ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.09.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Oneşti [BC]
ÎNSCRIS: 25.11.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 8 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Foarte frumos și primitor!

TIPĂREȘTE

Ne propusesem de mai mulți ani să mergem și noi în Maramureș. așa că anul acesta am zis gata, nu mai amânăm și mergem să vizităm Maramureșul.

În 2008 am mai avut o tentativă de a merge în Maramureș, dar drumul prost între Iacobeni și Borșa, la fel și drumurile din Maramureș, ne-au dat planurile peste cap și uite așa am ajuns tocmai la Băile Felix pentru 10 zile la pensiunea Luca.

De câțiva ani îmi aleg locurile de cazare cu ajutorul site-ului AFA și a celor ce scriu aici, de aceea țin să vă mulțumesc foarte mult căci niciodată nu am dat greș. Așa că la începutul lunii aprilie am făcut rezervare la pensiunea Alina din Poienile Izei, o cameră dublă cu demipensiune, lucru care în următoarele zile s-a dovedit a fi foarte inspirat, dar și trist pentru că ne-am îngrășat și eu și soția, Doamne ce și câtă mâncare excelentă ne-au servit, ca pe curcani ne-au îndopat, iar horinca, afinata și cafeaua au fost de nota 10! Când am revenit acasă am trecut amândoi la cură de slăbire.

Am plecat într-o joi dimineața pe 2 iunie, pe la 4 dimineața pe traseul Onești-Ghimeș-Miercurea Ciuc-Gheorgheni-Sovata-Reghin-Bistrița-Săceli-Poineile Izei, în total 430 de km. Tot drumul a plouat continuu, erau zone în care nici ștergătoarele nu făceau față, în rest am avut vreme foarte bună, 22-25 de grade, numai bine de a cutreiera Maramureșul istoric.

Pe la ora 12 am ajuns la pensiunea Alina. Familia Ilieș sunt niște oameni deosebiți, răbdători și ospitalieri, deschiși și veseli. Le mulțumim că ne-au făcut să ne simțim bine, că ne întrebau în fiecare zi unde merge, unde mai vrem să mergem, cum a fost pe unde am fost.

Pensiunea se află la șoseaua principală din sat, chiar vis-a-vis de căminul cultural și lângă casa preotului pe partea stângă. Nu ai cum să nu observi cum o poartă maramureșană imensă din lemn masiv cu încrustații tradiționale stă de strajă la intrare și te îmbie în inima Maramureșului.

Am parcat mașina în curtea pensiunii, unde încap 5-6 mașini. Pensiunea are parter și două etaje, iar lângă pensiune se află camerele proprietarile, bucătăria și grajdul animalelor. La parterul pensiunii se găsește bucătăria utilată cu tot ce vrei și foarte curată, sala de mese cu televizor LCD cu diagonală mare și un sistem audio cu două boxe mari și o baie de serviciu. La etajul 1 sunt patru camere și la etajul 2 sunt două camere, fiecare etaj având terasa lui unde stăteam dimineața și seara și servim cafeaua, palinca sau o bere.

Când am ajuns la pensiune mai erau cazate două familii din Brașov care au plecat a doua zi, așa că pe toată perioada vacanței am stat singuri în pensiune.

Pensiunea și Poienile Izei aflate în mijlocul Maramureșului istoric pot fi punctul de plecare către numeroasele atracții turistice din zonă, atât pe jos cât mai ales cu mașina. Am stat 9 zile în Maramureș și în fiecare zi am avut destinații diferite: Dragomerești, Ieud, Șieu, Rozavlea, Botiza, Bârsana, Ocna Șugatag, Oncești, Vadul Izei, iar ceva mai departe, Sighet, Săpânța, Vișeu și Borșa, în total parcurgând aproape 500 de km prin Maramureș.

În jur de ora 10, după micul dejun plecam cu mașina să vizităm Maramureșul și ajungeam seara în jur de ora 18 când doamna Liliana ne aștepta cu cina. Doar pe 9 iunie, de Înălțarea Domnului nu am folosit mașina pentru că am participat la slujba din sat, apoi am mers în satul vecin Glod, pe jos, în jur de 10 km dus-întors, la pensiunea Glodeanca să vedem și noi o vâltoare. Aproape toate lumea mergea la biserică în costume populare și chiar și cu opinci. Și în pensiune am avut la dispoziție hainele populare tradiționale pe care le-am îmbrăcat cu drag pentru o sesiune foto.

