ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.05.2012
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Dubai, U.A.E
ÎNSCRIS: 03.05.12
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
APR-2010
DURATA: 4 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Parc Güell-Barcelona

TIPĂREȘTE

Daca ajungi in capitala Cataloniei, Barcelona, al doilea cel mai mare oras al Spaniei, neaparat trebuie sa iti faci timp si pentru Parcul Güell, parte a mostenirii impresionante lasate de faimosul arhitect al Barcelonei Antonio Gaudi.

Creator al mai multor opere incluse in patrimoniul cultural UNESCO, Gaudi si-a gasit sfarsitul in iunie 1926, in urma unui bizar accident de tramvai, fapt ce a dus la intreruperea lucrarilor la catedrala Sagrada Familia, proiect de care se ocupa la momentul mortii sale.

Din fericire, opere fanteziste ca Palau Güell), Parc Güell sau Casa Milà, erau déjà terminate, ajungand azi o adevarata emblema a orasului catalan.

Antonio Gaudi a studiat si trait in Barcelona, fiind sustinut in activitatea sa de contele Eusebi Güell, un industrias instarit al vremii.

Parcul care ii poarta numele sustinatorului bogat a fost construit de Gaudi intre 1900-1914. Locul de unde a pornit totul era o zona de deal cu putina vegetatie, numita Muntanya Pelada, situata in vecinatatea cartierului residential La Salud, iar intentia excentricului sustinator era de a construi niste proprietati de lux, inspirate de miscarea de urban planning la moda in Anglia in acele vremuri. Cumparatorii noilor locuinte de pe deal se puteau bucura de aerul nepoluat si privelistea deosebita conferita de site.

Succesul imobiliar s-a lasat insa asteptat, doar doua dintre noile proprietati fiind efectiv construite.

Gaudi se hotaraste sa cumpere chiar el din economiile sale una din case, unde se va muta impreuna cu familia, locuind aici pana in aprilie 1926, la momentul tragicului sau accident.

Aceasta locuinta a fost transformata in 1963 in Casa Museu Gaudí, vizitatorii veniti din toata lumea putand admira lucrari originale ale arhitectului si colaboratorilor sai.

Cum ajungi aici?

Exista doua statii de metrou in vecinatatea parcului, insa cel mai indicat e sa folosesti linia verde si sa cobori la Lesseps" (L3). De acolo vei intalni in drumul tau semne stradale care iti vor indica directia de mers catre parc. Numeroase autobuze ajung si ele in zona. (24 - 31 - 32 - 74 - 92 - Bus del barri 112 - Tourist Bus red line)

Parcul Güell insa a devenit o gradina municipala, iar accesul turistilor si locuitorilor catalani este absolut liber, pentru locuinta lui Gaudi fiind necesara plata unei mici taxe la intrare.

Odata ajuns in acest parc neobisnuit cu o suprafata impresionanta de 17,18 hectare, vei patrunde intr-o lume magica a raurilor de lava, casutelor din turta dulce, mozaicurilor din placute colorate stralucitoare de ceramica (Trencadís)

Te poti bucura de privelistea orasului Barcelona de la inaltime, si cel mai indicat ar fi sa vizitezi acest loc dimineata devreme, pentru a evita aglomeratia si a savura in liniste stilul eclectic care te poarta parca in lumea desprinsa din povestea cu Hansel si Gretel a fratilor Grimm.

Poti cumpara cumpara suveniruri pentru cei dragi de la gift shopurile din zona (ceramica spaniola) sau asculta muzica cantaretilor locali stradali, intreaga zona fiind extrem de insufletita.

Am vizitat prima oara parcul in aprilie 2010, si aproape mi-a parut rau ca ratasem ocazia sa ajung aici in datile anterioare cand avusesem drum in Barcelona.

Alaturi de catedrala neterminata Sagrada Familia, si ea parte a Unesco World Heritage Site, Parcul Güell este unul din simbolurile metropolei catalane care merita vizitat intr-o vacanta, fie si scurta in Barcelona.


[fb]
---
Trimis de roxana.tomina in 27.05.12 16:46:56
Validat / Publicat: 27.05.12 18:44:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SPANIA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4187 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roxana.tomina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 panorama de exceptie asupra intregului oras Barcelona,de pe dealul El Carmel
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12800 PMA (din 16 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

MCM
[27.05.12 18:52:57]
»

Cat timp "costa" vizitarea parcului?

Lutyk
[27.05.12 19:53:14]
»

@MCM: Din cele citite pana acum cam 3 ore. O sa merg si eu in septembrie octombrie si deja am incepuit sa ma documentez intens

MCM
[27.05.12 21:24:39]
»

@Lutyk: Da, si eu in sept. Si la fel cu documentarea, la maxim

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Lutyk, MCM
Alte impresii din această RUBRICĂParc Guell:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.041730165481567 sec
    ecranul dvs: 1 x 1