ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.06.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brăneşti [IF]
ÎNSCRIS: 30.07.14
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2020
DURATA: 1 nopți
Familie
4 AD. + 1 COPII -- v: 4
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Amarat e omu' Doamne...

TIPĂREȘTE

Amarat e omul, Doamne

Cand se culca si n-adoarme

Ar manca, dar nu e foame!

Cam asa sunt eu acum, cand incerc (neuronule nu ma face de ras!) sa scriu un articol despre prima cazare in miniconcediul din 2020.

Cei care ati fost prin jur si ati citit primele doua articole (vezi impresii) si ati reusit sa le cititi pana la capat ati retinut, probabil, ca in prima zi am fost cazati (nu gazati) la pensiunea Casa Afetelor. Trebuie sa recunosc ca a fost una din sugestiile mele, dar si nora mea, care s-a ocupat de contractarea cazarilor, a vazut si i-a placut si ei pensiunea. Daca ne-a placut noua, nefasta si baiatul cel mic trebuiau sa se conformeze. Nepoata a fost de acord pentru ca prima si singura conditie pe care a pus-o era locul de joaca. Daca are loc de joaca, orice pensiune e buna, chiar daca ar trebui sa dormim pe balcon sau pe dusumea.

De cum am vazut pensiunea in viu, nu in poze, intaia-s data pentru prima oara ne-a placut si am intrat cu incredere la receptie. Acolo am fost intampinati de proprietara pensiunii, care s-a recomandat, apoi ne-a dat niste formulare sa le completam (era inca pandemie). Ne inmaneaza cateva pliante cu pensiunea si locurile din apropierea pensiunii, ne conduce in camerele noastre, care spre bucuria sotiei aveau balcon.

Acum ar trebui sa va zic ceva de pensiune, nu de noi.

Asadar pensiunea este pe DN 15B, in comuna Pipirig, locul amintit de Ion Creanga in Amintirile sale din copilarie. Coordonatele GPS din pliantul pensiunii sunt latitudine 47,2288071, longitudine 26,0828626, codul postal al localitatii este 617325.

Pensiunea care ofera spatii de cazare pe doua etaje, are 2 camere cu pat matrimonial, 3 camere cu paturi twin si 2 apartamente cu 2 dormitoare. Camerele care mi s-au parut mari (poate intra cu usurinta un pat suplimentar) au toate balcon (spre bucuria fumaciosilor), au televizoare plate de 102cm, ferestrele si usa de la balcon au plasa de protectie contra tantarilor, dulap pentru haine, o masa cu un scaun. In dulap am gasit 2 paturi (la sfarsit de august nu aveam nevoie de ele), 4 prosoape, 2 mari si 2 mici (ca in cantecul Margaretei), umerase pentru haine. Pe balcon era o masa cu doua scaune, deci conditii optime pentru baut o cafea.

Baia suficient de mare cat sa aiba loc o cabina de dus, un lavoar si un vas wc. In baie am gasit hartie igienica, una in suportul de rigoare si una de rezerva pe rezervorul wc-ului.

Ce ne-a placut era pardoseala din parchet laminat si nu dingresie cum gasisem in multe locuri. In fata patului se afla o comoda cu sertare, iar pe perete o oglinda de dimensiuni respectabile. In lateral de comoda de sub oglinda intr-a parte era masuta cu un taburet din piele, iar in cealalta parte era o alta comoda (fara sertare) pe care se afla televizorul. Si ca sa nu-mi scape ceva va spun ca langa pat, de-o parte si alta era cate o noptiera cu sertar, dar fara veioza. Pe pereti erau prize care puteau fi folosite pentru incarcatoare de telefon, sau baterii pentru aparat foto, sau ce s-o mai nimeri. Am constatat ca in camerele unde am locuit noi nu erau minifrigidere. Dar noi pentru o noapte, in trecere nu el-am simtit lipsa. Daca am uitat ceva sa va spun despre camera mai adaugati si voi. Acum sa continuam cu inspectia la parter.

Aici vom descoperi un restaurant, care la ora vizitei noastre era un soi de depozit de mese si scaune, din motiv de pandemie. Acum cand scriu eu in mod sigur ca mesele au fost aranjate la locul lor, scaunele asezate la mese, pe mese in mod cert sunt fete de masa, iar daca solicitati ceva de mancare cred ca vi se vor aduce vesela si tacamurile necesare. Asa cum cred ca daca va apuca setea veti primi si pahare. Dar noi acum doi ani, pentru ca am fost cuminti, am putut manca pe terasa pensiunii. Ce am patit la masa v-am povestit in articolul cu prima zi de concediu (vezi impresii) si nu prea as vrea sa-mi mai amintesc. As putea sa remarc faptul ca la ora la care am fost noi la masa (era dupa ora 21) se gasea orice preparat din meniu.

Pensiunea e pregatita si pentru cei mici. In curtea din spatele pensiunii exista un loc de joaca unde copiii nu se vor plictisi si nici nu vor sta la coada sa apuce un aparat la care sa se joace. Iar intr-un colt al terasei era un topogan, un leagan si o casuta pentru ocuparea timpului de catre copii pana la venirea mancarii.

Nu stiu daca in pensiune este internet, dar nu am avut probleme cu netul de la telefoane.