Camera în care am stat a fost la etajul 1. În primul rând a fost foarte curată, mare și spațioasă, cu mobilă din lemn, un dulap mare, un pat matrimonial, cu lenjerie și perne foarte curate. Am dormit foarte bine, ca la mine acasă. Tot în cameră era și un televizor LCD. Baia de asemenea era foarte curată, cu prosoape impecabile, săpun lichid, hârtie igienică, apă caldă non-stop. Internetul merge foarte bine, având semnal până la foișorul din spatele pensiunii.

Despre mâncare, ce să spun? Pentru 65 de lei de persoană pe zi, am mâncat excelent și aproape numai produse bio. Este recomandat să iei micul dejun și cina, fără prânz pentru că după micul dejun, turiștii pleacă să viziteze obiectivele turistice din Maramureș și se întorc spre seară. De asemenea după micul dejun nu mai poți mânca nimic mai devreme de 5-6 seara. La micul dejun, numai mic nu era... primeam pe un platou cârnați de casă, ceafă afumată, carne prăjită de porc de la borcan, șuncă, urdă, caș, ouă fierte sau omletă, ceapă, roșii, unt și lapte de casă, 2-3 feluri de dulceață, pâine, cafea, apă minerală și bineînțeles, afinată și horincă. Cina este formată din ciorbă, felul doi și desert. Primești pe masă un bol cu un polonic în el. Dacă ești curios să vezi cum arată și felul doi, trebuie să te abții să termini ciorba. Ciorbele sunt drese cu smântână, am înțeles că nu folosesc borș. La felul doi am mâncat fripturi, sarmale, tochituri, chiftele, cartofi pai sau piure, salate, murături, toate gătite excelent. La desert am avut prăjituri de casă, plăcinte, gogoși și clătite. Nu există un meniu din care să poți alege, am lăsat la alegerea gazdelor ca să ne gătească și nu au dat greș niciodată.

A venit și ziua în care a trebuit să plecat, despărțindu-ne cu greu de aceste locuri de poveste și de acești oameni minunați, cu gândul că vom reveni cu drag. Mulțumim familiei Ilieș pentru ospitalitate și că am fost primiți cu sufletul deschis în casa dumnealor!

Așa că vineri pe 10 iunie am plecat, dar nu spre casă, ci la Brașov unde am fost invitați la o nuntă la restaurantul Casa Brașoveană și ne-am cazat pentru două nopți la Casa Adam (voi scrie și despre această pensiune).

Drumuri bune și vacanțe frumoase!


[fb]
---
Trimis de c-kosty in 16.09.16 16:56:53
Validat / Publicat: 16.09.16 18:37:02
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2677 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (c-kosty); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Poienile Izei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33050 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

6 ecouri scrise, până acum

mishu
[16.09.16 20:11:59]
»

@c-kosty- Inca o pietricica s-a mai pus pe talerul care inclina balanta spre Un concediu anul viitor in Maramures. Si nu mai era cazul dar articolul tau mi-a intarit aceasta convingere. Am insa o mare bariera care sta in calea fericirii mele, ce ma fac cu kg suplimentare, pentru ca eu sigur nu ma voi putea abtine, citeam articolul tau si inghiteam in sec.

Dar probabil ca eu am sa cer camera la etajul 2 ca sa fac mai multa miscare macar asa sa mai compensez.

Felicitari, votat cu placere.

Dan&Ema
[16.09.16 22:52:57]
»

@c-kosty:

Felicitari! Votul 13 de la mine sa fie cu noroc si premergator de SB!

printesa82
[16.09.16 23:07:28]
»

Superbonusul din partea mea!... Felicitari pentru articol... mi-a placut!

c-kostyAUTOR REVIEW
[17.09.16 11:03:54]
»

@mishu: Merită o vacanță în MM. cu siguranță, nu o să regretați, moreșenii sunt niște oameni deosebiți plus peisajele, locurile de vizitat, mâncarea, băutura (of ce palincă bună am băut) toate astea fac o vacanță de neuitat.

Despre kg. în plus asta e, și eu sunt gurmand îmi place mâncarea bine făcută, dar ajuns acasă soția m-a trecut la dietă, 2 căni cu ceai de ghimbir cu lămâie pe zi, un pic de sport timp de două săptămâni și am reușit să dau jos cele 3 kg. puse.

@all. Mulțumesc pentru voturile acordate și ecouri!

irinad
[17.09.16 11:32:38]
»

@c-kosty: Frumos loc de cazare, merită luat în seamă pe viitor, ca şi Maramureşul, dealtfel.

Vacanţe frumoase în continuare vă doresc!

c-kostyAUTOR REVIEW
[17.09.16 11:52:06]
»

@irinad: Mulțumesc la fel, numai bine!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
c-kosty, Dan&Ema, irinad, mishu, printesa82
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Alina:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.5120530128479 sec
    ecranul dvs: 1 x 1