GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotel Ottoman Palace 3* - Destul de bine
Spuneam intr-un ecou ca ne-am indragostit de Turcia acum vreo 10 ani si ca ne tot trage ata la ei, cand la Istanbul, daca avem 3 nopti la dispozitie, cand la Edirne, atunci cand avem doar 2.
Merg la Edirne sau/si Istanbul anual, pentru ca mi-e dor si pentru ca am ajuns dependenti de anumite produse pe care le cumparam de acolo. La Edirne, de ex, mi-e dor sa ma plimb pe Saraclar Caddesi, sa mananc placinta cu ayran, chipsuri de ficat, sa gust prin bacanii tot felul de bunatati si sa ne chinuim sa intelegem ce sunt, atunci cand negustorii se dau peste cap sa ne explice. Noi nu stim limba turca dar pentru ca am invatat cateva cuvinte si le folosim, ei au impresia ca stim si daca deschizi gura si spui un cuvant in limba lor, se pun pe turuit.
Acum am ajuns sa imbinam shoppingul (de la mancare pana la haine) cu plimbari prin cele mai ascunse cotloane. Si intotdeauna mai gasim cate ceva si cred ca deja a devenit o dependenta de care nu putem scapa. Istanbul si Edirne sunt singurele orase in care am revenit atat de des cu toate ca filozofia noastra este sa vedem cat mai mult din lumea asta si sa nu facem poteca undeva. Nu mergem in concedii, ci doar in week-end-uri (si cu scop de shopping acum) si doar o singura data, la Istanbul am mers la acelasi hotel. In rest, schimbam macar cazarea, ca sa avem senzatia ca este altceva. Pentru ca este si destul de aproape, decidem si de azi pe maine cate o plecare.
Asa ca, de 1 mai, pentru ca am avut doar 2 nopti la dispozitie, am mers la Edirne si am ales pentru cazare hotel Ottoman Palace, de 3* (ex Aydin Apart Hotel Edirne), situat pe strada Karanfiloglu, nr. 9.
Cu o nota de 8.2 pe site-ul pe care am facut rezervarea si usor mai ridicata pe AFA, stiind ca hotelurile de tranzit sunt modeste atat la Istanbul cat si la Edirne, am decis ca acest hotel o sa fie cam ce ne trebuie pentru aceasta iesire. Numai cand ma duc in concediu si o parte din timp mai si lenevesc, nu doar alerg de colo-colo, aleg o altfel de cazare, dar nu este cazul la iesirile de acest gen. Conditia esentiala este patul curat iar in rest corelez ce am gasit cu ce am platit.
Am dat pe un apartament de 2 camere cu mic dejun 130 de EUR pe care l-am impartit cu o familie de prieteni, deci pe noi ne-a costat 65 de EUR, 2 nopti cu mic dejun, parcare gratuita, fara alte taxe.
De la Bucuresti pana la Edirne sunt 405 km pe care de-a lungul timpului i-am facut intre 6 si 8 ore cu 2-4 opriri si vama dintre Bulgaria si Turcia care de obicei dureaza cam o ora. De data aceasta am trecut prin vama turcilor in 5 minute si la dus si la intors dar am stat la bulgari aproape o ora, ceea ce nu s-a mai intamplat vreodata. Edirne este poarta de intrare in Turcia, de la vama cu Bulgaria fiind doar 44 de km. Ca sa ajungi la hotel, dupa ce iesi din vama trebuie urmate indicatoarele de Edirne, iar cand intri in localitate drumul este drept, treci pe langa moscheea Selimiye si imediat la prima intersectie mare, cu semafoare, faci dreapta, apoi stanga pe langa monumentul lui Ataturk, iar dreapta pe langa moscheea Serefeli si imediat dupa ea dreapta pe strada Karanfiloglu, nr. 9, hotelul Ottoman Palace. Edirne nu este complicat ca si oras, 5 bulevarde mari il strabat, care se intersecteaza in centrul orasului in jurul celor 3 moschee importante (Selimiye, Serefeli si Eski). Ele se vad de la distanta, de oriunde ai fi in oras dar si din afara lui, asa ca te poti orienta foarte usor ca sa ajungi in zona lor.
