ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.08.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 6 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 11

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

O alegere inspirată

TIPĂREȘTE

În acest an am decis să ne pierdem prin țară într-un loc pe care îl iubesc enorm, care mă încarcă cu energii pozitive și care îmi binecuvântează sufletul. Este vorba de zona Moieciu, denumită și mica Austrie rurală de la noi, din ce în ce mai apreciată în ultimii ani.

Locațiile cunoscute erau deja pline, este drept, ne-am decis destul de târziu unde să petrecem câteva zile de evadare în natură, perioada vacanțelor atinsese punctul maxim iar spațiile de cazare erau foarte puține și în general la pensiuni nu foarte apreciate de către turiști. Am început să „pedalez” pe AFA, așa cum fac întotdeuna când plec pe undeva și fără mult efort am găsit Pensiunea Arinul, depre care îmi amintisem că fusese premiată în urmă cu 2 ani de către AmFostAcolo.ro, ca fiind pensiunea cu notele cele mai mari și grad de recomandare maxim din Moieciu de Jos. Am găsit telefonul pensiunii, la celălalt capăt răspunzându-mi o doamnă cu voce caldă care mi-a confirmat că mai are disponibil doar un apartament pentru perioada solicitată. Ni s-a oferit un tarif de 130 de lei de persoană/zi cu pensiune completă, iar pentru copil 50%. Am făcut rapid calculele și am acceptat fiindu-mi teamă să nu sune altcineva înainte să ocupe camera. Pe gânduri mă punea termenul de „pensiune completă”, adică știu ce însemna, dar nu prea îmi convenea să plătesc și să nu fiu prezent la masă, având în vedere că noi în general plecăm dimineața și ne mai întoarcem seara. Am telefonat din nou și am întrebat proprietara dacă este vreo problemă dacă aleg doar masa de dimineața si cina, adica demipensiune. Mi-a confirmat că nu este nici o problemă. Buuun, perfect, mi-am spus eu... Ceea ce vreau să spun este că după prima zi în care am servit prânzul acolo, mi-am refăcut programul în funcție de mese, atât de gustoase și bine preparate erau, dar ajungem și acolo... Deci, în total am plătit 1950 de lei un apartament pentru doi adulți și un copil, șase nopți, pensiune completă.

Drumul

Am ales varianta cea mai rapidă, deși pe câteva porțiuni bune din ea se merge cu viteza melcului. Din Constanța – A2 până în București, apoi centura de est până la intrarea pe A3 pe care am găsit-o uimitor de liberă, apoi centura Ploiești și DN1 către Comarnic de unde începe coșmarul. Porțiunea Comarnic- Posada am făcut-o în aproape o oră, cât am făcut din București până acolo, iar de la ieșirea din Sinaia (am ales varianta prin centru fiind întotdeuna mai liberă) și până în Bușteni am mai făcut o oră. De la intrarea în Predeal am făcut stânga spre Pârâul Rece și apoi pe DN73A către Râșnov, șosea nu foarte aglomerată. Din Râșnov am luat-o către Bran pe DN73, șosea aglomerată cu multe opriri datorită plombării care se executa în carosabil și apoi Moieciu de Jos. Înainte cu 200 de metri de intersecția cu DN73F spre Cheile Grădiștei și Moieciu de Sus, întâlnim un indicator mare pe stânga cu Pensiunea Arinul, pe un drum de țară, dar practicabil. După 30 de metri ni se înfățișează frumoasa clădire a pensiunii.

Pensiunea

Cu o arhitectură care amintește de cabanele austriece, cu balcoane largi cu multe flori, Pensiunea Arinul este o construcție relativ nouă, inaugurată în 2008, foarte aproape de malul râului Turcu și de pădure, ferită de aglomerația DN73, retrasă și cu mult verde în jur.

Pensiunea are o capacitate maximă de 50 de persoane iar structura de cazare cuprinde camere duble (14), triple (2) și apartamente cu două camere (4), fiecare cu un balcon generos.

La subsolul vilei se găsește o sală de conferințe și o încăpere unde se afla o masă de biliard și una pentru ping-pong. Tot acolo găsim jocuri de cărți, table sau rummy. Utilizarea acestor facilități este gratuită.

