ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.05.2016
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAY-2016
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 8

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 90 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 5 MIN

Pensiunea Ana — mai mult decat o unitate de cazare

TIPĂREȘTE

Am aflat de aceasta pensiune prin intermediul AFA.

Cu ocazia excursiei din ultimul week-end care a cuprins vizitarea mai multor obiective turistice din tara Hategului dar nu numai (urmeaza un Review separat pentru fiecare) am avut ocazia sa ne cazam (eu+fam.) la pensiunea Ana din comuna Marga judetul Caras Severin.

Comuna Marga are istorie:In anii 100 romanii au construit fortul Magrum. Exact in locul in care astazi se afla comuna Marga (de acolo si denumirea comunei:Magrum - Marga sau Marna (tip de piatra de calcar din zona). In decursul anilor au avut loc multe evenimente printre care pot reaminti neprimirea de catre comuna a Unirii din 1700, incendiul din 1848 (cu ocazia revolutiei din 1848) participarea locuitorilor la razboaiele mondiale 1 si 2, aducand numeroase victime. Deci comuna a avut o istorie zbuciumata avand in vedere ca si granita Austro Ungariei (la Vama Marga) era aproape.

Din punct de vedere geografic localitatea de pe valea raului Bistra se afla la cca 2 km de drumul national DN 6 intersectia este marcat corespunzator iar drumul de legatura este asfaltat perfect. Intersectia se afla la jumatate distanta intre Hateg si Caransebes (cca 35 km de Sarmisegetuza). Altitudinea la care se afla localitatea este de 400m deasupra nivelului marii.

Recensamantul din 2011 arata 1151 locuitori din care cca 95% sint romani, iar din punct de vedere confesiune 85% sint ortodocsi.

In afara de obiectivele turistice din aceasta zona cele mai accesibile sint biserica ortodoxa din comuna Marga - care la fel are istorie, la inceput a fost din lemn si a ars - iar cea actuala din zidarie dateaza din anul 1730. Arhitectura cladirii este in stil baroc. Pe urma un important obiectiv turistic dar nu numai este Izvorul Tamaduirii care se gaseste la cca 4km la iesirea din comuna spre munti drum partial asfaltat, partial drum de pamant. La cca 500m de la izvor (accesibil cu masina) se gaseste biserica/manastirea cu acelasi nume (exista si un centru de sanatate aici) Sa nu uitam nici de traseele turistice care se pot face pe jos dar partial si cu ATV uri sau de ce nu... calare. Varful cel mai inalt din zona este varful Sturu (1870m) In afara de aceste obiective mai pot enumera:Statiunea Poiana Marului, Sarmisegetuza, Parcul National Retezat, Cetatile din zona cum ar fi Colt sau Malaiesti, rezervatia de zimbri din Hateg si multe altele.

Cele descrise mai sus le consider ca o introducere care are legatura cu locatia de cazare Ana.

De ce am dat titlul articolului "Pensiunea Ana, mai mult decat o unitate de cazare?" Deoarece turistii au la dispozitie camere mari, deoarece se pune accent pe calitatea serviciilor, deoarece mâncarea este bio (100% deoarece si eu fac la fel acasa), deoarece se pune accent pe socializare, deoarece se organizeaza diferite evenimente cum ar fi Teambuiding, tabere scolare, concerte sau alte evenimente muzicale, etc, etc.

Pensiunea deschisa acum 6 luni (care dupa mine poate fi numita si hotel) dispune de 8 camere mari, din care 1 este apartament. Dotarile camerelor sint: paturi matrimoniale, duble sau supraetajate (preferatul copiilor), noptiere, masute, scaune, cuiere, incalzire centrala (cu reglaj individual), mocheta pe jos, prize suficiente, bai cu dus, wc, chiuveta, consumabile, cate o priza pt aparat ras, etc. Nu am vazut aer conditionat (dar cred ca nici nu trebuie fiind o zona de munte aer mai racoros), ar mai trebui niste mobilier (conform proprietar s-au facut deja demersurile pentru achizitionarea acestora). Televizoare lipsesc conform proprietar acest lucru s-a facut intentionat (cu intentia de socializare in zona comuna (living + terasa + curte + sala mese + zona agerement). Nu exista date despre orele de check in sau check out, dar banuiesc ca este cam la fel ca la majoritatea locurilor de cazare (12.00-14.00) Preturile in acest moment sint cca 60 ron/persoana. Asta insemana camera dubla 120 (fara MD inclus) /170 (cu MD inclus pt 2 persoane 25 ron fiind un mic dejun consistent (vezi poze)) pat suplimentar 60 ron, iar apartamentul 200 ron fara MD (cu MD ar fi 200 + nr persoane ori 25 ron) WIFI este gratuit, nu are viteza sunetului dar merge.

