GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
![](/images/printer_off_32.png)
Am fost la hotelul Pasa Beach in luna septembrie si va recomand acest hotel intrucat veti avea parte de o vacanta de vis. Noi ne-am hotarat sa ne petrecem concediul aici pe baza recomandarilor primite de catre utilizatorii acestui site, precum si pe baza recomandarilor prietenilor si cunostintelor. Chiar daca este al doilea an consecutiv in care ne petrecem vacanta in Turcia, statiunea Marmaris - o statiune relativ noua in comparatie cu celelate vizitate, a fost pe placul nostru, iar la acest hotel ne-am simtit excelent, cele patru stele regasindu-se pe deplin in serviciile oferite.
Am plecat la ora 4 din Brasov spre Giurgiu-Ruse, am ajuns la Ruse la ora 7:30, apoi am traversat Bulgaria, indreptandu-ne catre Velico Tarnovo - Nova Zagora - Stara Zagora - Kapitan Andreevo (ultima localitate din Bulgaria). Am ajuns la granita cu Turcia la ora 14. Apoi am mers catre statiune pe ruta Edirne - Eceabat - Canakkale - Izmir - Aydin - Mugla - Marmaris.
Nu am trecut prin Istambul, am ales sa traversam cu feribotul marea Marmara.
Trecerea cu feribotul costa 15 lire si dureaza in jur de 10-30 de minute in functie de localitatea din care se tranziteaza. Daca tranzitati din Eceabat la Canakkale dureaza 30 de minute, daca tranzitati de la Abide la Canakkale dureaza 10 minute. Noi am tranzitat de la Eceabat la Canakkale.
Drumurile in Turcia sunt foarte bune, foarte bine puse la punct, se circula pe doua benzi - drumuri expres, de la intrarea in Turcia pana la Marmaris. Nu este nevoie de plata niciunei taxe de drum, iar viteza maxima admisa pe aceste drumuri expres este de 110 km/h. Daca decideti sa utilizati autostrada se plateste o taxa. Dar avand in vedere starea drumurilor expres nu este necesara utilizarea autostrazii, din punctul meu de vedere.
Am gasit foarte usor hotelul, statiunea fiind foarte bine organizata. Ajunsi acolo, am fost intampinati de catre un angajat al hotelului care se ocupa cu paza parcarii care ne-a aratat unde sa parcam masina (parcarea este pazita, nu se percepe niciun cost), iar apoi un alt angajat a venit cu caruciorul de bagaje, ne-a luat toate bagajele si ne-a condus catre receptie.
La receptie ne-au facut check-in un receptioner foarte amabil cu care am putut dialoga fara probleme in engleza. Am primit cartelele de acces in camera si cartelele pentru prosoapele de piscina, precum si un orar al meselor, numarul de telefon de la receptie si alte informatii deosebit de utile.
Am primit camera la etajul 5, o camera foarte mare cu un balcon foarte generos cu vedere catre faleza si magazine, televizor (aveam programe in toate limbile, inclusiv Pro Tv International si TVR International), aer conditionat, baie spatioasa, seif (pastrarea valorilor in seif era gratuita si chiar erai rugat sa pastrezi acolo lucrurile de valoare), frigider si curatenie impecabila.
Curatenie sa facea zilnic in camera - nu au femei de serviciu, ci barbati care fac curatenie, iar in ceea ce priveste prosoapele, exista in baie in pliant prin care erai informat ca prosoapele considerate murdare trebuie lasate pe jos pentru a fi schimbate, bazandu-se pe considerente de ordin ecologic - schimband zilnic prosoapele, chiar daca nu au fost folosite sunt irosite resurse in mod inutil - ceea ce mi se pare foarte corect. La fel si asternuturile erau schimbate chiar si zilnic doar trebuia pus pe pat inainte de a iesi din camera un alt pliant prin care camerista era rugata sa le schimbe. Chiar si jucariile copilului lasate pe pat erau aranjate, iar asternuturile miroseau foarte frumos.