La parter se află recepția și restaurantul, la etajul 1,2 și 3 se găsesc camerele.

În spatele pensiunii se găsește o terasă generoasă, locurile de joacă pentru copii, foișorul cu grătar și accesul către râul Turcu și colinele din jur. Parcarea se află în fața pensiunii.

Acum să le luăm pe rând...

Camera

Așa cum povesteam, noi am beneficiat de un apartament cu două camere situat la etajul al doilea, cu balconul către spatele pensiunii și cu vedere la coline și râul Turcu. În acest tablou intra și locul de joacă pentru copii, punctul forte pentru puștoaică, care putea observa ușor când se eliberează leagănul din lemn, preferatul ei, foarte solicitat de către turiști.

Camera de zi, foarte spațioasă, este formată dintr-un pat dublu solid, din lemn masiv, de fapt toată tâmplăria din cameră este din lemn masiv, de bună calitate și relativ nouă, o canapea extensibilă, televizor led cu diagonala de 80 (cablu rds), minifrigider camuflat într-un dulăpior sub televizor, un sifonier cu umerașe, perie pentru pantofi, un rând suplimentar de pături și prosoape de toate mărimile.

Există o măsuță cu oglindă pe care se găsește o mapă de prezentare a pensiunii și a principalelor atracții din zonă, doi tabureți pe care îi foloseam pe balcon la o țigară sau o cură de aer curat și un cuier. Pe jos este montat parchet, acoperit cu câteva covorașe de calitate, foarte moi.

Dormitorul este format dintr-un pat dublu cu două noptiere, televizor ceva mai mic montat pe perete. Ambele camere au atât perdele cât și draperii care obturează perfect lumina.

Terasa este destul de lungă, pe toată suprafața apartamentului, accesul se face doar din sufragerie, pe jos este montată gresie iar elementele de protecție sunt din bârne solide din lemn având deasupra ghivece cu flori, la fel ca în pensiunile din Austria. Între balconul nostru și cel al vecinului există un spațiu, astfel încât nu se poate avea acces dintr-un balcon în celălalt. Florile din balcon ne-a făcut plăcere să le udăm noi în fiecare seară iar gazda ne-a mulțumit.

Baia m-a încântat într-un mod deosebit, destul de mare cu o cadă adâncă în care s-a bălăcit cea mică în fiecare zi. Gresie și faianță, mobilier modern, oglindă mare cu lumini, feon, săpun, gel de duș și șampon pentru numărul de persoane, dacă doreai mai aducea, însă noi l-am avut pe al nostru. Prosoape de alb imaculat, câte 2 de persoană în plus prosopel de pus pe jos la ieșirea din cadă. Apă caldă non stop care ajungea imediat la robinet, știam că în general la pensiunile din acea zonă apa caldă ajunge puțin mai greu, însă aici era aproape instant în robinet.

N-aș vrea să uit de tâmplărie și feronerie, de cea mai bună calitate, ușile și ferestrele stratificate, este adevărat că n-au cartelă magnetică la intrare însă cu atâți copii care vin periodic în tabere ar fi fost o bătaie de cap în plus. Cheia este sfântă întotdeuna.

Și încă un aspect... Citisem că miroase a vechi. Oameni buni, doar dacă ești rău-voitor poți spune acest lucru. Peste tot miroase a curat, aerisit, mobilierul așa cum am spus este aproape nou, pe holurile pensiunii domnește o aromă florală de la odorizantele prezente pretutindeni, chiar m-am interesat de unde le procură și când mi-a spus prețul acestora m-am răzgândit, preferând pentru acasă ceva mai accesibile.

În cameră s-a intrat în fiecare zi pentru curățenie, gunoiul era golit zilnic, prosoapele au fost schimbate atunci când le-am lăsat pe jos, deci cei care spun că nu le-au fost schimbate prosoapele sunt rău-voitori.

Restaurantul

Nu este din anii 60 așa cum spunea o doamnă care s-a născut prin anii 80, este relativ nou, modern, cu mese și scaune din lemn masiv, un bar în ton cu mobilierul restaurantului de unde se poate comanda orice doriți, inclusiv cafea expresso.

