BUN
Pensiunea este cotată 4 margarete și se află între Sighetul Marmației și comuna Sarasău, pe raza administrativă a Sarasăului, pe DN 19. Coordonatele pensiunii sunt următoarele: 47.941461 N și 23.830796 E.
Din punctul meu de vedere, datorită poziționării la șosea, pensiunea poate fi considerată și ca loc de tranzit spre alte zone.
Am citit aici câteva recenzii negative despre această locație, dar am vrut să verificăm pe propria piele condițiile de cazare și atitudinea personalului. Inițial ne-am gândit să stăm aici doar o zi sau două, însă am stat o săptămână. De la bun început, deși pensiunea este cotată cu 4 margarete, personal i-aș fi acordat doar maximum 3, pentru că în ceea ce privește statutul de 4 margarete, mai este un pic de lucrat. Nu mult și nu neapărat vital, dar… întotdeauna este loc de mai bine.
Așadar, am ajuns acolo după-amiaza și am primit imediat camera, după formalitățile obișnuite. Pensiunea este curată, cu un singur etaj, iar camera pe care am primit-o a fost numai bună pentru călătorii obosiți de drumul parcurs.
De cum am intrat în cameră am simțit un miros discret de dezinfectant (ceva asemănător între mirosul de alcool plus ceva aromat). Aerul condiționat funcționa deja, astfel că în cameră era o răcoare plăcută. Dulapul a fost încăpător, mai încăpător decât în alte locuri, cu pretenții mai mari, iar patul avea așternuturi de bumbac de bună calitate și câte două perne de persoană, baia avea uscător de păr, șampoane și săpunuri, iar fereastra de la duș era dotată cu plasă contra insectelor.
Aaa… să nu uit de piscine. Pensiunea deține trei piscine, două acoperite și una în aer liber. Una dintre ele (cea mai mică) este umplută cu apă sărată. Am înțeles că în perioade normale, aceasta este și încălzită. Culoarea verde a apei din piscina mică se datorează concentrației mari de sare, aceasta fiind din abundență în zonă. Aceeași culoare verde am văzut-o și la Ocna Sibiului, unde apa are aceeași nuanță.
A doua piscină, mai mare și cu zonă pentru copii era golită, deoarece activitățile în perioada aceasta sunt interzise în spațiile închise. În fine, a treia piscină, cea din aer liber, are apă dulce, limpede și curată. Apa se schimbă zilnic, printr-o instalație de pompare-absorbție (nu știu cum se numește, tehnic), astfel că riscul de îmbolnăvire este minim. Dimineața, apa era rece, în schimb, după ora 19 era o binecuvântare să înoți, după o zi călduroasă.
Micul-dejun a fost un pic cam anost și puțin variat. Aveam de ales între patru variante de mic-dejun plus două extraopțiuni (unt și gem, lapte, iaurt etc.). Din spusele personaului am înțeles că meniul este mai variat, în timp normal. Acum însă, era greu să variezi mâncarea.
Pentru prânz, dar și pentru cină se putea comanda ciorbă de văcuță, de burtă sau rădăuțeană, la preț de 15 lei porția. La felul principal se putea comanda: șnițel de porc sau de pui – 15 lei porția, friptură de porc sau de pui la grătar – 19 lei porția, păstrăv prăjit – 19 lei/100 g, file de șalău – 19 lei/100 g, paste carbonara sau bologneze – 19 lei porția, salată de varză dulce, de murături asortate – 4 lei porția, apă minerală sau plată la 2 l – 6 lei sticla, apă minerală sau plată la 0,50 l – 4 lei. Nu a existat mâncare gătită (cu excepția ciorbelor). Ca deserturi erau tot trei variante: gomboți (un fel de găluște cu magiun) – 10 lei porția de 3 găluște, clătite cu gem – 12 lei porția și înghețată – 3 lei cupa, bere la sticlă de 0,50 l - 6 lei.
Ce mi-a plăcut
Mi-a plăcut că mocheta era aspirată zilnic. Mi-a plăcut că dezinfectarea obiectelor sanitare se făcea zilnic. Mi-a plăcut că așternuturile și prosoapele se schimbau la fiecare două zile.
Mi-a mai plăcut și faptul că mesele și scaunele erau dezinfectate după fiecare client, dar masa se mai dezinfecta încă o dată atunci când clienții se așezau în așteptarea meniului. De asemenea, personalul purta mască și mănuși.
Mi-a plăcut că apa din piscină se schimba zilnic și că puteai să înoți în siguranță. Muzica dată în surdină nu agresa în nici un fel timpanul, astfel că puteai să petreci o oră sau două în deplină relaxare. Și mi-a mai plăcut că atât la intrarea și ieșirea din pensiune, cât și la intrarea și la ieșirea de pe terasă erau dezinfectante la discreție. Doar să le folosești.