Ce sa va mai zic eu despre pensiune? Daca e cineva care citeste articolul si are intrebari, folositi-va de dreptul la informare.

As reveni la insistenta d-nei Afetelor de a mai ramane macar o zi acolo pentru ca avem ce vizita. Si ii dau dreptate. Daca ajungeti acolo si va cazati la pensiunea Casa Afetelor ramaneti cel putin doua nopti. Va sugerez cateva trasee de parcurs.

De la pensiune, pe DN15B. spre Poiana Largului se poate ajunge la manastirile Paltin Petru Voda (17 km) si Petru voda (20 km).

Din parcarea pensiunii, pe DN 15B spre Tg Neamt la dreapta pe DJ 157F se poate ajunge la manastirile Secu (15 km), Sihastria (18 km), Sihlea (24 km).

Din acelasi DN 15B, la stanga de data asta pe DJ 155C puteti vizita Gradina Zoologica Dragos Voda (14 km), Muzeul Memorial Mihail Sadoveanu (16 km), Schitul Vovidenia (16 km), Manastirea Neamt (16 km).

In Targu Neamt se pot vizita Cetatea Neamt (26 km) si Muzeul Etnografic si Casa Memoriala Veronica Micle (24 km), din Nemtisor pe DC se poate ajunge la Manastirea Sfanat Cruce (22 km).

Pana la casa memoriala si parcul tematic Ion Creanga din Humulesti aveti de strabatut numai 23 km.

Din DN 15B si apoi pe DN 15F dupa 33 km puteti vizita Manastirea Agapia, Muzeul Vivant Agapia, Casa Memoriala Alexandru Vlahuta din Agapia. De la manastirea Agapia dupa numai 2 km se ajunge la Manastirea Agapia Veche. Tot de la Manastirea Agapia se poate ajunge, pe DC 168, pri Filioara si prin Padurea de Argint se ajunge la Manastirea Varatec si Mormantul Veronicai Micle situate la 35 km.

Doar din simpla enumerare a obiectivelor accesibile usor de la pensiune va dati seama ca merita cel putin doua nopti de cazare la Pensiunea Casa Afetelor.

Daca nu v-a placut ce am scris nu dati cu pietre dupa mine. Nu prea am pricepere pentru asemenea descrieri (de parca m-as pricepe la altele!).

Nuami bine si calatorii placute!

Stiu ca v-ati fi asteptat la poze din camera sau din baie. imi cer scuze, dar nu fac asemenea poze.

Poze gasiti pe materialele de prezentare prezente pe net si corespund realitatii.


despre SERVICII

As remarca in primul rand profesionalismul, de aici derivand si alte calificative, cum ar fi ospitalitatea clasica moldoveneasca, amabilitatea personalului, dorinta de a ne fi de folos cu orice. Si tot aici as remarca disponibilitatea de a ne convinge de resursele turistice ale zonei.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Personal noi am fost multumiti, Camera este mare, bine aerisita, balconul suficient de mare, cu mese si scaune la fiecare camera. Baia suficient de mare oentru a putea fi folosita de doua persoane in acelasi timp. Poate un minifrigider in camera ar fi necesar,


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Aici ar fi trebuit sa le dau cea mai mica nota posibila. Nu e de acceptat sa nu astepti mai mult de 2 minute pana vine ospatarul cu meniurile si sa-ti comanda. Nu e permis ca mancara comandata sa vina foarte repede si calda, fara sa fii nevoit sa soliciti ospatarului sa-ti aduca tot ce ai comandat. Despre calitatea si cantitatea mancarii, in aceasi nota, nu e permis sa fie si multa si buna si ieftina.

Astea fiind spuse le-am dat nota maxima, sa se invete minte.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Cand peste drum de pensiune te asteapta o padure de brazi, iar in spatele acesteia curge apa Ozanei ce mai poti reclama? In afara de restaurantul care, din motiv de pandemie era inchis, pensiunea dispune de o terasa acoperita, mare, dotata si cu un mini loc de joaca pentru copii, in afara de locul de joaca destinat special copiilor.

In centru comunei exista mai multe magazine unde ne-am reintregit proviziile pentru a doua zi. Exista si o biserica frumoasa, tot in centru, dupa traversarea podului peste Ozana.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Fiind perioada de pandemie distractia in public se amana pentru alta data.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de liviu49 in 19.06.22 09:40:05
Validat / Publicat: 19.06.22 11:31:34
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TÎRGU NEAMȚ. A mai fost în/la: Cheile Bicazului, manastiri, Humulesti

VIZUALIZĂRI: 658 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (liviu49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 De la acelasi balcon, tot dimineata .
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22250 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[19.06.22 09:53:36]
»

Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației de a scrie propriul set de impresii din această vacanță.

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

liviu49AUTOR REVIEW
[19.06.22 10:24:01]
»

@webmasterX: Pozitia corecta a pensiunii este in locul unde apare patul, pana in podul peste Ozana. Chiar din fata pensiunii urca o strada pana in marginea padurii. Unde apare semnul cu 1 este cam pozitia Bisericii.

Numai bine!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterX
[19.06.22 11:31:19]
»

@liviu49: Mulțam fain. Am modificat "cursorul", rezultând noua poziționare de aici.

În plus, am adnotat coordonatele drept confirmate.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
liviu49

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.037890911102295 sec
    ecranul dvs: 1 x 1