Capacitatea lui este de aproape 80 de persoane stând lejer la mese, suficient pentru un grad de ocupare maxim al pensiunii. În afară de scopul principal al restaurantului, aici se mai pot organiza diferite activități culturale prin sistemul audio-video existent în incintă, pensiunea plătește 5 taxe pentru muzica ambientală la diferite organisme culegătoare de taxe. Chiar am fost martor la un astfel de episod, dar este o altă poveste... (Vreau doar să evidențiez faptul că doar cei clasificați plătesc aceste taxe, pe lângă multe altele, așa că atunci când ajungeți într-un loc mai ieftin gândiți-vă dacă ei nu fac cumva concurență neloială atunci când lucrează la negru).

Noi am beneficiat inițial de demipensiune, apoi după ce doamna ne-a făcut „cinste” din partea casei cu un prânz, am decis să optăm pentru pensiune completă, atât de gustos a fost ceea ce mâncasem. De menționat că întotdeuna înainte de masa de prânz sau de seară venea domnul patron și ne servea cu o afinată sau o tărie din partea casei. Meniul zilnic era discutat cu fiecare turist cazat în pensiune sau cu profesorii care răspundeau de copiii din tabără, tot ceea ce se prepara era proaspăt iar ceea ce rămânea era aruncat la găini, preparatele nu se repetau și întotdeuna serveam altceva.

Partea interesantă din această poveste este că puștoaica mea a început să mănânce, dacă acasă nu termina nici măcar un fel de mâncare, aici mânca și felul unul și al doilea și desertul, de multe ori cerând câte o nouă porție... deci m-a disperat într-un mod plăcut. După masa de prânz aveam desert din fructe sau pepene iar seara câte o prăjitură sau plăcintă preparate de către gazda noastră. De fapt orice se prepara în bucătărie pleca din mâinile dumneaei.

Pe 1 august am avut surpriza să ne ofere un tort de ziua soției mele iar toți copiii din restaurant și ceilalți turiști i-au cântat la mulți ani. A fost o surpriză pe cât de plăcută pe atât de neașteptată. Vă mulțumim, doamnă!

După mese ne plăcea să lenevim la o țigară (ea) și o bere (eu) pe terasa restaurantului privind la copiii care beneficiau de un animator care îi solicita la diferite jocuri. Seara ieșeam pe terasă și jucam cu turiștii sau cu gazdele o carte sau un rummy, așa ne-am mai adus aminte de jocurile adolescenței, pe care am uitat să le mai jucăm acasă. Foarte plăcute acele momente de seară...

Distracție și relaxare

Păi doar faptul că ești acolo este o relaxare totală. Aer curat, mult verde în jur, liniștea întreruptă doar de pârâul Turcu și multe flori care îți bucură sufletul. Ce-ți poți dori mai mult?

Totuși, la subsolul vilei descoperim o sală unde se găsește o masă de tenis și un billiard cu tot ceea ce trebuie, se pot folosi gratuit de către toți cei cazați acolo. Sala este dotată cu o masă și scaune pentru jocuri de cărți sau rummy, sistem audio și un televizor lcd.

Locul de joacă este în spatele curții, dotat cu tobogane, leagăne, o căsuță, un coș pentru baschet, trambulină pentru copii, balansoar, diferite mingi, cerculețe, corzi, etc. Când am fost noi se construia o tiroliană cu acces gratuit pentru copii cazați acolo.

Există un foișor unde se poate face grătar, însă în actualele condiții de pensiune completă, acest serviciu nu își mai are sensul, totuși la două - trei zile turiștii sunt serviți cu friptură pe grătar, mici sau frigărui.

Internetul este prezent pretutindeni, există mai multe modemuri iar conectarea se face în funcție de locul unde te afli.

Pentru grupuri, există o sală de conferințe dotată cu un sistem de proiecție, sistem de sonorizare, mese și scaune care se pot configura în diferite forme. Capacitatea este identică cu cea a locurilor din restaurant, adică în jur de 80.

Parcarea se află în fața pensiunii, este destul de generoasă, pot încăpea cu ușurință peste 20 de autoturisme, chiar și un autocar.