Deci, hotelul Ottoman Palace este amplasat central, in doar cateva minute ajungi la bulevardul Saraclar Caddesi de unde incepe centrul istoric al orasului.
Prima impresie a fost foarte buna. Parcare, mai mare decat ar trebui, intr-o curte interioara cu poarta si asupra careia am avut vedere din camera. Aspectul exterior este destul de ingrijit si se vede ca este renovat proaspat. La intrare o receptie larga, mobilata in stil turcesc, cu canapele, fotolii si masute, precum si decoratiuni pe pereti si tavan. In afara de spatiul de relaxare, la receptie este grup sanitar si un dozator cu apa. Toate ne-au facut sa rasuflam usurati macar pentru moment. Stim din experienta ca hotelurile de tranzit de 3* apropiate de centrul istoric, dar nu neaparat, sunt destul de modeste si in Edirne, dar mai ales in Istanbul. La Ottoman Palace renovarea nu s-a terminat, inca se mai lucreaza si se vad urme. Finisajele nu sunt tocmai terminate si dichisite, pe holuri spre camere mai sunt spoturi care abia acum se montau, cabluri electrice care atarna, zugraveala necuratata de pe unde s-a mai scurs si in general o lipsa la detalii legate de curatenie. Dar, cum spuneam prima impresie a fost buna si asta conteaza in general foarte mult.
La receptie un tanar, frumusel si zambitor, foarte amabil, cunoscator de engleza, care ne-a facut check-in-ul la ora 13, chiar daca trebuia la 14 si in cateva minute eram in apartamentul nostru, la etajul 2, corpul A, nr. 306.
Am impartit un apartament cu o familie de prieteni si speram sa avem 2 camere decomandate si nu o camera cu un living in care exista o canapea extensibila si partea de chicineta, asa cum se intampla de obicei. In principiu ne asumasem asta din momentul rezervarii, cand am cautat buget redus, dar speram ca prezentarea dupa site sa fie conforma cu realitatea si suprafata de 75 de mp a apartamentului sa fie reala. Suprafata nu era de 75 de mp, noi credem ca undeva intre 40 si 50 mp dar camerele au fost decomandate, spre bucuria noastra. La intrare este un hol destul de mare cu un cuier pe 2 laturi si o polita de depozitare. Din acest hol se intra intr-un dormitor cu 2 paturi apropiate pe care le-am putut uni, camera care are un balcon unde erau 3 scaune si o masuta, precum si vedere spre parcare si moscheea Selimiye. Tot din holul de la intrare se intra in zona de chicineta, destul de marisoara si ea, cu o mobila uzata de bucatarie, un aragaz, cateva ustensile de bucatarie, combina frigorifica mare si curata, o cana electrica care nu mirosea bine, chiar daca se vedea spalata. Nu ne-a interesat zona de bucatarie in mod special pentru ca nu aveam de gand sa ne gospodarim acolo. In Edirne se maninca foarte bine si ieftin, asa ca nu merita sa ne complicam. Dar ne-am bucurat de masa destul de mare si cele 4 scaune comfortabile unde ne adunam seara si mai despicam firul in patru. Ne-a fost de folos si frigiderul unde am mai tinut o apa, un ayran, un pepene, baietii o bere…. Restul bucatariei nu prea ne-a inspirat. Nu era mizerie dar mobila aceea uzata si tavanul patat intr-unul din colturi nu prea ne-a placut. In plus era un burete de vase dar nu si detergent, asa ca ar fi trebuit sa mergem la cumparaturi mai intai si apoi sa folosim ce era pe acolo si ne-am lipsit. Farfurii mari nu sunt ci doar cateva castronele si farfurioare mici, dar n-a fost o problema cand am vrut sa mancam un pepene. Ne-am dus la receptie si am cerut 4 farfurii mari pe care ni le-au dat imediat impreuna cu tacamuri si au ramas la noi pana la plecare chiar daca nu ne-au mai fost de folos si pentru altceva. Deci, daca aveti nevoie de ceva, la receptie sunt foarte amabili. Pe un perete este si un televizor pe care ni l-au setat ei pe un canal de muzica turceasca, dar la care nu i-am mai dat drumul in celelalte zile.
