GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dupa cum va spuneam si in review-ul anterior, nu puteam trece, asa, aproape neobservata (doar in cateva randuri), vizita noastra la Schonbrunn. Nu poti sa nu dedici unui astfel de monument architectural, incarcarcat cu atatea semnificatii istorice, macar o expunere mai aparte, sa zic asa.
Pe orice site de socializare, la pozele prietenilor, care au fost la Viena, vedeam cate o poza de pe la Schonbrunn, si ma rodea o invidie de mama focului. Deci, cu prima ocazie cand ajung la Viena, acolo ma duc…. fie ce-o fi. In plus, provenind dintr-o familie de etnici germani, eram familiarizata cu filmul Sissi, ea fiind eroina copilariei mele.
Vizitand diverse site-uri, eram constienta ca trebuie sa ne rezervam o zi intrega pentru vizitarea lui. Zis si facut… Dupa ce ne-am luat Wiener Card-ul despre care va povesteam, am descoperit ca daca luam un tur Gold, in care e inclus absolut totul (ma refer la intregul Palat cu gid audio, gradina regala, terasa panoramic Gloriette, labirintul, show-ul de strudele de mere, cu degustari gratuite, gradina botanica, casa palmirilor, casa desertului, gradina zoologica si muzeul calestilor), cu ajutorul cardului, avem o reducere de 20%, ceea ce era destul de substantial. In total am platit cam 30 de euro de persoana. La inceput am spus ca este putin cam scump, dar apoi am facut o compratie, si chiar si la noi, la Peles am platit 75 de lei insa, nu erau atatea incluse.
Avantajul la acest pachet este ca nu trebuie sa stai la absolut nici o coada, adica te trateaza altfel, in functie de calitatea aleasa. Parca ne-am simtit mai bine, avand in vedere, la cata lume astepta la coada.
Pot spune ca am avut parte de o adevarata incursiune de-alungul mai multor secole. Vizita incepe cu partea de vest a Palatului, in camerele de locuit a lui Franz Joseph si a sotiei sale Elisabeth (cunoscuta sub numele de Sissi). Dupa parcurgerea partii centrale se ajunge la apartamentele grandioase unde locuia Maria Tereza, la finalul vizitei fiind prezentate asa numitele apartamente Franz-Karl, care erau locuite de parintii lui Franz Joseph. De o deosebita frmusete, mi s-a parut mie, ca este salonul numit “Marea Galerie”, in care aveau loc balurile palatului. Trista este insa viata acestor oameni, care au trait aici. De-alungul vietii au avut doar ghinioane, casatoriile se faceau pe interese, printesa Sissi nefiind indragistita de Franz Joseph, el fiind chiar varul ei.
Dupa ce am parcurs aceasta lume de poveste, ne-am relaxat in gradinile imperial, renumite pentru ordinea si frumusetea lor, ele intinsandu-se pe un teren de cateva hectare. Apoi am ne-am “jucat putin prin labirint”.
Vroiam neaparat sa vizitam si gradina botanica (eu fiind o impatimita a florilor). Am ramas uluita de ce am vazut acolo. Erau tot soiul de plante posibile, asezate in climatul lor propriu, in culori care mai de care mai vii si mai frumoase. Urmatoarea halta era casa desertrilor cu o varietate foarte mare de specii de cactusi.
Ne-am indreptat apoi atentia spre gradina zoologica, de unde, iarasi, nu lipsea absolut nici un animal. Am considerat ca am recompensat cumva, pozele peirdute la Budapesta. Oricum, este mult prea mare si chiar nu mai aveam atat de multa rabdare pentru vizitarea fiecarui coltisor.
Pot spune ca am avut o zi mai mult deca reusita si chiar nu am regretat faotul de a-i rezerva o zi intreaga. Pentru cei care nu ati fost, sper sa ajungeti sa vedeti, pentru ca e o experienta fenomenala.
Trimis de sandrutza21 in 30.10.11 10:40:45
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (sandrutza21); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 48.18511800 N, 16.31240200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Melodia postata apartine lui Johann Georg Leopold Mozart (Nov. 14,1719 – Mai 28,1787) mult mai putin cunoscut decat celebrul sau fiu, aceasta se poate schimba/sterge!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2018 Muzeul copiilor - un muzeu pentru toate vârstele — scris în 21.06.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- May.2018 Muzeul Caleștilor Imperiale - un obiectiv de neratat — scris în 19.06.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- May.2018 Cel mai renumit loc din Viena — scris în 17.06.18 de ungureanica din REșIțA - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Viena - Palatul Schonbrunn — scris în 13.09.17 de RoxanaGRS din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Parcul palatului Schonbrunn, creaţie a Mariei Tereza — scris în 30.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Chinezii, palatul Schönbrunn şi Cenuşăreasa. Cu legătura… la Viena. — scris în 08.05.16 de Maya_C din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Palatul Schonbrunn — scris în 21.07.15 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