Ce nu mi-a plăcut
Nu mi-a plăcut că la baie nu există cabină de duș, ci numai un zid despărțitor. Și nu mi-a plăcut că meniul nu era variat și fără mâncare gătită. Cam atât.
Cum ar putea să fie bine cu efort minim, în general
Nu suntem o familie de persoane pretențioase, însă, de multe ori, detaliile fac diferența între o cazare conformă stelelor/margaretelor afișate, unde personalul este primitor și prompt, și o alta, în care managerii au impresia că sunt mici dumnezei iar turiștii doar niște copii răsfățați. Nu vrea nimeni icre negre așezate pe pâine franțuzească prăjită, dar parcă mi-ar plăcea o omletă din două ouă și parcă mi-ar plăcea ca oul să nu fie prăjit până ajunge ca o” talpa” , ci să aibă un pic de gălbenuș lichid.
În general și nu neapărat la Camves Inn, camerele ar putea avea un aer mai primitor prin adăugarea unor mici lucruri care să te facă să te simți ca acasă (de exemplu, buchețele de lavandă plasate în locuri discrete, draperii în culori pastelate în ton cu mobilierul etc.). Cuvertura de material sintetic de la pat se poate înlocui cu o alta din bumbac (diferența de preț nu este mare) și, în plus, cea de bumbac se poate folosi și în loc de păturică, atunci când vremea nu este nici caldă, nici rece, dar simți că trebuie să te învelești cu ceva mai subțire.
La baie, săpunurile și șampoanele ieftine se pot înlocui cu unele de calitate (diferența este extrem de mică, de doar câțiva bani). Iar la masă, mi-ar plăcea să văd mierea în cutiuțe sigilate, așa cum se primește, de exemplu, untul și gemul, și nu în sticle de plastic luate de la vreun supermarket. La fel și îndulcitorul, dacă l-ai uitat acasă. Sunt persoane care nu consumă zahăr, așa că mi-ar plăcea să primesc pliculețe cu îndulcitor, și nu un dispenser cu sute de pastiluțe, luate tot de la vreun supermaket.
Ar fi condiții decente pentru un statut de 4 stele logostele ori 4 margarete bete. ;) Sunt convinsă că turiștii nu doresc neapărat lux, ci doar să nu fie luați de fraieri. Repet, acest paragraf nu este neapărat despre Camves, ci în general pentru unitățile cu ceva pretenții de stele/margarete.
Și, ca să încerc să-i înțeleg pe cei care au scris aici recenzii negative, cred că cel mai neplăcut sentiment pe care îl trăiești, de cele mai multe ori, la hoteluri/pensiuni cu pretenții nu ține neapărat de prețul cazării, ci de senzația că ești subestimat. Cu alte cuvinte, senzația că ești luat de prost.
Efortul de a fideliza un turist înseamnă, printre altele, ieșirea din zona de confort și am constatat, de-a lungul anilor, că hotelierii noștri au o mare problemă cu confortul, de oricare tip ar fi acesta: pentru client sau pentru propria afacere.
Recenzia nu s-a vrut critică. Dimpotrivă, infirm cele citite în articolele scrise acum câțiva ani pe AFA și cred că, între timp, managerul/proprietarul pensiunii a avut destul timp pentru a remedia cele reclamate de colegii de pe AFA.
În concluzie, pensiunea poate fi considerată punct de plecare pentru explorarea locurilor minunate oferite de Maramureș și, dacă nu sunteți exagerat de pretențioși, puteți petrece câteva zile liniștite la Camves Inn.
În final, vă doresc vacanțe frumoase și călătorii în siguranță!
Trimis de Daisy Petal in 19.08.20 18:18:17
- A fost prima sa vizită/vacanță în SIGHET
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Daisy Petal); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 47.94164700 N, 23.83109500 E - neconfirmate încă
Excelent review-ul
Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.
În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate.
@webmasterX: Mulțumesc mult. Coordonatele sunt corecte.
Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.
- Aug.2020 Nu recomand! — scris în 15.08.20 de ux116892 din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2017 Minivacanța la Canves Inn — scris în 02.12.17 de alexandru77* din BAIA MARE - nu recomandă
- Jul.2017 Camves Inn - o locati de EVITAT — scris în 12.08.17 de C. Adrian din RAMNICU VALCEA
- May.2017 Pensiune modesta, cu personal care se comporta ingrozitor — scris în 01.06.17 de mv11 din CLU-NAPOCA - nu recomandă
- Aug.2013 Niste oameni deosebiti — scris în 16.09.13 de Razvan_101 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Super — scris în 11.08.12 de ralu_alf din BUCURESTI - RECOMANDĂ