Din acest spatiu de chicineta se intra intr-o parte in celalalt dormitor, mai mare decat primul pentru ca nu are balcon iar in partea opusa este baia. Dormitorul fara balcon este mai mare, cum spuneam si un pic mai dichisit. Ambele camere destul de simplu mobilate cu 2 paturi, un dulap de haine, o masuta si o noptiera langa ea. Fara noptiere la paturi, veioze, televizor, nimic altceva. Nu ne-a deranjat pentru ca zona aceea de chicineta ne-a rezolvat toate problemele. La baie in schimb am avut o problema, in sensul ca am simtit un miros de canalizare cand am intrat de care credeam ca nu scapam. Dar a durat pana la primele dusuri, ni s-a mai intamplat si prin Istanbul. Au ei o problema cu canalizarea atunci cand nu este folosita. Imediat cum am dat drumul la apa si am facut dusuri, mirosul s-a estompat si apoi nu s-a mai simtit deloc. Am si lasat permanent deschis geamul care dadea intr-o curte de lumina, ingrijita. Baia, rezonabila, cu cabina de dus din sticla, fara cadita, direct pe gresie dar am mai vazut genul acesta si eu nu am o problema. Era curata si apa se scurgea bine. Am gasit in camere papuci de unica folosinta iar la intrarea in baie papuci de plastic pentru dus.
La micul dejun nu ma asteptam la mare lucru avand in vedere comentariile negative citite pe mai toate site-urile. El a fost totusi ok, d. p. m. d. v. : jumatati de ou fiert, o branza si un cascaval foarte bune, rosii, castraveti, 2 feluri de masline, un salam dubios, 2 feluri calde (niste carnaciori cu legume si ceva foarte condimentat, o branza prajita cu legume iar in alta zi un fel de ghiveci turcesc) si gem, unt, un chec, lapte, cereale. Cafeaua nu mi-a placut, (era de fapt nes de la dozator), mai era ceai, un suc probabil din prafuri care nu ma intereseaza niciodata si cam atat, dar la ce bani am dat, nu ma asteptam la mai mult. In plus, cand stiu ca am dat bani putini, ma astept sa nu-mi placa foarte multe de pe masa, dar daca gasesc 2-3 produse care sa fie pe gustul meu este in regula.
Baiatul simpatic de la receptie a fost dragut pana la final. Pentru ca in ultima zi ne propusesem un circuit la ruinele Palatului Edirne si apoi la Muzeul de Medicina care este un traseu de cateva ore, l-am rugat sa ne intarzie un pic check-out-ul, ceea ce a si facut, astfel ca am eliberat apartamentul la ora 14 in loc de 12.
Daca recomand Ottoman Palace Hotel? Da, il recomand. Paturile sunt curate si comfortabile, la camere aproape ca nu am un repros de facut. Bucataria nu m-a interesat, dar daca mi-ar fi trebuit i-as fi dat o bila neagra. Nu vasele care lipsesc ar fi problema, pentru ca le obtii usor de la receptie, dar mobila cam uzata si tavanul acela patat destul de rau, cred ca mi-ar fi stricat tot cheful sa bucataresc. Mi-a placut insa cum a fost impartit apartamentul. Camerele sunt decomandate si poate fi impartit pentru o noapte-doua, de o familie cu copii sau de 4 persoane care se tolereaza foarte bine. Daca tinem seama de faptul ca acolo inca se lucreaza s-ar putea sa mai avem surprize placute. Nu in ultimul rand il recomand pentru amplasare. In cateva minute esti in centrul istoric al orasului si la cele mai importante obiective. Si mai ales nu uitati ca am dat 65 de EUR de familie pentru 2 nopti, cu mic dejun, parcare gratuita, check-in devreme si check-out intarziat.
Trimis de Aurici in 07.05.15 19:40:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Aurici); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 41.67924700 N, 26.55388400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Aurici: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS, mai precis localizarea acestei unități pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
Mulțumesc.
@webmasterX - Fix acolo este, se vede parcarea cu masini, chiar in fata lui.
