mare plus pentru infatisarea restaurantului pensiunii.
Exista si un loc de joaca pentru copii amenajat vizavi de pensiune. Peisajul de vis, munte si paduri de brad, inconjoara pensiunea si comuna Bucium.
In cele trei zile petrecute acolo am vizitat orasele Abrud si Campeni, precum si localitatea Rosia Montana (chiar merita mers aici), mai bine zis Muzeul Aurului si centrul localitatii, iar in alta zi am urcat spre atractia zonei, Detunata (singurul munte din Europa alcatuit din coloane de bazalt, arie protejata) - la circa o ora de pensiune tot urcand pe munte pe o carare destul de accesibila.
Ne-am simtit bine la aceasta pensiune, am avut liniste deplina (am fost si singurii turisti cazati in acea perioada) si este o buna varianta de cazare daca vizitati zona Abrudului si Muntii Apuseni.
Trimis de Tucu2009 in 26.11.13 21:56:38
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Tucu2009); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 46.26350900 N, 23.17631200 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2020 Un loc pe care l-aș mai alege — scris în 20.08.20 de Marius 72 din MEDIAş [SB] - RECOMANDĂ