Referitor la mancare, erau trei mese pe zi: mic dejun, pranz si cina - care putea fi servita la restaurantul principal. Felurile de mancare erau foarte variate: la micul dejun erau numeroase feluri de branza, foarte buna de altfel si paine - de foarte multe tipuri, mezeluri, omlete, clatite, cereale, curmale, ceaiuri, lapte, salate, fructe, rahat foarte delicios si diversificat. Chiar si cei mai pretentiosi erau satisfacuti. La pranz, de asemenea erau servite 2 feluri de supe crema - turcii nu gatesc supe clare cum se gatesc la noi, pentru a multumi pe toata lumea si foarte multe feluri de mancare, de cele mai multe ori nestiind ce sa aleg atat de bine aratau. La intrare eram intampinati de catre seful de restaurant, bucatarul sef si ospatari care ne urau bun venit, pofta buna si cate un pahar de sampanie. La cina se serveau o multitudine de feluri de mancare, vita in sos de msutar, somon cu legume, miel la gratar, cane de vita si fructe de mare. Turcii nu gatesc niciun fel de carne de porc, doar vita, peste, pui. Dar nu era niciun inconvenient intrucat nu se simtea lipsa acestui tip de carne.
La fiecare masa, cand ne asezam ospatarii erau foarte atenti si veneau si puneau tacamuri cu servetele si cani. Ospatarii erau foarte amabili si amuzanti, draguti cu copii mai ales. :) Personalul era foarte atent si debarasa imediat ce observau ca au fost puse farfurii goale la marginea mesei sau se ridicau turistii de la masa. Intre mese aveam la dispozitie un snack bar langa piscina unde se puteau gasi de dimineata pana seara fructe, legume, sandvisuri, racoritoare, inghetata, prajiturele, fursecuri.
Si la acest hotel, asemeni altor hoteluri, am observat ca se practica conceptul de open kitchen, adica se gateau unele feluri in fata turistilor, astfel excluzandu-se ideea de "mancare reciclata".
Hotelul dispunea o piscine generoase, cu adancime de 1,60 m, fiind foarte bine delimitata piscina pentru copii. Exista si un salvamar care era mereu cu ochii pe turisti, pentru a se evita orice fel de pericole. De asemenea, care se ingrijea ca toate lucrurile sa fie in ordine si iti oferea ajutor la bagajul copilul - carucior, colac, etc. - sau la inchiderea/deschiderea umbrelei. Sezlonguri se gaseau mereu, indiferent in ce moment al zilei si nu prea se practica ideea de "ocupat cu prosopul", avand in vedere ca turisti erau nemti, rusi, turci. Echipa de animatie era foarte entuziasta si eram zilnic invitati la diverse jocuri sau activitati pentru care primeam si diplome.
Copilasii erau mereu in centrul atentiei, existand personal care se ocupa de acestia zilnic la Mini Club pe timpul zilei, iar seara de la ora 20:30 se organiza Mini Disco timp de o jumatate de ora in care copiii dansau alaturi de echipa de animatie.
Exista trei baruri cu personal foarte amabil de unde poti comanda bauturi foarte variate: chiar si sucuri naturale sau cocktailuri.
Hotelul dispunea si de o sala de spectacol unde se organizau seri tematice de catre echipa de animatie timp de doua ore. In general, atunci cand era cald afara si nu ploua, spectacolul se organiza in aer liber pe scena de langa piscina, avand la dispozitie mese si scaune suficiente pentru toata lumea. Noi am participat la comedy show si turkish night si am fost foarte incantati.
Hotelul are doua corpuri, un aspect foarte placut, impresionand prin marime si frumusete. Receptia este foarte frumos decorata, creand o atmosfera propice pentru relaxare. Distanta pana la plaja este foarte mica, hotelul fiind situat chiar pe plaja.