Printre opționalele existente amintesc plimbările cu atv-ul sau cu căruța, călăria, masaj de relaxare, degustări de vinuri din diferite podgorii, paint-ball cu personal autorizat, tras cu arcul.

Dar dacă ajungeți la Arinul, este păcat să nu explorați puțin zona, este una superbă care ne face să iubim și mai mult țara noastră. Amintesc aici plimbările către Fundata, Moieciu de Sus și Rezervația Masivului Bucegi, drumețiile către Mănăstirea și schitul Bran de unde natura ne oferă imagini spectaculoase cu Piatra Craiului sau Bucegi, drumețiile către Șinca Veche prin Poiana Mărului și vizita la Mănăstirea rupestră și Templul dorințelor, drumețiile prin Cheile Zărneștiului din Masivul Piatra Craiului, unde mergi mai mulți km la pas fără a te sătura de pereții perfect verticali. De aici se pot face drumeții mai lungi către Plaiul Foii, către Valea Vlădușca și Vf. Omu sau către Cabana Curmătura.

Puteți face o plimbare prin Brașov care abundă în obiective turistice, apoi vă puteți continua drumeția către Poiana Brașov cu întoarcere direct prin Râșnov, unde puteți vizita cetatea, peștera și mai nou deschisul Dino Parc. Iar până ajungeți la pensiune puteți vizita și Castelul Bran

Poate n-aș fi scris atât de repede acest comentariu pentru Pensiunea Arinul dar m-au deranjat comentariile tendențioase ale celor două doamne (aici si aici), dânsele au confundat hotelul all inclusive cu pensiunea care oferă trei mese pe zi, probabil oriunde vor merge vor avea ceva de comentat atât timp cât nu-și aleg vacanțele în cunoștință de cauză.

Aș mai vrea să evidențiez faptul că Pensiunea Arinul a fost premiată de către AmFostAcolo.ro în 2014 având grad de recomandare maxim și cele mai bune note din Moieciu de Jos. Nu este ușor acest lucru când în jurul tău se află o concurență neloială, o mulțime de vile și pensiuni fără clasificare care nu plătesc nimic la stat și țin tariful scăzut. Poate se va schimba ceva în acest sens...

Voi reveni cu plăcere la Arinul, fie doar și pentru a saluta gazdele care sunt niște oameni minunați.

Vacanțe frumoase să aveți!


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 19.08.16 16:14:39
Validat / Publicat: 19.08.16 19:29:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOIECIU.

VIZUALIZĂRI: 1474 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Locul de joacă pentru copii și foisorul cu grătar
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20000 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

mishu
[19.08.16 20:46:20]
»

Imi este greu sa scriu un ecou si asta doarece parerile sunt atat de controversate insa m-am gandit la ce am avut eu in cap cand am mers la Pensiunea Ferma despre care am scris aici. Existau articole de nota 10 si de nota 2 (aproximativ) incat nu stiam ce ma va astepta acolo. Insa ceea ce am gasit acolo a fost minunat si atunci mi-am zis ca nu cred ca cineva cum esti tu (imi pare rau ca nu te cunosc decat din postarile de pe aici, ceva vorbe de la alti useri si postarile de pe grup) si-ar putea pune cuvantul pentru ceva neadevarat.

Mi-a placut articolul si as merge acolo cu cea mai mare placere. Am citit si articolele mentionate de tine si diferenta este uriasa si unele pretentii exagerate. Poate ca intr-adevar nu stim sa facem diferenta intre pensiune si hotel precum si pensiune completa si All Inclusive. La fel de bine am vazut poza in care este pus programul de masa asta inseamna ca in rest nu cred ca putem emite pretentii iar in ceea ce priveste meniul, aici cred ca asa se practica la toate pensiunile.

Felicitari, un articol votat cu placere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
pepsi70roAUTOR REVIEW
[20.08.16 15:41:55]
»

@mishu - Nu vei regreta deloc, câteva zile de relax acolo, sunt o binecuvântare pentru suflet.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Arinul [Moieciu de Jos]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.04967212677002 sec
    ecranul dvs: 1 x 1