ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.09.2026
AUG-2026

DISTRACŢ. / RELAXARE:

Plitvice cu masina personala pe cont propriu — Foarte frumos

TIPĂREȘTE URM de aici

Nu știu cum prof-ul de geografie a arătat niște poze clasei fiicei mele cu acest parc natural si așa de frumos a povestit când a venit acasă de la scoală ca am cautat informații si am decis sa mergem sa vedem si noi minunea.

Parcul natural are ca atracție centrala o salba de lacuri foarte frumoase si multe cascade intre ele. Am decis sa prindem chestia aceasta într-un circuit. Am fost pe Cheile Nerei si cazanele Dunării 3 zile apoi Plitvice 3 zile apoi la mare in Croatia 3 zile.

Este foarte foarte frumos. Scump dar frumos.

Am găsit o vila la 15 minute de mers de parc, Vila Knezevic, unde am plătit 150 eur pe noapte cu micul dejun pentru 3 persoane. Am primit un fel de 2 camere cu pat dublu cuplate. Cu parcare interioara, si terasa mare si masa in curte pe iarba. Am fost 2 familii. Am avut ce povesti seara la un pahar de vin.

Un restaurant foarte bun la 5 minute de mers Antonio, unde pentru o masa de 7 persoane am plătit intre 170 si 230 euro fără băuturi. Vis a vis de cazare era un restaurant pizzerie cu pizza buna, cu o terasa frumoasa care da către o mini pârtie de schi. La 5 minute de mers era si un supermarket de cartier cu apa, suc, vin, si crantzanele.

Partea centrala a lacului poate fi făcuta lejer in 2 zile, in care faci zilnic o plimbare de ~ max 8 km pe poteci amenajate.

Am luat acces pentru 2 zile. A costat 60 euro pentru adult si 20 euro pentru elev. Adică 140 euro pentru o familie de 3 persoane. Au si varianta de 40 euro per adult pe zi, au si o varianta redusa de bilet pentru intrare după ora 16.

Parcul are 3 cai de acces. Una sus, ST3, una la mijloc ST2 si una jos ST1 la care se ajunge cu trocariciul de la ST2. De la cazare am mers 15 min prin padure pe poteca pietruita sau alee asfaltata pina la accesul din mijloc. Am decis sa facem in prima zi UPPER LAKES si in a doua zi LOWER LAKES. Cărările sunt cumva notate si sunt sugestii de călătorie. Noi am decis sa facem traseul K, adică sa înconjuram lacurile pe jos, împărțind-ul in 2 zile. In prima zi am mers pe indicator E pina sus la ST1 unde am mâncat o înghețata si am coborât pe K pina la ST2. In a doua zi am mers pe traseul K si F pina la marginea parcului unde este cea mai mare cascada apoi ne-am întors pe K pina la ST2. Sunt indicatoare peste tot.

Nu ne-a luat mai mult de 4 -5 ore in fiecare zi cu căscat ochii si poze cat cuprinde.

Pe lacul din mijloc este si un vaporaș. Stațiile lui sunt P1, P2, P3 cu care poți trece lacul in ce sens vrei. Traseele trec prin aceste stații de vapor.

Noi am ales sa facem totul pe jos apoi ne-am plimbat cat am vrut cu vaporașul doar de dragul plimbării.

De la ST2 poti lua un minicar pina la ST1 sau ST3 daca te dor picioarele sau doar vrei sa te plimbi cu el.

Apa de baut pentru refill găsești la stația P3, este o cișmea lingă toaleta/wc. Acolo găsești si mâncare si suveniruri.

La stația ST1 găsești înghețata, fast food, bănci si mese pentru odihna.

La stația P1 găsești înghețata, cafea, băuturi.

Prețul minicar-ului sau vaporașelor este inclus in bilet trebuie doar sa arați biletul. Condiția este ca după ce ajungi la o destinație te dai jos si iei coada de la capăt pentru acces iar pe același mijloc de transport. Nu am stat mai mult de 10 minute in acea coada pentru ca vin destul de repede mijloacele de transport

Păstrați biletele de acces!!! Fără ele nu mai aveți acces.

Am avut cu noi apa cate 1 litru de persoana, o banana un mar si niște biscuiți, si basca anti soare.

Parcul si lacurile sunt extraordinar de frumoase si bine organizate. Poți petrece o zi întreaga înauntru la relaxare. Poți ieși la ST2 sa treci strada la câteva restaurante si sa revii in parc mai apoi. E unul cu împinge tava ’Poliana’ cu ~ 8 euro o porție de paste, dar este si un gril cu 20 euro pe porție lingă el.

Am ajuns acolo venind din direcția Oravita, 9 ore pe drum, 20 euro taxe de autostrada, 2 ore făcute in cozi la plata autostrada si la vama sarbo-croata.

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de popagelu in 08.09.26 20:26:35
Validat / Publicat: 08.09.26 22:20:49

VIZUALIZĂRI: 4 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (popagelu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P01 [fără descriere]
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 0 PMA (din 0 vot)

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂParcul Naţional 'Plitvicka Jezera' (Lacurile Plitvice):

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)