Statiunea este foarte frumoasa, peisajele sunt de vis, marea este de un albastru de poveste. Pentru amatorii de shopping, hotelul este situat chiar pe faleza, magazinele fiind foarte aproape, preturile si bune, cativa dintre vanzatori stiu si cateva cuvinte in limba romana si sunt foarte amabili si ospitalieri. Pentru a ajunge la marele bazar care se afla la 5 kilometri de statiune, este nevoie sa luati microbuzele care circula foarte frecvent sau puteti merge cu masina. Preturile se negociaza, varietatea de produse gasite este foarte mare si se gaseste orice.
Recomand acest hotel tuturor celor care vor sa aiba parte de un sejur placut si minunat!
Trimis de Masha in 06.08.14 23:42:00
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Kusadasi
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Masha); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.83561000 N, 28.24577700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Masha:
”Nu am trecut prin Istambul, am ales sa traversam cu feribotul marea Marmara.
Chiar așa să fie? Nu cred că poți traversa Marea Marmara nici în 10 și nici în 30 de minute, însă Strâmtoarea Dardanele, da.
”Trecerea cu feribotul costa 15 lire si dureaza in jur de 10-30 de minute in functie de localitatea din care se tranziteaza.
Ai avut cumva reducere, că eu am plătit aproape dublu?
Poate ca tu ai avut un pret special. Pe feribot ni s-a spus ca vom traversa marea Marmara. Din acest fapt am scris acest lucru. Iti multumesc pentru atentia acordata.
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@Masha: Te-am votat cu inima deschisă. În primul rând că mi-ai adus aminte de Pasha Beach, de Marmaris unde anul trecut am trăit clipe minunate. În al doilea rând pentru încurajare. Review-urile sunt complete dar rare.
Pe de altă parte să știi că @nicole33 cam are dreptate cu traversarea - costul pe la Canakkale este 29 TL (poate ai dat 15 EUR și atunci se explică misterul) iar pe la Eceabat este 24 TL. Poți să ne spui pe unde ai trecut?
Cât despre traversarea Mării Marmara adevărul este undeva la mijloc sau mai bine zis la margine. Tu ai trecut din Europa în Asia prin strâmtoarea Dardanele - cea care leagă Marea Marmara de Marea Egee.
o fi traversat pe la kilitbahir, unde intr-adevar taxa era mai mica fata de eceabat (in 2009 cand am fost eu), iar traversarea dureaza max 15-20 minute cu tot cu imbarcare/debarcare.
nu stiam si nu am gasit informatii despre traversarea pe la abide la canakkale... cred ca informatia nu este corecta/reala.
@Masha, un review complet pt care ai un vot maxim din partea mea! Inadvertentele, asa cum bine a remarcat @nicole33, sunt vis a vis de cost si de localitate...
Nimeni nu a facut remarci rautacioase, doar o mica corectie...
Sunt trei locuri de traversare
Gelibolu-Lapseky-cea mai lunga si cea mai costisitoare
Eceabat-Canakkale, aprox. 20min la un cost de 29tl/sept2013
Kilitbahir-Canakkale, 15min si cu 2/euro mai ieftina decat cea de la Eceabat.
Despre o localitate "Abide" nu am cunostinta, ceea ce stiu insa este ca acest cuvant in traducere inseamna -monumente-
Abide Canakkale, inseamna "monumentele din Canakkale.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Super!!! Vacanta de vis????⛱️???????? — scris în 31.08.23 de ux130610 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Pasa Beach - o alegere foarte buna — scris în 27.09.22 de gabryela63 din TG.OCNA - JUD.BACAU - RECOMANDĂ
- Sep.2021 Pasa Beach – un hotel pentru oameni normali și în 2021 — scris în 24.09.21 de GOTHIC68 din CAMPULUNG MUSCEL - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Si eu tot musafir! — scris în 15.09.20 de nrs † din CRAIOVA - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Pasa Beach o alegere buna! — scris în 27.08.20 de M'Liviu din R�MNICU V�LCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Excelent și in pandemie — scris în 23.08.20 de Rodica77 din TG MURES - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Musafir la Pașa Beach — scris în 02.11.19 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