@Aurici - Bună recomandare. Mă tot gândeam de ceva vreme la o miniexcursie la Edirne - și de când am citit că mergeți an de an la Edirne/Istanbul mă gândeam să întreb de un hotel bun.
Dacă ești amabilă și îmi mai poți recomanda un loc de cazare bun la Edirne, unde ați mai stat, te rog trimite un PM.
@Aurici - Te rog, imi / ne poti explica ce sunt "chipsurile de ficat"? Mi-ai starnit curiozitatea. Multumesc.
@tata123 - Raspund aici ca mi-e la-ndemana.
Am avut niste aventuri cu spitalele cand am descoperit Turcia (o sa vedeti in impresiile de calatorie) si primul an am stat la un hotel din centrul orasului care a costat 130 EUR/camera/noapte. A fost neprevazut, iesisem din spital si n-a mai contat, am oprit la primul hotel. Nici nu-mi mai amintesc cum il cheama dar este in jurul spitalului de stat din Edirne, nu conteaza, a fost foarte scump si nu este in zona de interes a orasului
Am stat vreo doi ani, intr-o locatie pusa la dispozitie de doctorul care a avut grija de mine cu care am pastrat legatura. Trec prin Edirne intotdeauna cand vin de la Istanbul fara sa ma cazez, doar sa ne facem cumparaturile in drum spre casa. Am mai avut cazare la:
- Hotel Rys de 3* - foarte bine dar cam scump (70-90 EUR/noapte) si aproape de iesirea din oras catre outletul si hotelul Margi unde facem shopping. Il recomand din toata inima dar nu merita decat daca te duci ptr shopping la outlet si la supermarketul Kipa, un pic mai incolo (un km)
- Sari Pension - o locatie de nota 9.3, amplasata central, cu un mic dejun nemaipomenit, cu un domn Raci si sotia lui Hacer sa ii pui la rana, o curatenie exemplara, dar cu baie comuna. Sunt 3 camere pe nivel care sunt deservite de o singura baie, mentinuta curata permanent de dna Hacer. Noaptea dupa ce noi ne culcam facea curat in baie astfel ca dimineata gaseam luna. Dupa ce plecam iar o curata, tot timpul a fost curat, curat. Pensiunea nu este permanent plina, asa ca daca ai noroc sa fii singur pe palier este chiar ok. La Sari am avut o chimie cu proprietarii, am zis ca mai revenim.
- am mai stat intr-un an intr-un apartament de 3 camere cu 2 familii de prieteni, care a fost horor, ne-a iesit pe nas pretul pe care l-am dat (25 de EUR/noapte), daca nu ma insel este spre capatul centrului istoric, in zona pietei agroalimentare, intr-o zona nu prea ok. Nu recomand.
Ca sa trag o concluzie va recomand orice hotel de 3* cu o nota peste 7.5 (eu aleg peste 8) si alegeti-l in centrul istoric. Cazarile in Istanbul si Edirne sunt modeste si sub aceasta nota o sa aveti de reprosat. Dar in Edirne este mai bine decat in Istanbul. Oricum si orasul este mai aerisit, mai toate hotelurile au parcare si este gratuita.
Sper sa va lamuresc suplimentar si cu impresiile de calatorie.
@Corina70 - Specialitatea casei in Edirne este "tava ciger", ficat prajit in baie de ulei ca niste chipsuri, servit cu sosuri foarte condimentate, ardei iuti crocanti, ardei iuti copti, rosii si ceapa lor dulce si buna de mancat cu orice. Este un fel foarte bun, costa intre 10 si 14 lire turcesti (max 20 de lei) si conteaza si unde il mananci. Sper sa reusesc sa termin cat mai repede impresiile de calatorie unde o sa scriu si despre mancare.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2018 Ottoman Palace, nimic special — scris în 30.03.19 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Ottoman Palace – Edirne – welcome back… again — scris în 25.06.17 de danyo din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Hotel tranzit - Ottoman Palace Hotel (Ex. Aydin Apart Hotel Edirne) — scris în 02.09.14 de Gabise din ORADEA - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Escala la Edirne — scris în 17.10.13 de adighh din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Bun pt tranzit — scris în 11.09.13 de Deborah77 din BUCURESTI - RECOMANDĂ