Zona de luat masa: interior sau exterior (terase:eu am vazut 2 terase, o terasa cu 3 mese lungi + bancile aferente si inca o masa cu bancile aferente intr-un loc mai izolat (poze)

Bucatarie:asa cum a descris si proprietarul (si am observat si eu) se promoveaza alimentatia bio, mult mai sanatoasa. Preturile ar fi MD 25 ron, iar pentru celelalte mese preturile variaza. Eu am platit 120 ron pentru 2 mese (doar fel principal) pt 3 persoane - deci 6 portii. Dar asta poate varia in functia de comanda in cazul meu au fost 1. masa: pui cu orez si 2. masa: snitel cu piure. Conditiile de servit masa: mesele sint curate si am avut ocazia sa vad bucataria (de fapt am tras cu ochiul când s-a deschis usa) - este amenajata conform norme euro in vigoare, iar modul de preparare a hranii se realizeaza foarte igienic

Zona de agrement afara:In primul rand in sezonul cald zona de agrement cea mai folosita este curtea spatioasa, aici putem include si gradina prin care curge un raulet de munte (exista si un izvor cu debit mare de apa, dar extrem de rece). Eu zic ca avand in vedere marimea si jocurile practicabile aici este paradisul copiilor. Am inteles de la proprietar ca vara se monteaza o piscina gonflabila pentru copii (dar ar fi buna una si pentru adulti)

Zona de agrement interior:la intrare exista un living foarte spatios (de fapt open space impreuna cu zona de luat mese) cu canapele confortabile, punctul forte de aici este semineul functional realizat foarte artistic si la dechiderea ferestrelor sunetul produs de curgerea raului (exact sub living) Un televizor de 1,5m de pe perete asigura programele dorite de turisti (inclusiv conexiune internet deoarece este smarttv) dar barul este inca in faza de proiect.

Deasupra zonei de living + zona de luat masa este o zona multifunctionala, eu am vazut o masa de biliard, si o masa de tenis (gratuit pentru turistii cazati). Aceasta zona conform proprietar se poate transforma rapid in sala de conferinta, sala sport sau sala de poiectii cu ajutorul unui proiector video. Acestea se fac la cerere si rezervare prealabila. Restul de activitati de agrement cum ar fi calaritul, drumetie cu ATV uri, sanie trasa de cai, culesul fructelor de padure, drumetii montane trebuie discutata cu proprietarul cu ceva timp inainte deoarece sint activitati realizate in colaborare cu alte persoane in comuna.

Din punct de vedere siguranta am observat ca s-au respectat toate normele in vigoare.

Parcarea se realizeaza in curtea interioara (cca 5 sau 6 locuri estimativ) si afara pe strada in fata pensiunii Ana. Aici lucreaza si un paznic de noapte (care ziua se ocupa de alte treburi gospodaresti)

Minusuri: nu prea sint, fiind pensiunea relativ noua mai trebuie puse la punct cateva lucruri cum ar fi realizarea unui meniu, achizitie mobilier suplimentar in camere. Dar conform proprietar deja se lucreaza la acestea. Am inteles ca se lucreaza si la o harta turistica a zonei care va fi pusa la dispozitia turistilor.

Recomand ca si cazare principala aceasta unitate tuturor care viziteaza zona Hategului sau parcul national Retezat... sau cazare intermediara pentru cei care viziteaza Banatul sau cazanele Dunarii, sau cei din Banat care viziteaza centrul Transilvaniei (Sibiu sau Brasov de ex.) Eu personal ma voi intoarce acolo.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 23.05.16 01:10:27
Validat / Publicat: 23.05.16 07:03:53
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în POIANA MĂRULUI [CS]
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1963 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Curtea vazuta de sus
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 90.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    5 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [23.05.16 07:04:23]
    »

    @AZE: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)

    Mulțumesc.

    Dan&Ema
    [23.05.16 08:28:23]
    »

    Am citit cu mare interes pentru ca in august avem si noi rezervare aici. Suna bine! Felicitari pentru articol!

    Zoazore
    [23.05.16 13:34:56]
    »

    @AZE - Conform user@zoazore, ai un F. Util binemeritat, care a atras si-un SB dupa el! Ce sa-ti fac daca meriti? Spune tu, pot altfel?

    Sa va fie de bine!

    AZEAUTOR REVIEW
    [23.05.16 21:57:49]
    »

    @webmasterX - buna seara, pozitia pe harta nu este corecta, coordonatele corecte sint :

    45,50302990128649 N

    22,523266019729593 E

    Nu se afla pe strada principala ci pe prima ulita pe stanga (asfaltata) dupa biserica ortodoxa. Pe harta se vede un teren gol, pensiunea s-a construit dupa ce s-a facut poza din satelit

    webmaster26
    [23.05.16 22:28:32]
    »

    @AZE - Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare - intrarea pe strada - de aici.

    În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    AZE, Dan&Ema, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Ana [Marga, CS]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.047441005706787 sec
    ecranul dvs: 1 x 1